Durerea osoasă poate apărea din mai multe motive, cum ar fi artrita, osteoporoza, deficiențele de nutrienți din cauza alimentației dezechilibrate, exerciții fizice, leziuni și multe altele. Cu un tratament adecvat, puteți combate această durere fără o schimbare completă a stilului de viață.
De fapt, durerile osoase devin din ce în ce mai frecvente și pot apărea la orice vârstă. De obicei apare la femei mai des decât la bărbați. În funcție de intensitate, poate complica activitățile zilnice. Durerea poate fi intensă sau cronică. Este important să fiți atenți la simptome pentru a determina ce tip de durere aveți.
Durere osoasă intensă: apare brusc. Acesta este de obicei rezultatul unei mișcări bruște sau a unei smucituri. Poate apărea după un antrenament sau din cauza unei leziuni a spatelui sau a mușchilor.
Durere osoasă cronică. Spre deosebire de durerea intensă, durerea cronică este resimțită zilnic și constant. Acest lucru se poate întâmpla din mai multe motive, pe care le vom discuta mai jos.
Care sunt cauzele durerii osoase
Unele dintre cele mai frecvente cauze ale durerii osoase sunt cauzate de osteoartrita și entorse sau fracturi.
Există anumiți factori de risc care cresc riscul unei astfel de dureri, inclusiv:
- leziuni ale ligamentelor datorită efortului sau entorse și fracturi
- predispoziție genetica
- structura anatomică
- obezitate (în acest caz, articulațiile sunt expuse la presiune excesivă)
Simptome
Durerea osoasă afectează diferite părți ale corpului, cum ar fi degetele mâinilor și degetele de la picioare, încheieturile mâinilor sau genunchii . Acest lucru se datorează de obicei rigidității și durerii palpitante. Durerile articulare, artrita sau osteoartrita pot fi însoțite de inflamații și se pot manifesta în diferite moduri.
În cazul osteoartritei, cartilajul articular devine mai slab și capacitatea sa de regenerare este limitată, ceea ce duce în cele din urmă la pierderea cartilajului. Drept urmare, oasele neprotejate se freacă unele de altele și îngreunează mișcarea.
Ce remedii naturale ajută la tratarea durerilor osoase?
Portocalele
Portocalele sunt o sursă bogată de vitamina C, care este ideală pentru prevenirea inflamației. În plus, aceste fructe conțin antioxidanți beta-criptoxantină, care ajută la reducerea riscului de apariție a artritei reumatoide.
Consumul zilnic de 1-2 portocale este o soluție minunată pentru sănătatea organismului și oaselor.
Consumă suc natural de portocale înainte de micul dejun pentru a îmbunătăți sănătatea oaselor.
Ceai de coada calului
Coada calului are multe minerale precum aluminiu, oxid de fier, potasiu și magneziu. Ele ajută la protejarea țesutului conjunctiv.
Proprietățile sale diuretice pot ajuta, de asemenea, la reducerea durerii cauzate de anumite afecțiuni articulare. Această plantă are compuși organici capabili să re-mineralizeze oasele și să reducă umflăturile în mod natural.
Ingrediente
- 1 lingură frunze de coada calului (15 g)
- 1 pahar de apă (250 ml)
- miere de albine (obțional)
Mod de preparare
Se pune într-un ibric un pahar de apă și o lingură de frunze de coada calului și se lasă la fiert până dă în clocot. Apoi se lasă la infuzat încă 5-7 minute.
Se strecoară și se toarnă într-o ceașcă, iar când a ajuns la o temperatură bună de consum, se adaugă miere după gust și se bea. Este important să beți acest ceai de două ori pe zi.
Consumul de pește ajută la eliminare durerilor osoase
O altă modalitate de a combate durerile osoase și inflamațiile articulare este consumarea acizilor grași omega-3. Pentru a le obține, este important să mâncați mai mult pește, cum ar fi:
- somon
- păstrăv
- ton
Rozmarin pentru dureri osoase
Proprietățile antiinflamatorii excelente ale rozmarinului sunt un remediu ideal pentru calmarea durerilor articulare. Acest lucru este benefic mai ales pentru persoanele care suferă de artrită sau osteoartrita.
Ingrediente
- 1 lingură de rozmarin (15 g)
- 1 sticlă de alcool izopropilic (250 ml)
Instrucțiuni
Adăugați rozmarinul într-o sticlă de alcool și lăsați-l timp de 48 de ore.
Mod de folosință
Când simțiți dureri articulare sau osoase, aplicați puțin din acest alcool cu rozmarin, însoțit de un masaj delicat.
Se poate aplica de mai multe ori pe parcursul zilei.
Pe lângă remediile de mai sus, este foarte important să duci un stil de viață sănătos. Este important să urmați o dietă echilibrată bogată în fructe și legume, să faceți plimbări lungi și să evitați alcoolul și fumatul.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.