Dureri articulare: 15 alimente care ajută la prevenirea durerilor articulare

Dureri articulare: 15 alimente care ajută la prevenirea durerilor articulare

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Dacă ești familiarizat cu durerea articulară, atunci știi deja cât de enervantă poate fi această durere în viața de zi cu zi. Deși nu există o dietă care să poată elimina complet această problemă, s-a dovedit că consumul de anumite alimente poate ameliora durerile articulare.

Specialiștii ne-au prezentat câteva alimente care ar trebui incluse în alimentație pentru a reduce inflamația, pentru a întări oasele și pentru a îmbunătăți starea generală de zi cu zi.

Fructe

Este cunoscut faptul că fructele conțin multe vitamine pe care organismul nostru și mai ales sistemul imunitar le iubesc atât de mult. Dar asta nu este tot, fructele pot îmbunătăți sănătatea articulațiilor.

1. Strugurii.

Strugurii nu sunt doar incredibil de gustoși, ci și capabili să reducă inflamația și durerea articulațiilor datorită conținutului unui compus vegetal numit proantocianidină.

2. Citrice.

Portocalele, grefele și alte citrice cu un conținut ridicat de vitamina C, care ajută la eliminarea procesului inflamator și a durerilor la nivelul articulațiilor.

3. Cireșele.

Aceste fructe au făcut viața mai ușoară persoanelor care suferă de osteoartrită. Un studiu a arătat că femeile cu această boală care au consumat suc de cireșe timp de 3 săptămâni au avut niveluri mai scăzute de celule inflamatoare.

Legume și leguminoase

Părinții noștri, care ne obligau mereu să terminăm de mâncat legumele, aveau de fapt dreptate: beneficiile acestor daruri ale naturii pentru sănătatea umană sunt greu de supraestimat.

4. Spanac.

Spanacul este foarte bogat în antioxidanți. Compoziția sa include kaempferol, care s-a dovedit că reduce inflamația, durerea și încetinește dezvoltarea osteoartritei.

5. Broccoli.

Broccoli conține sulforafan, care ameliorează durerile articulare și ajută la reducerea simptomelor poliartritei reumatoide. Poate că, după ce citiți acest articol, veți începe să mâncați mai des această legumă.

6. Usturoi.

Usturoiul are un efect excelent atunci când vine vorba de prevenirea bolilor. Potrivit cercetărilor, pe lângă capacitatea de a reduce tensiunea arterială și riscul de boli cardiovasculare, usturoiul are proprietăți antiinflamatorii puternice și previne dezvoltarea osteoartritei și simptomele sale dureroase.

7. Soia.

Soia conține o cantitate foarte mică de grăsimi și este bogată în proteine, fibre și acizi grași omega-3, care ajută la durerile inflamatorii la nivelul articulațiilor. Cu toate acestea, acest lucru se aplică numai legumei în sine și nu produselor făcute din ea. Acestea conțin de obicei mult zahăr sau sare.

8. Fasolea roșie.

Fasolea roșie este, de asemenea, bogată în fibre și scade nivelul de proteină C-reactivă. În plus, este bogată în proteine, acid folic, fier, magneziu și potasiu, care ne întăresc sistemul imunitar.

Condimente și ceaiuri

Pe lângă aroma pe care o oferă mâncărurilor, condimentele au și multe proprietăți utile. Pentru ca efectul de vindecare să fie mai mare, este mai bine să adăugați condimentele în apă și să pregătiți o băutură caldă sau rece.

9. Șofran și turmeric.

Acţionează ca agenţi antiinflamatori şi ajută la reducerea simptomelor artritei. Studiile au arătat că crocina, una dintre componentele principale ale șofranului, are proprietăți antioxidante și anti-proliferative și este eficientă pentru durerile articulare.

10. Ghimbir.

În urma unui studiu, 63% dintre pacienții cu dureri severe de genunchi au raportat o îmbunătățire semnificativă după utilizarea pe termen lung a ghimbirului.

11. Ceai verde.

Ceaiul verde este cunoscut în principal pentru proprietățile sale antioxidante și capacitatea de a accelera metabolismul. În plus, conține un compus numit „polifenol”, care este antiinflamator și ameliorează durerea.

Un alt studiu a mai constatat că epigalocatechina-3-galatul, care se găsește în ceaiul verde, a încetinit afectarea articulațiilor la persoanele cu poliartrită reumatoidă.

Alte produse

Lista alimentelor care ajută la ameliorarea durerilor articulare nu se limitează la legume și fructe de bază.

12. Pește și ulei de pește.

Peștele gras precum somonul, tonul și păstrăvul conțin cantități mari de acizi grași omega-3. Aceste substanțe, conform oamenilor de știință, luptă împotriva inflamației și reduc rapid durerile articulare. Conținutul ridicat de vitamina D ajută, de asemenea, la reducerea simptomelor artritei și bolilor similare.

13. Produse din cereale integrale.

Deși produsele din cereale albe ar trebui evitate, pastele din cereale integrale, cum ar fi pastele maro, fulgii de ovăz și orezul brun, scad nivelul proteinei C-reactive din sânge. Această proteină a fost asociată cu mai multe boli, inclusiv cu artrita.

14. Produse lactate cu conținut scăzut de grăsimi.

Iaurtul, laptele și brânza sunt bogate în calciu și vitamina D, care întăresc oasele și sistemul imunitar. Sunt un adaos excelent pentru o alimentație echilibrată și ajută la ameliorarea durerii provocate de osteoporoză și osteoartrita.

15. Nuci, fistic și migdale.

Toate nucile sunt hrănitoare, dar cele trei menționate mai sus conțin mult calciu, magneziu, vitamina E, proteine ​​și acid alfa-linolenic, care întăresc sistemul imunitar. În special, nucile sunt bogate în acizi grași omega-3, care reduc durerea poliartritei reumatoide.

Este incredibil cum natura ne ajută să luptăm împotriva bolilor. Dacă ți-a plăcut articolul, distribuie-l ca să îl citească și prietenii tăi.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!