Dumnezeu te va conduce pe drumul cel bun, chiar dacă nu ești sigură că ai luat decizia corectă

Dumnezeu te va conduce pe drumul cel bun, chiar dacă nu ești sigură că ai luat decizia corectă

Publicat de Larisa Moldovan pe 10 November 2021 in De SufletLecții de viațăSpiritualitate

Uneori, realitățile vieții sunt atât de copleșitoare încât simți că Dumnezeu te-a părăsit. Se simte ca și cum și-ar fi făcut bagajele și pur și simplu te-a părăsit, lăsându-te să te lupți singură cu viața. Știu că m-am simțit așa înainte. Cum poți fi sigur că Dumnezeu este cu tine?

Am fost în locuri și situații din viața mea care m-au făcut să strig la Dumnezeu cu furie spunând: „Doamne, îți pasă măcar?” În acele momente credința mea era mică, speranța mea era scăzută și tot ce puteam vedea era provocarea din fața mea care simțea că nu va dispărea niciodată.

Personal mi-aș dori să nu existe niciodată încercări sau necazuri în această viață, dar nu este așa. Adevărul vieții este că în momentele furtunoase, când credința ta este aproape dispărută, când descoperi credința lui Dumnezeu.

Cu toate acestea, în mijlocul furtunilor vieții, avem tendința de a uita. Uităm promisiunile lui Dumnezeu, planul lui Dumnezeu și scopul lui Dumnezeu. Uneori poți chiar să ajungi într-un loc în care te întrebi de ce sunt aici sau cum am ajuns aici? În aceste momente, agățarea de adevărul Cuvântului lui Dumnezeu contează mai mult ca niciodată.

Uneori luăm decizii pentru că simțim că nu avem altă opțiune. În ciuda obstacolelor, în ciuda căderilor tale, Dumnezeu te va conduce prin viață si te va veghea cu puterea Sa. Dumnezeu nu te conduce în nicio direcție care nu este bună. Ai alege o cale similară dacă ai putea privi viitorul tău. Uneori, dezamăgirile sunt binecuvântări.

Chiar și atunci când crezi că ai făcut o alegere greșită, Dumnezeu îți va întoarce viața în favoarea ta. El va folosi încercările tale pentru a-ți dezvolta caracterul. El te va pregăti pentru poziții pentru care altfel nu ai fi putut fi calificat. El îți va spori credința. Da, călătoria ta poate fi mai lungă decât te așteptai, dar îți vei ajunge la destin în cele din urmă.

Așa că lasă-te, renunță la vinovăția trecutului, îngrijorarea și rușinea alegerilor tale. Dumnezeu te va conduce, chiar dacă nu ești sigur că ai luat decizia corectă.

Te-ai uitat la toate opțiunile tale. Din câte ți-ai putut da seama, ai făcut ce este mai bine sau ce ai crezut că este mai bine. Cu toate acestea, există un sentiment persistent că ai făcut un fel de greșeală. Să știi că Dumnezeu te va conduce, chiar dacă nu ești sigur că ai luat decizia corectă. Nu putem știi niciodată rezultatul vieții noastre dacă am alege altfel. Cădem în capcana de a presupune că, dacă suntem nemulțumiți de rezultatul unei decizii, atunci, desigur, cealaltă decizie ar fi fost mai bună, dar acest lucru nu este adevărat.

Dumnezeu te va conduce, chiar dacă nu ești sigur că ai luat decizia corectă.

Dumnezeu vă va lua toată incertitudinea și o va transforma într-o poveste frumoasă. Dumnezeu va lua orice obstacol menit să vă facă rău și îl va transforma într-o mărturie. Dumnezeu va lua o poveste cu un final imposibil și o va transforma într-o minune. Dumnezeu va lua momente menite să te facă de rușine și să le transforme în putere personală.

Viața ta nu este condamnată dacă alegi să mergi în altă direcție. Dumnezeu nu pune un semn stop pe viața ta pentru că tu nu ai făcut lucrurile în felul Lui.

Sigur, există un drum mai ușor, dar uneori suntem încăpățânați sau nu suntem pregătiți pentru asta. Adesea, traseul mai ușor nu are calea cea mai netedă. Poate fi singur. Inițial, poate fi întuneric. Se poate simți inconfortabil. Dar mergi înainte cu credință și curaj pentru că aceea e calea pe care Dumnezeu a ales-o pentru tine.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!