E timpul sa-ti invingi fricile interioare, cateva sfaturi care ar putea sa te ajute sa treci peste aceste obstacole

E timpul sa-ti invingi fricile interioare, cateva sfaturi care ar putea sa te ajute sa treci peste aceste obstacole

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2018 in Dezvoltare Personala

Frica este o stare emotionala creata de mintea noastra in unele situatii incerte. Atunci cand nu stim ce urmeaza sa se intample, ne imaginam viitorul, pozitiv sau negativ. Atunci cand scenariul este negativ si credem ca se va intampla ceva rau, ne cuprinde frica.

Ascultă muzică, gândește-te la momentele plăcute ale vieții sau numără până la cinci.

1. Află care este sursa fricii tale

„Aceasta va ajuta la analizarea problemei reale. Recent am primit un certificat de scuba diving, care m-a ajutat să-mi depășesc teama de a rămâne blocat sub apă „, spune Diego Orjuela, fondatorul Cables & Sensors. – După ce mi-am definit teama, am văzut că sursa ei este complet irațională.

Confruntându-te cu teamă sau dificultăți în afaceri, trebuie să cauți și sursa problemei. Frica este, de obicei, nefondată. După asta, o poți depăși și îți poți realiza obiectivele.

2. Nu amâna

De obicei, așteptarea cauzează mai multă anxietate decât sarcina în sine. De exemplu, trebuie să impresionezi un client cu un caracter complicat. Iar rezultatul afacerii depinde de aceasta. Programează o întâlnire în cel mai scurt timp. Desigur, în limite rezonabile. Astfel vei avea mai puțin timp pentru frică și emoție.

3. Schimbă-ți așteptările

Majoritatea sunt foarte nervoși din cauza prezentărilor și discursurilor în public. Relaxează-te și înțelege că situația stresantă va trece și, în final, totul va fi bine.

„Amintiți-vă că sunteți pregătiți și că ascultătorii doresc cu adevărat să te prezinți cu succes”, recomandă Chris Van Dusen, șeful agenției digitale Parcon Media. – Nimeni nu visează la eșecul tău. Elevii au venit să învețe ceea ce deja știți. ”

4. Imaginează-ți cel mai rău scenariu al evenimentelor

Pentru antreprenori, acesta este, de obicei, banalitate, timp ratat, pierdere de poziție sau bani. Toate aceste opțiuni nu sunt letale. Fiecare antreprenor de succes se confruntă cu ele în calea sa.

5. Transformă-ți frica în fericire

„Cred că frica de necunoscut și de sentimentul că stau pe marginea abisului sunt momentele care îmi influențează cel mai puternic evoluția ca persoană. Alege riscurile pe care ești dispus să le iei, spune Bryce Welker, fondatorul Crush PM Examen. – Pentru că nu are sens să riști pentru ceea ce nu aduce beneficii semnificative.

Dacă ești sigur că riscul este justificat, încercă să transformi frica într-o emoție fericită. Este ușor, deoarece aceste două sentimente sunt foarte asemănătoare. Această abordare a situațiilor intimidante este energizantă. S-ar putea chiar să vrei cu ardoare să trăiești asemenea momente. Și mie mi se întâmplă”.

6. Controlează-ți limbajul corpului

Unele maniere și expresii faciale îți vor trăda cu ușurință entuziasmul. Pentru a preveni acest lucru, învață limbajul corpului în prealabil. Înregistrează-te pe video și vezi ce gesturi repeți cel mai des.

7. Ascultă muzică

Uneori, acesta este cel mai bun mod de a te liniști și de a îți recăpăta gândirea pozitivă. „Înainte de prezentări, îmi place să ascult muzica viguroasă”, spune Chris Christoff, unul dintre dezvoltatorii pluginului MonsterInsights. – Crează o listă de melodii care te încarcă cu entuziasm și încredere.”

8. Vizualizează amintirile bune

„Un profesor de meditație mi-a recomandat un truc pe care l-am folosit de multe ori de atunci, mai ales înainte de a apărea în public. În primul rând, îmi amintesc momentul în care am fost cel mai fericit „, spune Marcela De Vivo, o femeie de afaceri și consultant de marketing.

– Îmi imaginez mirosuri, sunete și senzații. Apoi îmi amintesc când m-am simțit foarte încrezătoare. Din nou, vizualizez cât mai multe detalii posibil. Apoi îmi imaginez o figură care îmi dă un sentiment de bucurie și securitate. Mă transform mental în această figură și sunt înconjurată de fericire și încredere. Ajută la dispariția rapidă a fricii. ”

9. Număr de la cinci la unu

„Dă-ți cinci secunde pentru a începe o sarcină dificilă”, sfătuiește Adrien Schmidt, creatorul software-ului Aristotel. – Numără de la cinci la unu și înainte. Nu te gândi, fă-o. Te vei simți mult mai bine. Întotdeauna folosesc acest truc înainte de a mă întâlni cu un potențial client sau de a vorbi în public. Funcționează de fiecare dată.”

Sursa: dozadesucces.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!