Dragostea si iubirea vazute prin ochii unui barbat

Dragostea si iubirea vazute prin ochii unui barbat

Publicat de Larisa Moldovan pe 3 October 2018 in De SufletRelatii

Sa iubesc inseamna sa ofer tot ce am. Mintea mea, timpul meu, inima mea, corpul meu, viata mea.

Probabil in aceasta ordine. Sa iau tot ceea ce face ca eu sa fiu eu si sa nu il dau pe degeaba, ci mai degraba sa ofer un drum inauntrul lui. Sa nu renunt la independenta mea ci mai degraba sa invit pe altcineva in a mea. Sa imi intind mainile, sa tin in ele visurile mele, nevoile mele si sa spun onest “ce este al meu este si al tau”.

Sa iubesti inseamna sa spui “imi pare rau”.

Sa vad cum il ranesc pe cel de langa mine. Chiar si atunci cand nu intentionez. Sa spun “imi pare rau” inseamna ca inteleg de ce ceva doare. Chiar daca nu m-ar durea si pe mine. Sa spun “imi pare rau” inseamna sa recunosc durerea pe care o cauzez si sa fac tot ce pot ca sa nu fac iar. Fara resentimente, mandrie, atasament sau manie.

Sa iubesti inseamna sa intelegi.

Nu sa fii de acord. Sa auzi nevoile dincolo de cuvinte si sa vezi lumea prin ochii iubitei tale. Sa raspunzi in modalitati pline de bunatate si consideratie, avand in vedere dragostea ta, inima si mintea ei.

Sa iubesti inseamna sa te gandesti atat la ea, cat si la tine.

Cateodata mai mult, cateodata mai putin. Insa in timp in echilibru. Sa fii pregatit sa faci primul pas, mai mult decat o singura data. Sa iti daruiesti dragostea gratis, fara conditii sau reguli, si sa iti petreci viata ta invatand mai multe despre ea.

Sa iubesc inseamna sa imi ofer corpul.

Sa ofer tot ce pot mai bun din forma mea fizica. Sa am incredere, sa las sa plece si sa fiu tot ce se afla inauntrul meu. Sa imi exprim dragostea prin atingerea si sarutul meu. Insa daruindu-mi corpul, imi ofer si angajamentul, juramantul meu ca sunt aici, ca “te vad” si “te vreau”. Trupul meu nu este doar trupul meu. Promisiunea mea este sa o doresc pe ea la fel de mult cat ii doresc pasiunea.

Sa iubesti este sa te uiti inauntrul tau.

Nu sunt perfect si deseori nu am dreptate. Sunt naiv, comun, arogant si ranit. Sa iubesti inseamna sa vezi toate astea si cum ma afecteaza. Cum toate astea il ranesc pe celalalt si cum pot eu sa evoluez. Doar cand vad cum ma port si de ce simt, pot sa inteleg tot ce sunt si sa o ofer cu adevarat.

Sa iubesti inseamna sa crezi in mine.

Sa imi simti puterea si sa imi respecti inima. Sa iei o pozitie ferma fata de nevoile mele, sa nu blamezi si sa nu renunti. Sa stii ca merit, ca sunt unic si imperfect intr-un mod frumos. Trebuie sa stiu ca pot fi iubit si ca merit bunatate. Trebuie sa ma vad asa cum vreau sa fiu vazut. Asa cum sunt.

Sa iubesc inseamna sa fiu onest.

In legatura cu ce simt si de ce. Atat fata de ea, cat si fata de mine astfel incat sa putem vedea amandoi. Nu poate sa imi poarte tot al meu pana cand nu il port catre cer. Trebuie sa fiu sincer cu mine cand vine vorba de inima mea si sa nu chestionez ce am nevoie de ceva, ci sa imbratisez acest lucru si sa o cer cu indrazneala. Trebuie sa fiu cu adevarat sincer. Nu nepasator la nivelul de suprafata. Trebuie sa fiu pregatit sa nu am dreptate, sa fiu egoist si sa supar.

Sa iubesti inseamna sa lupti.

Sa crezi ca poate fi mai bine si sa lupti impotriva demonilor care ne mananca dragostea. Sa gasesti o solutie cand nimic nu pare posibil. Sa fiu neabatut in incercarea de a-mi realiza promisiunea. Sa ma duc inapoi si sa invat unde am gresit si sa lupt ca de data aceasta sa fie diferit.
Si apoi, bineinteles, trebuie sa invat cum sa fac toate acestea.

Sursa: garbo.ro

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!