Esti o persoana foarte valoroasa, nu trebuie sa iti spuna cei din jur asta!

Publicitate

Un psiholog cunoscut si-a inceput seminarul de psihologie ridicand o bancnota de 100 $. In sala erau circa 200 de persoane. Psihologul a intrebat cine vrea sa obtina aceasta bancnota. Toata sala a ridicat mainile.

– Inainte ca unul dintre voi sa primeasca acesta bancnota, am sa fac ceva cu ea – a continuat psihologul. El a mototolit bancnota si a intrebat daca cineva inca mai vrea sa o obtina. Din nou, toate mainile au fost ridicate.

– Atunci, eu fac urmatoarele – spune aruncand bancnota jos, calcand-o cu pantofii pe podeaua murdara. Apoi a luat bancnota si a continuat:

– Ei bine, cui ii mai trebuie acesta bancnota murdara si mototolita? Si inca o data toata sala a ridicat mainile.

– Dragi prieteni – a spus psihologul – tocmai ati primit o lectie importanta. Cu toate cele ce am facut cu aceasta bancnota, toti ati vrut sa o primiti, pentru ca ea nu a pierdut nimic din valoarea ei. Ea si acum valoareaza 100 de dolari. In viata noastra, se intampla adesea sa fim aruncati din sa, calcati in picioare, uneori chiar distrusi. Aceasta este realitatea vietii noastre … In astfel de situatii, ne simtim fara valoare.

Dar indiferent de ceea ce s-a intamplat sau se va intampla, nu va veti pierde niciodata din valoare. Murdar sau curat, mototolit sau calcat, veti fi intotdeauna valoros pentru cei care va iubesc. Valoarea noastra nu este determinata de ceea ce facem sau cu cine suntem familiarizati, ci prin ceea ce suntem.

Sunteti speciali, sa nu uitati de asta niciodata!

Cea mai mare comoara din lume e chiar la tine! Invata din aceasta pilda sa te bucuri de ea!

Publicitate

Un tanar era foarte suparat ca nu are mai multi bani, ca nu-si poate cumpara tot ce-si dorea. Se plimba trist pe strada, nestiind cum sa iasa din aceasta situatie. Dar, cum mergea el asa, s-a lovit deodata de cineva. Mare i-a fost mirarea sa vada ca, din neatentie, a dat peste un om sarman, fara vedere. Incerca bietul om sa se ajute cu un baston si sa gaseasca drumul spre casa. Tanarul nostru l-a ajutat, conducandu-l de brat.

Vazand cat sunt altii de necajiti, tanarul nu s-a mai gandit, de atunci, decat la un lucru: cat de bogat este el. Nu avea bani pentru tot ce si-ar fi dorit, dar avea comoara cea mai mare din lume, pe care banii nu o pot cumpara: sanatatea cu tot ce izvoraste din ea – putere de munca, bucurie si voie buna.

Acum isi dadea seama ca sunt oameni care au ramas ologi in urma unor accidente. Dar picioarele sale il puteau duce oriunde. Altii au ramas orbi. El putea sa vada, insa, clipa de clipa, toate frumusetile din jurul sau. Exista si unii oameni care, din pacate, sunt orbi si ologi sufleteste, pentru ca sufletul lor s-a golit de bucurie, de speranta si dragoste. Acestia sunt cu adevarat nefericiti.

Cu cat vei fi mai binevoitor, cu atat sufletul tau va avea mai multa liniste. Cel rau si zgarcit nu da niciodata nimic, nici macar un pahar cu apa sau un sfat, chiar daca aceste lucruri nu l-ar costa nimic. Un astfel de om mai este cu ceva de folos celorlalti?

Daca ne vom uita in jurul nostru vom vedea ca nimic nu traieste doar pentru sine. Pana si un copac obisnuit. Chiar daca nu ne ofera fructe, ne da cel putin posibilitatea sa ne odihnim un minut la umbra lui.

“Cel bun vede bunatatea peste tot; cel rau, nicaieri” – Proverb.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Iata ce se intampla cu corpul tau atunci cand treci printr-o despartire

Publicitate

Știm cum e să plângi până ți se usucă ochii, din nou și din nou, după cineva peste care ai încercat să treci, fără succes.

