Există 4 motive pentru care unele mame își urăsc copiii.

Există 4 motive pentru care unele mame își urăsc copiii.

Publicat de Larisa Moldovan pe 21 June 2023 in Dezvoltare PersonalaPersonalitatePsihologie

Din păcate, astfel de situații există în viață. Nu toate mamele sunt pline de iubire maternă față de copiii lor. Mamele care nu își iubesc copiii au existat întotdeauna și, cel mai probabil, vor exista mereu. Probabil vă întrebați, cum poate o mamă să îți urască propriul copil, cel pe care l-a purtat lângă inima ei atâtea luni.

Iubirea maternă este un instinct universal de bază, înscris în potențialul fiecărei femei, dar potențialul iubirii parentale nu se activează în cazul în care ceva îl împiedică, îl blochează.

În continuare vă vom prezenta câteva motive pentru care unele femei nu au instinctul matern și nu își iubesc copiii. Motivele prezentate nu se aplică în toate cazurile, dar sunt semnificative și apar cel mai des în viață.

4 motive pentru care unele mame nu își iubesc copiii.

1. Ura față de tatăl copilului.

Dacă o femeie are sentimente negative față de tatăl copilului, inconștient le transmite și copilului. Problema este că, în astfel de situații, mama percepe copilul prin “prisma” relației cu bărbatul.

Desigur, femeia, fără să-și dea seama, creează un conflict cu propriul copil. Ea va asocia mereu copilul cu tatăl acestuia și, în mod inconștient, va da vina pe copil pentru că a legat-o de el.

2. Nu s-au maturizat încă.

Majoritatea femeilor, când devin mame, nu au atins maturitatea psihologică, adică rămân într-o stare psihologică de copil. Copilul nu vrea să fie părinte, să ofere dragoste. El însuși vrea să rămână mic și să primească iubirea de la părinți, pe care nu a primit-o în copilărie.

Aceasta nu este o regulă, multe mame tinere devin mame bune pentru copiii lor. Dar sunt mame care suferă, deoarece în adâncul sufletului, fără să-și dea seama, protestează împotriva maternității, pentru că ele însele nu au primit acea iubire maternă pe care acum, într-un fel, ar trebui să o ofere propriului copil.

3. Lipsa dorinței de a-și dezvălui feminitatea și de a se realiza ca femeie-mamă.

Cazul în care “cariera” este prioritatea, dezvoltarea profesională, succesul în viață este pe primul loc. În acest caz, mama se urăște pe sine și urăște copilul pentru că nașterea copilului a creat o piedică în realizarea socială și viața ei nu a luat direcția dorită.

Există o mulțime de astfel de situații. Femeile, de regulă, își dau seama de dezamăgirea profundă și tristețea în ceea ce privește încheierea carierei, creșterea socială, dar nu realizează că acest lucru va avea consecințe în relația cu copilul.

4. Copilul nu te ascultă niciodată

Acesta este un motiv puțin diferit. În acest caz, mama nu își urăște copilul pentru că îi lipsește sentimentul matern, ci pentru că a ,,făcut-o” pe mamă să îl urască prin acțiunile sale.

Aici este vorba de copii care au ales căi greșite în viață și oricât de mult s-ar fi străduit mama să îl aducă pe drumul cel bun, el a continuat să facă lucruri rele.

În acest caz, înțelegem, iubirea de mamă este prezentă indiferent de situație și prin iubire îi putem ierta aproape orice copilului. Dar sunt momente când pur și simplu mama cedează, se satură și începe să disprețuiască acel copil.

Ce credeți, cât la sută dintre femei recunosc că își urăsc copilul? Foarte aproape de zero. Nimeni sau aproape nimeni. Asta se explică simplu: să recunoști, măcar în fața ta, că îți urăști propriul copil este înfricoșător și categoric imposibil. Deoarece acest lucru te va face să pari o persoană negativă, iar tu nu vrei să recunoști acest lucru.

Aici se află problema principală. În loc să rezolve problema “ca adulții” – de a scăpa de ură și de a îmbunătăți în general relația cu copilul, părinții caută modalități simple de a îmbunătăți relația cu copilul, nu la nivelul cauzelor, ci la nivelul consecințelor.

Dar dacă nu se elimină cauza principală a problemei, nu va exista o schimbare semnificativă. În cele din urmă, numărul de oameni iubitori în această lume nu crește. Să înveți să iubești nu este deloc ușor. Dar există ceva mai important decât capacitatea de a iubi? Nu credem.



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!