„Dintre mânie și bunătate, alege bunătatea” – 20 de lecții importante de viață

„Dintre mânie și bunătate, alege bunătatea” – 20 de lecții importante de viață

Publicat de Larisa Moldovan pe 14 October 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Iată 20 de lecții de viață pe care ar trebui să le iei în considerare

1. Învață să trăiești prezentul

De cele mai multe ori ne facem planuri pentru viitor și uităm de momentul care se petrece chiar acum și chiar aici. Cea mai importantă abilitate care îți va schimba viața este să trăiești în prezent.

2. Frica nu e reală

„Cum să nu existe?”, veți spune. „Eu mă tem de asta și aia.”

De fapt, ne este frică de ceva ce nici nu s-a întâmplat și s-ar putea să nu se întâmple niciodată. Atunci care este sensul? Frica face totul mai rău. Realitatea este adesea mult mai prietenoasă.

3. Trăiește fără datorii

Datoriile sunt o pierdere de energie. Trăiește în limitele posibilităților tale, fără să te împrumuți de la viitorul tău. Lipsa datoriilor înseamnă libertate. Datoriile sunt o dependență. Fă tot posibilul să scapi de ele și să trăiești liber.

4. Copilul tău este o persoană distinctă

Copilul tău nu ești tu, nici o versiune mai bună a ta care trebuie să corecteze toate greșelile pe care le-ai făcut.

Copilul tău este o altă persoană. Ajută-l și susține-l atâta timp cât are nevoie, dar nu încerca să-l modelezi după cum îți dorești tu sau pentru a mulțumi pe alții. Fiecare om este unic și merită să își trăiască propria viață.

5. Mai puține lucruri înseamnă mai multă libertate

Generațiile mamelor și bunicilor noastre erau obișnuite să adune și să păstreze lucruri în caz de nevoie. Nu se știa niciodată ce poate să se întâmple în viață și când vor fi utile lucrurile vechi din pod.

Trăim într-o altă realitate. Tot ce avem nevoie poate fi cumpărat în orice moment și cu orice buget.
Nu transforma casa ta într-un depozit pentru „când va fi nevoie”.

6. Eșecurile reprezintă experiența ta

Toată lumea se teme de eșec, pentru că la școală am fost mereu învățați că nu trebuie să facem greșeli. Dar cea mai valoroasă experiență o obținem tocmai din eșecuri și greșeli! Fără eșecuri, nu există experiență și nici viață.

7. Alege experiențele, nu lucrurile

Dacă ai de ales între a cumpăra ultimul model de telefon sau a pleca într-o călătorie – alege a doua opțiune. Experiențele îți vor aduce mai mult decât noul telefon (care face exact același lucru ca cel actual).

8. Dintre mânie și bunătate, alege bunătatea

Când ești furios, îți pierzi energia în zadar, iar consecințele pot fi de durată. Bunătatea, pe de altă parte, aduce mult mai mult decât te-ai aștepta. Este mai ușor să fii bun și beneficiile sunt mult mai mari.

9. Vârsta este doar un număr

Când ai 18 ani, ideea de „50 de ani” pare un coșmar. Dar când ai 50 de ani, te simți ca la 30 și totul e bine. Nu lăsa vârsta să te definească. Nu numărul anilor decide cine ești, ci atitudinea ta față de viață.

10. Sportul îți aduce energie

Practică un sport în mod regulat. Nu contează care, dar ar trebui să facă parte din viața ta de zi cu zi. Acest lucru îți va oferă forță, claritate mentală și o senzație de încredere în tine.

11. Ține minte că unele persoane au mai multe cunoștințe în anumite domenii

Adesea credem că doar noi avem dreptate. Această mentalitate poate duce la dezamăgiri mari în viață. Acceptă pur și simplu că cineva ar putea avea mai multe cunoștințe decât tine. Doar ia în calcul această posibilitate.

12. Schimbările sunt minunate 

Viața este în continuă mișcare. Totul se schimbă în jurul nostru și, chiar dacă nu suntem întotdeauna pregătiți pentru asta, trebuie să acceptăm tot ceea ce viața ne oferă. Învață să fii recunoscător pentru tot și vei vedea viața cu o nouă perspectivă.

13. Nu încerca să schimbi o altă persoană

De multe ori vrem să controlăm totul și pe toată lumea. Ne dorim ca totul să fie așa cum vrem noi. Ca alți oameni să se comporte așa cum noi considerăm că este corect. De fapt, adevărul este că putem doar alege cum să reacționăm la acțiunile altora și la evenimentele din jurul nostru. Atât și nimic mai mult.

14. Iubește-ți corpul

Nu doar cu vorbele, ci sincer. Adoptă o alimentație sănătoasă, ai grijă de tine și odihnește-te atunci când ai nevoie. Amintește-ți că acțiunile sunt mai importante decât cuvintele.

15. Fii recunoscător

Recunoștința ne face mai fericiți. Mulțumește tuturor celor care au făcut chiar și cea mai mică favoare pentru tine. În schimb, vei primi mult mai mult.

16. Ascultă-ți sufletul

Intuiția este vocea sufletului. Ar trebui să luăm decizii bazându-ne pe intuiție, uneori este mai bună decât rațiunea și logica. În ea se află toată experiența noastră de viață, care se materializează în sentimentul „trebuie să fac exact așa”. Nu o ignora.

17. Fii sincer cu tine însuți

Nu trăi în iluzii. Sinceritatea poate fi dureroasă uneori, dar este necesară. Răspunde-ți: de ce ești acum în acest punct? Ai fi putut schimba ceva? Ce te-a adus aici? Ce poți face pentru a schimba ceea ce nu îți place?

18. Caută-ți scopul în viață

Îți vei găsi scopul în momentul în care te simți la locul tău în această lume. Caută această senzație și, odată ce o găsești, vei înțelege totul.

19. Acționează
Nu aștepta ca viața să te pună într-o situație în care vei fi forțat să acționezi. Începe să acționezi de unul singur, în direcția în care dorești, nu în direcția în care ești forțat.

20. Iubește

Dragostea este cel mai important lucru. Dacă nu știi cum să acționezi, alege să o faci cu dragoste. Iubirea este ceea ce ne motivează să mergem mai departe. Împărtășește-o și vei face lumea noastră un loc mai bun.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!