„Dușmanul ascuns”. 9 semne care dezvăluie că cineva îți dorește răul

„Dușmanul ascuns”. 9 semne care dezvăluie că cineva îți dorește răul

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 July 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologieSfaturi

Ar fi minunat să fim plăcuți de toți oamenii fără excepție, ca fiecare să ne dorească binele și să se bucure sincer de succesul nostru. Dar oamenii sunt diferiți, ei sunt ghidați de propriile lor motive. Și nu întotdeauna pot fi înclinați spre bine.

De ce cineva ar putea să-ți dorească răul? Motivele pot fi diverse:

– Pentru că, în principiu, el este supărat pe viață și nu poate accepta fericirea altora.

– Pentru că te vede ca pe o amenințare, un competitor.

– Tu îl provoci, chiar dacă poate nu îți dai seama.

– Acea persoană are dificultăți în a-și controla emoțiile.

– Poate trece printr-o perioadă dificilă în viață.

– Este o persoană cu probleme psihice.

Iată semnele prin care poți înțelege că cineva îți dorește răul, chiar dacă nu a arătat încă acest lucru în mod deschis. Se pare că este un dușman ascuns, care așteaptă momentul potrivit.

1) Curiozitatea nejustificată

Acesta este insistent interesat de detalii din viața ta personală, trecut, detalii despre conversațiile tale. Deși nu are nicio legătură cu acestea. Încearcă să afle cât mai multe. Cu siguranță caută ce poate folosi împotriva ta, unde sunt punctele tale slabe.

2) Se laudă mai mereu

Acesta îți spune multe laude. Complimentele sunt nepotrivite, expresia feței este forțată, cuvintele nu sunt susținute emoțional.

3) Remarci veninoase

În ciuda faptului că ți se laudă în mod exagerat, el va încerca și mai mult să te “îngroape”.

Glumele veninoase, poreclele ofensatoare, comentariile ascuțite la adresa ta.

4) Subevaluarea meritelor tale

Asta vine în continuarea punctului precedent.

O astfel de persoană va încerca adesea să subevalueze orice merit al tău. Va atribui totul norocului, ajutorului din partea altora și a altor motive.

5) Bucurie în fața nefericirilor tale

Când ți se întâmplă ceva rău, el poate să nu arate bucuria pe față. Dar intențiile lui se vor manifesta în alt mod. Va întreba din nou și din nou despre toate detaliile celor întâmplate, va fi interesat de reacția ta. Chiar și fără implicarea ta, va reveni mereu la acele evenimente în discuții.

Pur și simplu, îi face plăcere să te vadă rău și să audă de rău despre tine.

6) Te simți inconfortabil în preajma lui

Nu ignora aceste semnale ale corpului tău.

Dacă de fiecare dată în prezența acelei persoane, corpul tău dă semnale, este clar că din partea acelei persoane există un gând negativ față de tine. Chiar dacă este ascuns.

7) Te face pradă pentru glume

Pare că totul este în spiritul prietenesc, în glumă, dar uneori își permite să te inducă în eroare, să te pună în dificultate.

De exemplu, în prezența altor oameni, începe să spună ceva în numele tău, chiar și minciuni, sau să-ți atribuie calități pe care nu le-ai afirmat.

8) Te urmărește cu atenție

Te studiază, te urmărește cu privirea. Cel mai probabil, în gândurile lui, duce dialoguri, încearcă să înțeleagă de ce ți-e bine, de ce reușești în diferite aspecte ale vieții și așa mai departe.

9) Uneori, apar reacții emoționale ciudate

Chiar dacă știe să-și „păstreze aparențele” și se comportă decent în prezența ta, uneori totuși poate să-și piardă controlul asupra unor detalii mărunte. Să intre în dispută cu tine din nimicuri, să se poarte grosolan cu lucrurile tale, să-ți trântească ușa în nas, sub aparența unei glume.

Răutatea și agresiunea se acumulează și trebuie să scape de ele.

Fii vigilent și nu lăsa astfel de oameni aproape de tine.

Dragi cititori, ce alte semne ați adăuga aici?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!