Energia Familiei curge de la cei mai în vârstă la cei mai tineri. Doar în acest fel

Energia Familiei curge de la cei mai în vârstă la cei mai tineri. Doar în acest fel

Publicat de Larisa Moldovan pe 19 June 2023 in SpiritualitateViata

Este o regulă foarte importantă, iar încălcarea ei duce la probleme în sistemul de generație. Absolut totul: viața, dragostea, energia – toate acestea au fost cândva transmise de sus către planetă și către generațiile umane de pe Pământ.

Aceste fluxuri energetice sunt transmise în generații de la cei mai în vârstă la cei mai tineri, de la strămoși la urmași. Cei mai în vârstă poartă responsabilitatea celor mai tineri, asigurându-le supraviețuirea, ei dețin un potențial energetic și o experiență de viață mai mare.

Cei mai în vârstă nu așteaptă ca energia să le fie redată de către copii, ci așteaptă ca aceștia să transmită acest flux de viață mai departe – să apară nepoți, apoi strănepoți și așa mai departe. Sistemele în care se întâmplă acest lucru se dezvoltă și prosperă.

Ce se întâmplă dacă încalci această lege? Dacă întrerupi fluxul energetic? Asta înseamnă să te consideri mai deștept, mai talentat, mai important decât strămoșii. Crezi că părinții tăi depind de tine, că poți controla, educa și evalua acțiunile lor.

Aceasta poate fi considerată mândrie – “sunt mai bun decât părinții mei”, “sunt mai important decât părinții mei”. Plata pentru asta va veni – pierderi colosale de energie. Aceasta poate fi resimțită de o persoană mult mai târziu, peste ani, poate zeci de ani, nu imediat.

Uneori chiar și părinții încalcă această lege. Dar cum? Ei bine, prin simplul fapt că transmit copiilor lor următoarele idei:

  • Te-am născut și te-am crescut, acum ne ești dator
  • Te-am născut, așa că trebuie să mergi pe calea aleasă de noi
  • Trebuie să ai grijă de noi și să ne întreții

Acest lucru se întâmplă foarte des – părinții insuflă vinovăție copiilor lor, iar aceștia, prin capcana acestui sentiment, nu-și construiesc viața pe deplin. Unii nu pot întemeia o familie sau să-și dezvolte cariera cum și-ar dori.

Unii au o familie, dar nu adaugă energie și atenție partenerului și copiilor, deoarece multă se consumă pentru părinți. De ce fac asta părinții? Pentru că ei înșiși nu au primit suficientă iubire în viață și au ales un mod de viață parazitar.

Întotdeauna, în spatele acestor încălcări ale fluxului de iubire se află rănile războiului, foametei, dezastrelor și oamenii care și-au pierdut coloana morală, manifestând slăbiciune și renunțând la iubire în favoarea ego-ului lor. Ei încetează să ofere copiilor lor iubire necondiționată și își trag energia doar de la cei de la care pot.

Ce trebuie să facem? Cum să restabilim sistemul și fluxurile de energie?

Dacă sunteți o persoană adultă, este necesar să vă îndepărtați puțin de părinți și să vă ocupați de propria viață – să vă realizați în carieră, să întemeiați o familie și să oferiți energie viitorului vostru, copiilor voștri.

Să tratați părinții cu respect, indiferent de comportamentul lor. Dacă părinții sunt toxici, interacționați cu ei în mod limitat. Dar dacă vă este dificil să vă deconectați emoțional de ei, vă supărați, vă enervați, protestați, încercați să obțineți dragostea lor și nu puteți rupe acest “cordon ombilical” – adresați-vă unui psiholog.

Mai sunt și oameni care practică tot felul de șiretlicuri, oameni care par să vrea libertate față de părinți, dar totodată nu vor să se mute de la mama. Asta nu va merge. Nu poți deveni adult stând pe spinarea mamei.

Este permis să-i ajutăm financiar pe părinți? Nu va încălca acest lucru fluxul?

Poți să ajuți financiar părinții, uneori chiar este necesar acest lucru. Când părinții au nevoie de bani sau devin neputincioși – ajutorul este o datorie sfântă. Cu toate acestea, nu trebuie să-ți pierzi poziția de respect și să nu cazi în mândria propriei tale măreții.

Dar! Dacă părinții tăi sunt încă tineri, sunt buni de muncă sau primesc o pensie adecvată, adică nu au nevoie, este mai bine să investești banii în consolidarea poziției tale financiare și profesionale sau în educația copiilor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!