Din păcate, adevărata valoare a părinților o vedem doar atunci când ei nu mai sunt…

Din păcate, adevărata valoare a părinților o vedem doar atunci când ei nu mai sunt…

Publicat de Larisa Moldovan pe 4 April 2023 in De Suflet

In cadrul unui seminar despre relațiile umane, un pilot a relatat o povestioară care subliniază importanța relației cu părinții, fiind aceștia cele mai importante persoane din viața noastră.

Venkatesh Balasubramanian a povestit cum i-a îndeplinit tatălui său visul de a zbura cu avionul atunci când acesta a dorit să plece în vacanță cu mama sa. Deși tatăl său i-a cerut să îi rezerve bilete la tren, pilotul a ales să îi surprindă cu bilete la avion, deoarece dorea ca părinții săi să experimenteze zborul.

Părinții săi s-au bucurat ca niște adolescenți la ideea că vor zbura cu avionul, iar pilotul era fericit că a putut să îi ajute să își îndeplinească un vis. Însă, după ce și-au luat rămas bun în aeroport, tatăl său s-a întors și, cu lacrimi în ochi, i-a mulțumit. El a devenit foarte emoțional, deși pilotul nu făcuse nimic extraordinar pentru a-și ajuta părinții.

Mai târziu, privind în urmă, pilotul și-a dat seama câte vise și-au sacrificat părinții săi pentru a le îndeplini dorințele fiilor lor. De multe ori, fără a ne da seama de situația financiară a părinților noștri, le cerem cadouri, jucării, haine noi, excursii, fără să le mulțumim sau să ne gândim la toate sacrificiile pe care le-au făcut pentru a ne oferi tot ce ne dorim.

Părinții noștri au renunțat la multe vise și aspirații pentru a ne vedea fericiți, așa că este responsabilitatea noastră să încercăm să le îndeplinim visele, chiar și acum când sunt bătrâni. Trebuie să ne amintim că și ei au dorințe și aspirații și trebuie să avem grijă de ei.

Pilotul și-a cerut scuze tatălui său pentru că a fost nevoit să aștepte atât de mult timp pentru a-și îndeplini visul de a zbura cu avionul, realizând câte lucruri a făcut pentru el de-a lungul vieții. El a promis că va face tot posibilul să se revanșeze și să își îndeplinească visele părinților săi.

În concluzie, trebuie să fim recunoscători pentru toate sacrificiile pe care părinții noștri le-au făcut pentru noi și să încercăm să îi ajutăm să își îndeplinească visele, indiferent de vârsta lor.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!