E timpul sa-ti invingi fricile interioare, cateva sfaturi care ar putea sa te ajute sa treci peste aceste obstacole

Publicitate

Frica este o stare emotionala creata de mintea noastra in unele situatii incerte. Atunci cand nu stim ce urmeaza sa se intample, ne imaginam viitorul, pozitiv sau negativ. Atunci cand scenariul este negativ si credem ca se va intampla ceva rau, ne cuprinde frica.

Ascultă muzică, gândește-te la momentele plăcute ale vieții sau numără până la cinci.

1. Află care este sursa fricii tale

„Aceasta va ajuta la analizarea problemei reale. Recent am primit un certificat de scuba diving, care m-a ajutat să-mi depășesc teama de a rămâne blocat sub apă „, spune Diego Orjuela, fondatorul Cables & Sensors. – După ce mi-am definit teama, am văzut că sursa ei este complet irațională.

Confruntându-te cu teamă sau dificultăți în afaceri, trebuie să cauți și sursa problemei. Frica este, de obicei, nefondată. După asta, o poți depăși și îți poți realiza obiectivele.

2. Nu amâna

De obicei, așteptarea cauzează mai multă anxietate decât sarcina în sine. De exemplu, trebuie să impresionezi un client cu un caracter complicat. Iar rezultatul afacerii depinde de aceasta. Programează o întâlnire în cel mai scurt timp. Desigur, în limite rezonabile. Astfel vei avea mai puțin timp pentru frică și emoție.

3. Schimbă-ți așteptările

Majoritatea sunt foarte nervoși din cauza prezentărilor și discursurilor în public. Relaxează-te și înțelege că situația stresantă va trece și, în final, totul va fi bine.

„Amintiți-vă că sunteți pregătiți și că ascultătorii doresc cu adevărat să te prezinți cu succes”, recomandă Chris Van Dusen, șeful agenției digitale Parcon Media. – Nimeni nu visează la eșecul tău. Elevii au venit să învețe ceea ce deja știți. ”

4. Imaginează-ți cel mai rău scenariu al evenimentelor

Pentru antreprenori, acesta este, de obicei, banalitate, timp ratat, pierdere de poziție sau bani. Toate aceste opțiuni nu sunt letale. Fiecare antreprenor de succes se confruntă cu ele în calea sa.

5. Transformă-ți frica în fericire

„Cred că frica de necunoscut și de sentimentul că stau pe marginea abisului sunt momentele care îmi influențează cel mai puternic evoluția ca persoană. Alege riscurile pe care ești dispus să le iei, spune Bryce Welker, fondatorul Crush PM Examen. – Pentru că nu are sens să riști pentru ceea ce nu aduce beneficii semnificative.

Publicitate

Dacă ești sigur că riscul este justificat, încercă să transformi frica într-o emoție fericită. Este ușor, deoarece aceste două sentimente sunt foarte asemănătoare. Această abordare a situațiilor intimidante este energizantă. S-ar putea chiar să vrei cu ardoare să trăiești asemenea momente. Și mie mi se întâmplă”.

6. Controlează-ți limbajul corpului

Unele maniere și expresii faciale îți vor trăda cu ușurință entuziasmul. Pentru a preveni acest lucru, învață limbajul corpului în prealabil. Înregistrează-te pe video și vezi ce gesturi repeți cel mai des.

7. Ascultă muzică

Uneori, acesta este cel mai bun mod de a te liniști și de a îți recăpăta gândirea pozitivă. „Înainte de prezentări, îmi place să ascult muzica viguroasă”, spune Chris Christoff, unul dintre dezvoltatorii pluginului MonsterInsights. – Crează o listă de melodii care te încarcă cu entuziasm și încredere.”

8. Vizualizează amintirile bune

„Un profesor de meditație mi-a recomandat un truc pe care l-am folosit de multe ori de atunci, mai ales înainte de a apărea în public. În primul rând, îmi amintesc momentul în care am fost cel mai fericit „, spune Marcela De Vivo, o femeie de afaceri și consultant de marketing.

