Există 4 tipuri de vampiri energetici de care trebuie să ne protejăm! Cum se strecoară sub pielea ta și cum să scapi de ei.

Există 4 tipuri de vampiri energetici de care trebuie să ne protejăm! Cum se strecoară sub pielea ta și cum să scapi de ei.

Publicat de Larisa Moldovan pe 2 April 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSpiritualitateViata

Suntem ființe în mare parte limitate. Avem o cantitate limitată de timp, răbdare și atenție pe care le putem acorda oamenilor din jurul nostru.

Unii cer mai mult decât le putem oferi și continuă să ceară. Ei nu sunt niciodată mulțumiți. Ei nu oferă nimic în schimb. Petrecând timpul cu ei, ne simțim obosiți și vinovați că nu suntem niciodată destul de buni.

Acești oameni sunt vampiri energetici.

Cel mai important lucru de reținut despre ei este că își aleg singuri cum să se comporte. Ei au o perspectivă distorsionată asupra lumii și în principiu nu te respectă nici pe tine, nici pe nimeni altcineva.

Poate că în viața ta ai întâlnit câțiva dintre ei. Iată 4 tipuri de care să fugi ca de cel rău:

1. Victimele eternă – Acest tip de personalitate are alergie la asumarea responsabilității.

Ei iubesc să se plângă. Când încep să spună o poveste, deja știi cum se va termina. Toți erau împotriva lor, întreaga lume este împotriva lor. Niciodată nu sunt vinovați de nimic. Toți ceilalți sunt niște eșuați, hoți sau fraieri.

Este imposibil să le faceți pe plac. Dacă încercați să îi ajutați, vă veți arde și nu vă vor mulțumi pentru asta.

2. Atrăgători de atenție – Aceste persoane se plâng și le place să se laude. Exagerează în mod constant și tot ce fac este pentru a atrage și a menține atenția ta.

O conversație tipică cu o persoană care își dorește atenția se întâmplă astfel:

Te întreabă cum îți merge. Începi să-i povestești despre ceva important care se întâmplă în viața ta. Dar te întrerupe, pentru că ea știe deja totul despre asta.

Totul este o competiție, la care nu te-ai înscris. Îi pasă foarte puțin de tine, nici măcar nu poate să pretindă că te ascultă.

3. Regi și regine ale dramei

În doze foarte mici, tipurile dramatice pot fi amuzante. Emoțiile lor sunt întotdeauna la apogeu. Au o opinie puternică despre tot, inclusiv despre lucrurile la care nu se pricep. Le place să se răspândească și vor ca toți să li se alăture.

Dar dacă veți petrece tot timpul alături de ei, vă vor sufoca complet.

Cu astfel de oameni nu există niciodată o cale de mijloc. Aceștia sunt preocupați doar de sentimente, nu de soluții – ceea ce înseamnă că nu poți conta pe ei într-o situație de criză.

4. Narcisiștii cu inima de piatră

Narcisiștii pot avea oricare dintre trăsăturile menționate mai sus … Sau pot fi fermecători și veseli. În cazul unora dintre narcisiști, este într-adevăr plăcut să te afli în preajma lor.

Problema este că pentru ei tu nu ești o persoană reală. Tu ești doar o susținere a egoului lor.

Ei vor pune întotdeauna propriile nevoi pe primul loc. Și de îndată ce îi contrazici cu ceva, se vor întoarce împotriva ta. Dacă te simți mereu foarte rău și nu știi de ce, este posibil să ai un narcisist în viața ta.

Identifică-i corect

Înainte de a decide ce să faci cu un vampir energetic, este necesar să determini dacă acest comportament este starea lui obișnuită.

Atunci când un prieten sau un membru al familiei te epuizează prin prezența sa, ai nevoie de o distanță obiectivă. Gândește-te la comportamentul lor rău. Este ceva nou? Trec prin traume / probleme de sănătate în prezent?

Dacă răspunsul este pozitiv, este posibil să ai nevoie doar să aștepți. Uneori, oamenii devin egoiști pentru că sunt suprasolicitați și astfel se simt cu adevărat mai bine.

Acordați-le sprijinul pe care îl puteți oferi. Dar stabiliți limite de timp.

Dacă nu pot să-și adune gândurile în câteva luni, atunci cel mai probabil nu o vor face niciodată. Nu uitați: vampirii energetici adevărați iubesc crizele. Vor arunca vina pentru comportamentul lor rău asupra societății, divorțului, locului de muncă / șomajului sau a altor lucruri. Nu cedați acestui comportament.

Cum să scapi de ei?

Cel mai bun răspuns: izolați-i de voi. Nu contează dacă sunt membri ai familiei voastre, dacă aveți o prietenie de lungă durată sau dacă vi se pare că au nevoie de tine cu adevărat. Nu le datorați nimic. Propria voastră sănătate energetică și psihică trebuie să fie pe primul loc.

Dacă acest lucru nu este posibil, începeți să construiți un zid emoțional. Nu le oferiți informații confidențiale. Niciodată nu căutați consolare la ei. Evitați cât mai mult posibil să petreceți timp cu ei.

În viața voastră există mulți oameni care merită bunătatea voastră și vor răspunde în mod reciproc. Nu vă risipiți pe aceste lipitori emoționale.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!