După ce faceți acest lucru, cei din jurul vostru vor începe să vă respecte. Un citat înțelept al lui Alexandre Dumas.

După ce faceți acest lucru, cei din jurul vostru vor începe să vă respecte. Un citat înțelept al lui Alexandre Dumas.

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 October 2023 in CitateDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Alexandre Dumas a fost o persoană foarte înțeleaptă, și are la activ o mulțime de citate despre viață. Aceste citate pot să ne ajute cu adevărat în viața noastră de zi cu zi.

Citatul din acest articol este despre respect. Cred că nu este o noutate pentru nimeni faptul că respectul din partea celor din jur este foarte important. Acesta vă face să vă simțiți mai valoroși în relații, în prietenii sau la locul de muncă.

Evident, este mai bine să fiți respectați decât să nu fiți. Prin urmare, trebuie să faceți în așa fel încât să dobândiți respectul oamenilor.

“Arătați că vă respectați, și oamenii vă vor respecta.”

Această abordare schimbă totul. Dacă vă respectați, atunci și ceilalți vor începe să vă respecte.

Să dau un exemplu simplu. Un grup de colegi s-au adunat la vorbă lângă biroul tău în pauza de masă, iar tu erai la toaletă. Unul dintre colegi a dat din greșeală peste cana ta de pe birou și a spart-o. Cum va acționa într-o astfel de situație o persoană care se respectă pe sine?

O astfel de persoană nu va începe să se simtă ofensată sau să se supere, ci va întreba calm: “Vă rog să îmi spuneți, cine mi-a spart cana?”. Ceilalți vor trebui să spună adevărul sau să se justifice. Aceștia vor ajunge într-o situație delicată și cu siguranță nu vor mai ascunde adevărul pe viitor. 

Oamenii au văzut că te respecți pe tine însuți. Nu ai tăcut când ceva neplăcut ți s-a întâmplat, ci te-ai confruntat cu situația. Dacă cineva nu s-ar respecta pe sine, ar tăcea într-o astfel de situație. Colegii ar crede că nu merită să îți spună, că oricum nu vei spune nimic.

Deci da, trebuie să vă respectați pe voi înșivă, iar acest lucru funcționează în multe situații. De exemplu, începeți o relație cu cineva, iar persoana respectivă vă spune ceva lipsit de respect, vă jignește în glumă. Dacă vă respectați, nu veți tolera asta, veți spune calm că nu trebuie să vorbească astfel cu voi, altfel relația se va încheia.

Dacă cineva se respectă cu adevărat, va spune lucrurile calm și imediat, nu va aștepta să treacă timpul Atunci persoana va înțelege că este foarte serios, că tu te respecți pe tine. Prin urmare, trebuie să te respecte și să nu repete astfel de glume.

Dacă începi să reproșezi ceva unei persoane după o săptămână, o lună sau un an, nimic nu se va schimba, pentru că nu a fost destul de important încât să îi spui mai devreme. Persoana știe deja că ai tolerat până acum, deci vei tolera și de acum înainte, așa că va continua.

Aș mai dori să menționez și munca. Dacă cineva nu se respectă pe sine, va lucra în cel mai dezumanizant loc, pentru cei mai puțini bani. Dar dacă se respectă, va căuta un loc mai bun. Dacă nu-l găsește, va lucra la îmbunătățirea sa pe plan profesional, astfel încât să i se ofere o slujbă mai bună. Atunci cu siguranță va fi respectat.

Așadar, totul se învârte în jurul faptului că o persoană trebuie să se respecte pe sine. Prin urmare, respectați-vă pe voi înșivă, iar ceilalți oameni vor face la fel.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!