Durerea ascuțită, care te ține în piept, și dispare repede, nu are nicio legătură cu inima!

Durerea ascuțită, care te ține în piept, și dispare repede, nu are nicio legătură cu inima!

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 November 2020 in LifeStyleRemedii NaturisteSanatate

Ați simțit vreodată o durere ascuțită, ca o înțepătură în piept, în timp ce lucrați sau mergeați?

Majoritatea oamenilor cred că durerea din regiunea inimii poate indica apariția unui atac de cord sau poate fi un semn că va urma. Din fericire, această durere ascuțită, cel mai probabil, nu are nicio legătură cu un atac de cord.

Durerea pe care este posibil să o aveți în zona toracică este asociată cu o afecțiune numită sindrom de ținere precordial (PCS – Precordial catch syndrome ). Aceasta este o afecțiune destul de comună pe care o are fiecare persoană.

Durerea cauzată de sindrom de ținere precordial, se poate agrava atunci când respirați și expirați sau pur și simplu faceți mișcări. Poate varia de la acut la normal în câteva secunde sau minute și apare de obicei într-o zonă mică (sub sânul stâng). Durerea poate varia de la senzația pur și simplu „deranjantă” până la senzația de împușcare sau înjunghiere.

Durerea de la sindromul de ținere precordial durează de obicei doar câteva minute și dispare aproape la fel de repede cât începe.

Nu vă faceți griji – sindromul de prindere precordială nu este periculos!

Deși cauza sindromului de ținere precordial este neclară, o teorie sugerează că poate fi cauzată de stres. Se crede că vinovat este un spasm al unui anumit grup muscular. Dar experții au descoperit un lucru: nu are nimic de-a face cu inima ta. Durerea sindromului de ținere precordial apare de obicei atunci când vă aflați în repaus (deci probabil nu vă va trezi din somn profund) și, de obicei, în momentul unei schimbări bruște a poziției corpului sau atunci când vă aplecați.

Starea nu necesită tratament și, de îndată ce durerea dispare, puteți reveni la activitățile dvs. normale. Ibuprofen-ul sau un medicament antiinflamator vă poate ajuta să vă simțiți mai bine.

Deci, să facem un rezumat. sindromul de ținere precordial poate provoca:

spasme dureroase pe termen scurt care durează doar câteva secunde sau minute;

un debut ascuțit, brusc, care se transformă într-o durere surdă;

durere localizată care apare într-o zonă;

durerea apare de obicei în timpul unei forme de mișcare bruscă.

durerea se agravează odată cu inspirația sau expirația.

Puteți fi sigur că toate cele de mai sus fără alte simptome nu înseamnă un atac de cord. Crizele cardiace sunt de obicei însoțite de vedere încețoșată, amețeli, oboseală, transpirații reci, greață, indigestie și multe altele. Durerea în zona inimii se simte de obicei mai intensă și mai strânsă.

Știați despre sindromul de prindere precordială? Ați experimentat vreodată o astfel de durere crezând că a fost un atac de cord?


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!