După un timp avem impresia că oamenii se schimbă într-o relație, însă ei doar își scot măștile

După un timp avem impresia că oamenii se schimbă într-o relație, însă ei doar își scot măștile

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 January 2021 in De SufletLecții de viațăPersonalitatePsihologieRelatiiSfaturiViata

Căsătoria nu te scutește de probleme, de goliciune sufletească sau de singurătate. Cealaltă persoană nu compensează lipsurile tale, ci dimpotrivă, fie le va mări, fie le va folosi împotriva ta, și numai tu va trebui să faci față acestora.

Fiecare are propria viață și propria alegere. Nu te lăsa ghidat de cineva în această alegere. Dacă aveți dubii, nu o faceți. Dacă înțelegeți că nu este al vostru – dați-i drumul. Fiecare are dreptul la propria cale și la greșelile sale. Așa este construită viața noastră, unică, spun psihologii.

Într-o zi, o femeie slăbită a venit la consultația mea. Se așează pe un scaun și lacrimile începură să curgă aproape imediat.

„- De ce nu mi-a spus nimeni că va fi așa?” – prin suspine tot repeta …

Conversația psihologului cu ea a oferit mult spațiu de gândit. Și vreau să vă vorbesc despre ceva pe care nici cei mai apropiați oameni nu ți-l vor spune niciodată.

Iată 13 sfaturi ale psihologului:

1. Nu vi se va spune niciodată că, căsătoria vă scutește de probleme, sau de goliciune sufletească sau de singurătate. Cealaltă persoană nu va compensa lipsurile tale, dimpotrivă, fie le va mări, fie le va folosi împotriva ta și doar tu va trebui să faci față acestora.

2. Copiii nu aduc întotdeauna fericire. Aceștia aduc probleme, lipsa somnului, lipsa de timp. Dacă îți dai seama de asta – minunat, dar dacă îți faci iluzii că odată cu nașterea unui copil viața ta va mirosi a trandafiri – gândește-te bine dacă chiar realizezi ce înseamnă să ai copii.

3. Relația reprezintă o responsabilitate reciprocă. Iar dacă fiecare este responsabil pentru ceea ce face, atunci toată lumea va fi mai bună și mai fericită.

4. Acele familii pe care le considerați ideale au propriile lor probleme și greutăți. Nu există familii perfecte, toată lumea trece prin probleme.

5. Toată „iubirea” se termină repede. Dacă nu ați învățat să vorbiți, să vă respectați, să aveți grijă unul de celălalt, atunci nu ar fi trebuit să intrați într-o relație.

6. Dacă de la bun început nu ai nimic în comun cu partenerul tău, atunci este puțin probabil să apară în timp. Prin urmare, după un timp, nu mai trebuie să te plângi, ai văzut de la început pe cine alegi.

7. Învață să-ți recunoști greșelile. Dacă ți-ai dat seama că ai făcut o greșeală în alegerea partenerului și lângă tine nu e persoana pe care ți-o dorești, pleacă. Nu aștepta să vină copii care să sufere pe urma greșelii voastre.

8. Oamenii nu se schimbă. Pur și simplu se deschid mai mult și își scot măștile. Tu, cu dragostea ta, nu vei schimba niciodată pe nimeni. Dacă o persoană decide că sunteți un motiv pentru care își va schimba viața, aceasta este alegerea sa. Dar dacă decideți să o forțați să se schimbe, este o greșeală.

9. Nici o practică spirituală nu te va salva de probleme reale. Faptul că ai încetat să le vezi nu înseamnă că au dispărut. Prin urmare, rezolvați problemele prin acțiuni concrete.

10. Nu trăi după sfatul altcuiva și nu lăsa lumea să se bage în familia ta.

11. Cu bărbații este simplu: trebuie să fie susținuți, ascultați, hrăniți. Este simplu și cu femeile: trebuie să vorbești cu ele și să le oferi protecție și un sentiment de dragoste.

12. Crearea unei familii și nașterea copiilor ar trebui abordate atunci când ești sigură că asta îți dorești cu adevărat. Nu contează părerea lumii, nu ne căsătorim și nici nu facem copii pentru că așa spun unii sau alții.

13. Dacă greșești, iartă-te și mergi mai departe. Viața este prea interesantă și frumoasă pentru a o transforma într-un iad cu propriile mâini.

Dumnezeu să vă binecuvânteze drumul și viața!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!