L-ai iubit, ați fost împreună mulți ani, v-ați despărțit, ai suferit. Și poate încă o mai faci.

Nu putem pune stop suferinței peste noapte, iar ideea că timpul vindecă rănile nu ne consolează cu nimic. Toate cuvintele de încurajare ale prietenilor nu-și fac efectul.

Nimic din ce ți se spune, nimic din ce-ți spui sau faci, nu-ți va aduce înapoi persoana care ți-a ocupat inima atâta amar de vreme.

Uneori e o cale de împăcare, alteori nu. Pierderea unei relații și a unei persoane iubite este o experiență tragică pentru fiecare om.

Tuturor ni se întâmplă la un moment dat sau altul. Suferința are sens, la urma urmei, ai pus suflet în tot ceea ce ați construit împreună și toate lucrurile pentru care ați luptat.

Nu suntem aici să-ți spunem să-ți ștergi lacrimile cu dosul palmei pentru că el nu te-a meritat sau că meriți ceva mai bun.

Ci suntem aici să-ți aducem aminte de câteva lucruri pe care nu ar trebui să le pierzi din vedere, în suferința ta oarbă.

Deși este greu să accepți la început, despărțirea de cineva care a ocupat jumătate din viața ta (știm că așa îți pare), poate fi de fapt un lucru bun.

Înseamnă că ai iubit pe cineva, că ai încercat să ai ceva real și că ai permis vieții să îți ofere niște lecții. În ciuda tuturor pierderilor pe care simți că le-ai suferit, există și câștiguri.

Poate nu le vei vedea acum, dar într-o bună zi, când vei deschide ochii și nu vei mai avea lacrimi în el, le vei putea vedea cu claritate. Poate că le vei număra pe degete.

Până atunci, mintea ta va încerca să înțeleagă ce nu a funcționat. Va căuta scuze („Nu sunt suficient de frumoasă”, „Ar fi trebuit să fac ceva mai mult”). Va căuta motive pentru care lucrurile s-au întâmplat așa, și nu altfel.

Inima nu înțelege despărțirea, moartea, divorțul, iar iubirea se încăpățânează să trăiască.

Publicitate

Dar curând, și tu vei învăța să începi să trăiești fără ele. Fără ce ar fi putut să fie sau nu a fost, pentru că nu ați avut timp, suficient timp.

Iată câteva lucruri utile de reținut atunci când încerci să te vindeci după o despărțire dintr-o relație de lungă durată:

1. Dacă cineva te respinge, nu înseamnă că trebuie să te simți respins sau să te gândești la tine ca la o persoană mai puțin demnă.

Știm că opinia acelei persoane a însemnat totul pentru tine, dar există sute sau chiar mii de alți oameni care ar fi încântați să fie cu tine.

2. Abaterile și tranzițiile în viață reprezintă ocazia perfectă de a renunța la o situație și de a-ți deschide mai multe posibilități care vor apărea pe drum, mai devreme sau mai târziu.

3. Poți revizui tot ceea ce s-a întâmplat în mintea ta, din nou și din nou, întrebându-te ce ai fi putut face sau spune altfel, dar nu are rost. Nu va schimba cu nimic momentul prezent.

4. Sentimentele frumoase și plăcute pe care le-ai avut pentru acea persoană nu vor mai fi aceleași ca atunci când inima ta frântă se va vindeca treptat.

5. Ceea ce te doare acum, te va face doar mai puternic în cele din urmă.

6. Ești om, iar inima omului trece prin durere. Mai degrabă decât să lupte împotriva ei, învață să treacă prin ea și să o folosească drept combustibil pentru a iubi viața și pe alții, poate chiar mai profund.

Dă-ți o șansă de a iubi din nou, de a simți din nou.

7. Uneori e nevoie să treci prin durere pentru a te ajuta să înțelegi că meritai mult mai mult decât lucrurile cu care ai fost dispusă să te mulțumești.

8. Viața are planuri mai mari pentru tine, care nu implică plânsul noaptea cu o sticlă de vin lângă tine, sau credința că ești nevrednică de iubire.

9. Timpul nu vindecă toate lucrurile, dar le vindecă pe majoritatea dintre ele. Nici o cantitate de forță sau voință nu te va ajuta să treci mai repede peste durere.

Acordă timp sentimentelor tale. Respiră.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii