Elibereaza-te de ganduri… Motivele pentru care ar trebui să-i iertăm pe cei din jurul nostru şi nu în ultimul rând pe noi înşine…

Publicitate

“După cum ne purtăm noi cu aproapele, așa se va purta Dumnezeu cu noi.” – Sfântul Ioan Gura de Aur

Cele mai importante texte ale spiritualităţii ne îndeamnă să iertăm persoana pe care o urâm cel mai mult. În acele momente în care duşmanii noştri imaginari dispar, egoul se prăbuşeşte. Această lecţie pe care am învăţat-o încă de la începutul vieţii ne va fi prezentată iar şi iar până vom ajunge să o înţelegem şi să trăim în conformitate cu aceasta.

Iată care sunt motivele pentru care ar trebui să-i iertăm pe cei din jurul nostru şi nu în ultimul rând pe noi înşine:

1. Iertarea ne permite să ne asumăm întreaga responsabilitate pentru propria noastră fericire.

Ceea ce atragem în viaţa noastră nu este altceva decât o reflecţie a lumii noastre interioare. Gândurile şi acţiunile noastre creează lumea noastră exterioară. Zicala populară “cine se aseamănă se adună” nu face referire numai la cele pe care le atragem în viaţa noastră, ci şi la gânduri, emoţii sau intenţii. Tot aceasta este legea care ne învaţă că nu putem avea o călătorie cu un final fericit, în cazul în care întreaga noastră călătorie a fost una nefericită.

Lăsându-ne exploataţi de propria mânie şi de propriile noastre resentimente nu facem altceva decât să pavăm drumul călătoriei noastre cu mânie şi resentimente. Felul în care ne simţim şi emoţiile pe care le trăim sunt cele care ne deschid calea către experienţele viitoare.

2. Iertarea ne permite să-i vedem pe cei din jurul nostru ca pe nişte profesori ai vieţii

Membri ai familiei, soţi, prieteni, şefi, etc. – fiecare dintre aceste persoane se află în viaţa noastră pentru a ne învăţa cât mai multe despre noi înşine. Este necesar să le mulţumim acestor persoane pentru lecţiile la care ne supun şi pentru oportunitatea de dezvoltare pe care ne-o oferă. Acesta este un pas uriaş în dezvoltarea nivelului conştiinţei.

Aceeaşi filosofie se aplică şi relaţiilor pline de negativism sau relaţiilor eşuate. De îndată ce ai învăţat cu adevărat lecţia şi motivul pentru care a pătruns în viaţa ta o relaţie plină de negativism, nu vei mai atrage astfel de relaţii în viaţa ta, relaţii care vor încerca să te înveţe aceeaşi lecţie. Astfel, eşti precum un absolvent de liceu care a trecut la nivelul următor. De ce ai mai face încă o dată liceul dacă ai luat toate examenele?

3. Iertarea ne împiedică să mai jucăm rolul de victimă

Schimbându-ne perspectiva către un loc al iertării ne va împiedica să mai jucăm rolul de victimă. De cele mai multe ori nu eşti victimizat de o altă persoană, ci de propriul tău nivel vibraţional şi nivel de conştientizare. Atunci când alegi să învinovăţeşti pe altcineva, îi oferi acelei persoane în mod automat controlul asupra vieţii tale. Mai grav este că această “identitate” pe care ţi-o alegi te poate urmări tot restul vieţii tale, cu excepţia cazului în care conştientizezi acest tipar mental-emoţional.

4. Iertarea ne ajută să înţelegem că majoritatea oamenilor fac tot ceea ce pot cu adevărat

Publicitate

Înţelegând acest lucru, vom putea să-i tratăm pe cei din jurul nostru cu compasiune în loc să-i judecăm pentru fiecare greşeală pe care o fac în preajma noastră. Fiecare dintre noi face tot ceea ce-i stă în putinţă, în concordanţă cu nivelul fiecăruia de înţelegere şi de conştientizare.

5. Iertarea ne aminteşte proverbul “Ce semeni aia culegi”

Fiecare dintre noi suntem oameni şi fiecare dintre noi am greşit la un moment dat. În profunzimea sufletului nostru, fiecare dintre noi tânjim după aceeaşi iertare. Atunci când îi vom elibera pe ceilalţi de greşelile acţiunilor lor, vom crea un spaţiu în care vor putea fi iertate propriile noastre acţiuni necugetate pe care le-am făcut împotriva celorlalte persoane.

6. Iertarea îţi dezvoltă nivelul de conştiinţă

Procesul de dezvoltare personală şi spirituală este un proces continuu. Momentul în care încetăm să mai învăţăm, momentul în care încetăm să mai căutăm lecţii şi să încercăm să ne dezvoltăm nivelul conştiinţei, ego-ul preia controlul. Fiecare dintre noi ne aflăm într-o călătorie către un scop mult mai profund decât îşi poate imagina “micul eu”. Iertarea ne poate ajuta să ajungem acolo mult mai repede, prin eliminarea legăturilor care ne ţin prizonierii trecutului nostru.

7. Iertarea ne învaţă să ne temperăm aşteptările

Nu ar trebui să aştepţi nimic de la nimeni. Atunci când aştepţi ceva de la o anumită persoană, toată puterea ta de a lua decizii este neglijată. Noi suntem creatorii propriului nostru univers, iar atunci când ne aflăm într-o conexiune cu propria noastră lume interioară, nu mai avem nevoie de nimic de la nimeni. Este extraordinar să primeşti mici cadouri, dar nu ai nevoie de aceste mici cadouri pentru a avansa în viaţă.

8. Iertarea ne învaţă să atenuăm puterea instinctelor de auto-conservare

De prea multe ori îi rănim pe cei din jurul nostru cu scopul de a ne proteja pe noi înşine din punct de vedere financiar, emoţional şi nu numai. Fiecare dintre noi am făcut acest lucru. Devenind conştienţi de acest model de gândire putem să încetăm să-i mai rănim pe cei din jurul nostru pentru propriul nostru beneficiu.

9. Iertarea creează un spaţiu în care apare libertatea şi dragostea

Nu toată lumea şi nu fiecare situaţie este menită să facă parte din viaţa noastră pentru totdeauna. Uneori, aceste persoane se află în viaţa noastră pentru a ne ajuta să deschidem un nou capitol al poveştii noastre de viaţă. Renunţarea ne ajută să facem loc noilor persoane şi noilor experienţe.

10. Iertarea este cea mai bună răzbunare

Există un pic de sarcasm în această afirmaţie, dar este pe cât se poate de adevărat. Vei putea întotdeauna să-ţi cauţi răzbunarea înfăptuind ceva pozitiv şi prin crearea unui viitor mai bun pentru tine. Nimic nu deranjează un adversar sau o forţă negativă din viaţa ta mai tare, decât să te vadă zâmbind după ce l-ai iertat.

Sursa: e-dimineaţa.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Testul care iti va dezvalui totul despre personalitatea ta

Publicitate

Rezultatele acestui test simplu de personalitate sunt foarte exacte. Este o pictură care cuprinde mai multe imagini și tu trebuie să alegi una dintre ele, ce ai văzut prima oară, pentru a descoperi ce tip de personalitate ai și ce poți face pentru un viitor mai bun. Cei mai mulți oameni care au făcut acest test i-au confirmat acuratețea.

Dacă ai impresia că te cunoști, n-ar trebui să fii atât de sigură, pentru că sunt anumite aspecte ascunse, pe care uneori nu vrem să le conștientizăm sau să le recunoaștem. Cu acest test vei afla mai multe despre tine însăți, pentru că te va ajuta să scoți la iveală trăsături secrete, dificil de observat în viața de zi cu zi. Privește pictura și fără niciun fel de ezitare spune ce ai văzut prima oară.

Dacă prima oară ai văzut…

Candelabrul

Ai o viziune foarte deschisă despre lume și planurile tale sunt mereu grandioase. Acest lucru este de bine, dar uneori uiți de anumite detalii importante și te pierzi în amănunte. Ești foarte generoasă și sufletistă, drept pentru care, de multe ori, oamenii te folosesc ca să-și atingă scopurile, deci ar trebui să fii mai precaută în alegerea prietenilor, pentru a evita orice fel de probleme pe viitor.

Femeia

Ești o persoană subtilă și senzuală, înclinată către idealism și uneori nu acorzi suficientă atenție vieții reale și lucrurilor care te înconjoară. Trăiești cu capul în nori și ești o adevărată romantică, care uită rapid de complexitatea și dezamăgirile vieții. Însă nu uita că sunt momente când chiar trebuie să fii cu picioarele pe Pământ, altfel vei rămâne în urmă și te vei împiedica mereu de greutățile vieții.

Bărbatul

Ești o persoană foarte calmă și toată lumea care e cu tine se simte bine și în siguranță. Ești o fire laconică, creativă și sensibilă, dar te enervezi destul de greu. Din păcate, nu ești suficient de atentă cu persoanele dragi ție și pentru a corecta această situație ar fi bine să le oferi până și cea mai mică atenție celor la care ții, astfel încât să trăiți fericiți până la adânci bătrâneți.

Focul

Ești unică și ieși din tipare, pentru că ai propria viziune asupra lumii și oamenii din jurul tău uneori nu te înțeleg. Acest lucru este mai puțin important, tu nu trebuie să te schimbi ci trebuie să-ți menții și chiar să-ți îmbunătățești încrederea în sine, pentru ca totul să fie bine.

Publicitate

Cele mai atrăgătoare 6 trăsături de personalitate

Dacă tu crezi că totul stă numai în aspectul fizic, atunci te înşeli amarnic. Iată că studiile au scos la iveală cele mai importante 6 trăsături de personalitate, pe care dacă le deții ești o norocoasă.

Este greu să mulțumești pe toată lumea, dar poți încerca să fii merue cea mai bună versiune a ta, pentru tine și cei dragi ție, așa că vezi unde mai ai de lucrat și toate se vor așeza, până la urmă.

1. Oamenii activi

Oamenii de acest gen sunt mereu ocupați. Ei pot combina în mod suprinzător de eficient educația, cariera, pasiunile și actele caritabile. Se mulțumesc cu ceea ce au și se descurcă singuri în orice împrejurare, deoarece sunt interesați de mai multe subiecte și cer rareori atenția altcuiva. Ceilalți sunt, de obicei, atrași de ei, pentru că au mereu idei noi.

2. Ambiția

De cele mai multe ori, ambiția se vede pe fața cuiva care știe cum și când să muncească din greu și realizează că limitele ți le impui singur. Nu își ascund visele și sunt pregătiți să sacrifice aproape orice pentru a le realiza. Tocmai de aceea, sunt foarte muncitori și încearcă mereu să se dezvolte personal.

3. Spontaneitate

Persoanele spontane și sincer pot râde de greșelile personale în timp ce învață din ele, motiv pentru care este foarte greu să le faci să se rușineze. În același timp, sunt serioase și te pot susține când ai mai mare nevoie de ajutor. Sunt o sursă de energie și bună dispoziție pentru cei din jur, sunt pline de viață și poți avea încredere în ele, drept pentru care devin irezistibile.

4. Oamenii taciturni

Acesta este un tip aparte de oameni, care farmecă prin șarmul lor, înțelepciune și încrederea în forțele proprii. Stăpânesc arta oratoriei, drept pentru care orice spun este credibil, tocmai de aceea, când ei vorbesc, toată lumea din jur tace. Sunt mereu calmi și prudenți, dar îi poți deranja dacă ai ceva urgent sau important de discutat.

5. Mărinimia

Oamenii mărinimoși, generoși și înțelegători trec, de cele mai multe ori, prin drame personale și reușesc să își facă, până la urmă, ordine în viață. Succesul lor nu este ca să își satisfacă mândria personală ci pentru a-i ajuta pe cei dragi lor. Ei se bucură cu adevărat când pot ajuta pe cineva și expresia celor care le mulțumesc îi face să continue faptele bune.

6. Instincte materne/paterne

Cei care iubesc copiii sunt foarte atrăgători în ochii sexului opus, fiindcă par a fi darnici, ocrotitori și șarmanți. Pentru un bărbat este foarte important să vadă că o femeie se înțelege cu copiii, dar pe de altă parte, femeile rezistă cu greu celor care iubesc animalele.

Publicitate
Alte Articole
Teste de Personalitate