Doctorul japonez Shigeaki Hinohara: Vrei să trăiești mult? Nu lua viața în serios!

Doctorul japonez Shigeaki Hinohara: Vrei să trăiești mult? Nu lua viața în serios!

Publicat de Larisa Moldovan pe 5 December 2022 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSanatate

Aceste reguli de viață înțelepte și raționale ale doctorului Shigeaki Hinohara pot schimba viziunea asupra lumii a oricărei persoane. Ele împletesc sfaturi practice de natură medicală și postulate morale caracteristice înțelepciunii antice orientale. Acesta este probabil motivul pentru care numele lui Shigeaki Hinohara este cunoscut și popular în întreaga lume, iar cărțile sale sunt citite pe toată planeta.

100 de ani de viață activă este posibil! Secretele unui ficat sănătos

Până în ultima zi a vieții sale lungi și rodnice, Shigeaki a continuat să se vindece, a fost activ, iar după 75 de ani a scris alte 150 de cărți. Cartea lui Shigeaki Hinohara „Trăiește mult, trăiește bine” a devenit foarte populară în Țara Soarelui Răsare.

Sfaturi pentru o viață rodnică și lungă de la Dr. Shigeaki Hinohara

1. Copiii care nu citesc cărți sunt sortiți demenței în viitor.

Shigeaki credea că prevenirea demenței ar trebui începută în copilărie. Era convins că exercițiul creierului este un factor cheie care te va ajuta să trăiești până la 100 de ani cu o minte strălucitoare, memorie și alte abilități cognitive.

Shigeaki Hinohara a susținut: “Nu există un tratament eficient pentru demența senilă – acest proces este ireversibil. Dar există prevenție și trebuie tratată încă din copilărie!“.

2. Vrei să trăiești mult? Nu lua viața în serios!

Acest citat a fost scris pentru prima dată de Shigeaki în eseul său „Living with Skill”. Creația a fost scrisă când autorul avea 90 de ani. Hinohara a avut talentul de a se bucura, așa cum se bucură copiii, de fiecare lucru mărunt: weekenduri, vreme senină, păsări pe cer.

3. Râsul este cel mai bun doctor

Dr. Hinohara a câștigat popularitate în întreaga lume ca bărbat care a considerat starea de spirit un factor cheie în calea către recuperare și longevitate deplină. Medicul japonez a explicat că nu trebuie să te cufundam în amintirile trecutului, ci ar trebui să încerci să se încadreze în ritmul vieții moderne.

4. Nu comunica doar cu oameni de vârsta ta, ci și cu tinerii

Medicul oferă astfel de sfaturi în cartea sa „Trăiește mult, trăiește bine”. De ce a insistat atât de mult asupra comunicării cu tinerii? Pentru a vedea care poate fi atitudinea față de viață: lipsită de griji, optimistă și veselă.

5. Ține un caiet de sănătate

Toți cei care au avut șansa de a comunica cu dr. Hinohara și de a-i urma sfaturile aveau un caiet voluminos. El reprezenta un jurnal cu date ale propriei stări de sănătate în funcție de următorii parametri:

  • • greutate;
  • • valorile tensiunii arteriale;
  • • nivelul colesterolului;
  • • nivelul glucozei;
  • • și o serie de alți indicatori.

6. Lucrați cu sârguință până în ultima zi

Aceasta este o rețetă japoneză adevărată pentru longevitate deplină. Toți centenarii și autorii diferitelor metode de longevitate au rămas în profesie până la ultima suflare. Ei duceau o viață socială activă. Hinohara a lucrat adesea câte 7 zile pe săptămână și stătea la locul de muncă până la 18 ore pe zi.

7. Energia nu vine din mâncat sau dormit, ci din starea de bine

Medicul folosește ca exemplu copiii: se joacă și aleargă toată ziua fără să le fie foame și fără să doarmă. Copiii, ocupați cu propriile jocuri, nu observă trecerea timpului și nu simt nevoia respectării stricte a rutinei zilnice.

8. Nu te opri asupra tuturor metodelor unui stil de viață sănătos la rând

Există multe opinii diferite și chiar complet opuse cu privire la abordarea problemei longevității, sănătății și tinereții. Conform recomandărilor lui Shigeaki Hinohara, se crede că fiecare organism este individual. Și chiar și aceeași boală este tratată diferit de la om la om. Pur și simplu nu există o singură rutină zilnică pentru toată lumea.

9. Planifică totul

Dr. Hinohara ne-a sfătuit să luăm exemplul din tinerețe de a trăi în momentul prezent. Dar, în același timp, planifică-ți treburile și notează-le într-un jurnal. Doctorul a spus că, caietul lui a fost adesea plin de planuri promițătoare timp de 5 ani.

Când Hinohara a murit la vârsta de 105 ani, avea planuri pentru 5 luni în jurnalul său. Planificarea reprezintă o bună prevenire a demenței. Și te ajută să mergi mai departe.

10. Consultați medicii în fiecare an, dar nu considerați medicina drept magie și panaceu

Hinohara, fiind medic, și-a monitorizat cu atenție sănătatea și a fost supus sistematic examinărilor. El și-a îndemnat concetățenii să facă același lucru, ceea ce a dus în cele din urmă la un examen medical anual în Japonia.

Hinohara a susținut că, de exemplu, terapia prin muzică, râsul sincer și un stil de viață activ vă vor ajuta să faceți față unui număr de afecțiuni mai bine decât medicamentele. Acest lucru nu înseamnă că trebuie să începeți să renunțați la medicamente fără un medic. Dar metodele alternative de vindecare și prevenirea bolilor sunt întotdeauna relevante.

11. Nu aduce prea mult confort în viața ta

Casa are lift? Ar trebui să urci treptele. Hinohara, chiar și la o vârstă atât de înaintată, a urcat scările pe jos, mai mult, a pășea două trepte în același timp pentru a asigura mușchilor o sarcină mai mare.

12. Atitudinea iresponsabilă față de sănătate este criminală

Hinohara a sfătuit pe toată lumea, fără excepție, să se supună unui examen medical anual, chiar și el însuși a urmat acest sfat cu disciplină. El a crezut că majoritatea afecțiunilor pot fi vindecate fără dificultate la începutul procesului bolii.

Dr. Shigeaki a spus: lenea în raport cu sănătatea cuiva este principalul obstacol în calea longevității depline.

13. O stare pozitivă este foarte importantă

Hinohara avea un mare simț al umorului, era ironic. El sfătuia oamenii chiar și în cea mai dificilă situație să găsească partea bună.

14. Fii activ fizic

Hinohara era sigur că antrenamentul sportiv regulat ar trebui să devină o parte familiară a vieții tuturor. Doctorul mergea 1,5 km în fiecare zi. Este vorba de aproximativ 2000 de pași.

15. Nu face ceea ce nu vrei

Dr. Hinohara a notat în scrierile sale că a merge împotriva sinelui dăunează sănătății. Desigur, sunt lucruri pe care pur și simplu suntem obligați să le facem ca părinți/soți/membri ai societății. Există simțul datoriei, îndatoriri precum curățarea casei etc. Dar dacă există o alegere, atunci de ce să te forțezi să faci ceva ce nu vrei în niciun caz să faci.

Aceste reguli de viață înțelepte și raționale ale doctorului Shigeaki Hinohara pot schimba viziunea asupra lumii a oricărei persoane. Ele împletesc sfaturi practice de natură medicală și postulate morale caracteristice înțelepciunii antice orientale. Acesta este probabil motivul pentru care numele lui Shigeaki Hinohara este cunoscut și popular în întreaga lume, iar cărțile sale sunt citite pe toată planeta.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!