– Îmi imaginez mirosuri, sunete și senzații. Apoi îmi amintesc când m-am simțit foarte încrezătoare. Din nou, vizualizez cât mai multe detalii posibil. Apoi îmi imaginez o figură care îmi dă un sentiment de bucurie și securitate. Mă transform mental în această figură și sunt înconjurată de fericire și încredere. Ajută la dispariția rapidă a fricii. ”

9. Număr de la cinci la unu

„Dă-ți cinci secunde pentru a începe o sarcină dificilă”, sfătuiește Adrien Schmidt, creatorul software-ului Aristotel. – Numără de la cinci la unu și înainte. Nu te gândi, fă-o. Te vei simți mult mai bine. Întotdeauna folosesc acest truc înainte de a mă întâlni cu un potențial client sau de a vorbi în public. Funcționează de fiecare dată.”

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala

Sapte lucruri pe care sa nu le bagi in seama daca vrei sa fii fericita

Publicitate

Sunt scrise pentru femei, dar sunt tot atat de valabile si pentru barbati. Descoperă 7 lucruri cu care nu trebuie să-ți bați capul dacă vrei să fii fericită:

1. Ce cred alții

E important să-ți urmezi propriile instincte și să faci ceea ce-ți dorești fără să-ți pese de ceea ce cred alții. Este viața ta, în care trebuie să faci propriile alegeri și să iei propriile decizii. De ce ar trebui să-ți pese de părerile celorlalți? Dacă te gândești mereu la ceea ce cred persoanele din jurul tău, ajungi să-ți trăiești viața pentru ele și nu pentru tine.

2. Greșelile din trecut

Toată lumea face greșeli, însă persoanele puternice se raportează într-un mod diferit la acestea. Învață să accepți că toată lumea face greșeli și că nimeni nu e perfect. Acordă-ți circumstanțe atenuante și încearcă să te ierți mai des pentru ceea ce ai făcut.

3. Eșecuri

Eșecurile înspăimântă pe toată lumea, însă importantă aici este atitudinea ta în fața unei înfrângeri. Dacă privești un insucces ca pe o confirmare a faptului că nu ești perfectă, atunci vei fi mereu nefericită. Trebuie să pui eșecul în legătură cu actul de a renunța. Dacă încă nu ai renunțat, atunci nu ai suferit un eșec. Învață să privești eșecul ca pe o curbă a învățării, ca pe un proces de încercare și eroare.

4. Ceea ce n-ai

E în natura umană să ne dorim mereu mai mult, însă dacă ajungi să te gândești în permanență la ceea ce nu ai vei fi cu siguranță nefericită. În schimb, axează-ți gândurile pe lucrurile din viața ta care te fac să fii fericită. Întotdeauna vor fi persoane care vor avea mai mult și persoane care vor avea mai puțin decât tine, însă, de cele mai multe ori, ceea ce ai este suficient pentru a fi fericită.

Publicitate

5. Ce mă fac dacă?

N-are niciun sens să-ți faci griji pentru lucrurile pe care nu le poți controla care s-ar putea petrece în viitor. Nimeni nu poate prezice viitorul și este inutil să te torturezi cu lucruri care ar putea foarte bine să nu se întâmple niciodată. Amintește-ți în permanență că tipul acesta de griji îți irosesc energia și îți distrag atenția de la lucrurile importante din viața ta. Dacă poți face ceva pentru a-ți schimba în bine viitorul, nu sta pe gânduri și fă-o. Dacă nu, evită să te gândești la ceea ce s-ar putea întâmpla, pentru că n-ai de unde să știi cum se vor aranja lucrurile.

6. Voi fi fericită când…

Când ajungem să credem că vom deveni fericite după ce un anumit lucru se va fi întâmplat în viața noastră, ceea ce facem este să ne punem viața pe “pauză” până la acel moment. Învață să trăiești în prezent și să-ți pese mai puțin dacă vei fi sau nu fericită în viitor. Alege să devii fericită acum. Fericirea nu este o destinație, este un mijloc de transport.

7. Așteptările societății

Fii slabă, frumoasă și bogată, iar atunci vei fi adorată. Asta îți transmite zilnic mass-media, însă este o mare prostie. Când te placi și te accepți așa cum ești, n-ai nevoie să demonstrezi nimănui nimic. Tuturor ne place să vedem imagini perfecte, însă nu uita că cele din reviste sunt cât se poate de artificiale. Învață să te iubești cu toate imperfecțiunile pe care le ai. Adevărata fericire este acceptarea de sine.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala