Doriți să aveți prezența Lui Dumnezeu în viața voastră? De ce nu reușește oricine să primească sprijinul și ajutorul Lui?

Doriți să aveți prezența Lui Dumnezeu în viața voastră? De ce nu reușește oricine să primească sprijinul și ajutorul Lui?

Publicat de Larisa Moldovan pe 11 August 2023 in CredințăDe SufletSfaturiSpiritualitateViata

Amintiți-vă de o glumă de demult despre omul care și-a petrecut toată viața visând să câștige un milion la loterie? Această glumă a creației populare spusă din om în om sună cam așa:

„Un om timp de mulți ani, în fiecare seară, se ruga la Dumnezeu, cerând doar un singur lucru – să-l facă fericitul posesor al câștigului la loterie.

Dar anii treceau unul după altul, iar jackpot-ul dorit ajungea mereu la altcineva. Bărbatul nu își pierdea speranța, continuând în fiecare seară să-și îndrepte rugăciunile către Dumnezeu.

Văzându-i asiduitatea și dorința de a-și atinge ținta, îngerii nu au rămas indiferenți și s-au adunat împreună, hotărând să roage pentru nefericitul sărman în fața Domnului. În fața Lui Dumnezeu, îngerii au spus:

– Doamne, de mulți ani am urmărit cum un om în fiecare seară îți cere ajutorul pentru a câștiga un milion la loterie. De ce nu vrei să-l ajuți?!

La asta, Dumnezeu a ridicat mâinile și a răspuns:

– Aș fi fost bucuros să-i îndeplinesc dorința de mult timp, dar să cumpere mai întâi un bilet la loterie!”

Și în ciuda faptului că totul era doar o glumă, în realitate descrie foarte bine situația în care mulți oameni sincer își doresc ca Dumnezeu să fie prezent în viața lor și visează să simtă ajutorul și sprijinul Lui.

Dar problema constă în faptul că ei înșiși nu fac niciun pas către Dumnezeu, pur și simplu nu-și permit să se unească cu Domnul.

Regulile jocului ne spun că fiecare dintre noi are liberul arbitru. Iar în acest context este foarte clar că Dumnezeu nu poate să intre în viața cuiva doar pentru că El însuși dorește asta.

Ce înseamnă asta?

Înseamnă că fiecare dintre noi trebuie să aibă INIȚIATIVĂ, dacă vrem în cele din urmă să simțim prezența Lui Dumnezeu în viața noastră și să folosim la maximum posibilitățile pe care le oferă oamenilor.

De asemenea, dacă nu ați observat, primul pas către dezvăluirea potențialului propriu și activarea Eu-lui Spiritual se numește „Inițiere”, ceea ce înseamnă literalmente manifestarea inițiativei și a unei persoane specifice care face mișcarea spre Creatorul Atotputernic. Și, desigur, inițiativa reciprocă a Puterilor Superioare, care ne binecuvântează și ne oferă oportunitatea de a dezvălui un alt nivel al potențialului nostru.

Dacă ne întoarcem la gluma cu care am început articolul de astăzi, inițiativa noastră devine acel bilet de loterie fericit care va schimba viața noastră pentru totdeauna. Deoarece numai atunci când facem noi înșine un pas către Puterile Celestiale, avem dreptul să așteptăm feedback, ajutor și sprijin de sus.

Cu cât ne concentrăm mai mult atenția asupra contactului regulat cu Dumnezeu, cu atât mai multă Prezență Divină și participare va fi în viața noastră!

Însă dacă doar visăm la schimbări miraculoase, riscăm să ne petrecem întreaga viață în așteptări goale pentru câștigarea la loterie.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!