Dezleaga-te de trecut si bucura-te de prezent. Lectiile invatate te vor ajuta sa devii un om mai bun!

Dezleaga-te de trecut si bucura-te de prezent. Lectiile invatate te vor ajuta sa devii un om mai bun!

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 December 2019 in Dezvoltare Personala

„Numara-ti faptele bune in fiecare dimineata si umple-ti mintea cu ganduri pozitive. Acesta este secretul pentru a fi fericit si inspirat pe tot parcursul zilei.” – Voile Corine

Un lucru foarte important pe care trebuie sa-l facem pentru a avea o viata cat mai frumoasa este acela de a nu ramane niciodata BLOCATI in TRECUT.
TRECUTUL nu mai exista si nu va mai exista niciodata, iar a ramane blocat in trecut poate fi foarte toxic pentru viata ta prezenta si viitoare.

Trecutul nostru trebuie privit doar ca o lectie de viata si trebuie culese din el doar acele lectii care ne sunt necesare in evolutia noastra si doar atat. Sa insistam sa ne gandim tot continuu la trecut si la tot ce odata a fost foarte dureros, nu va face altceva decat sa ne aduca foarte multa suferinta si frustrare in prezentul nostru si cat mai multa nefericire.

Ceea ce trebuie sa facem noi, e sa analizam foarte bine suferintele din trecut si sa culegem din ele LECTIILE pe care le-am avut de invatat din aceste suferinte. Sa multumim trecutului pentru tot ceea ce ne-a invatat si sa-l lasam in urma noastra deoarece el chiar nu mai conteaza.

Trebuie sa intelegem un lucru: oamenii si situatiile din trecut ne-au fost necesare atunci pentru a ne invata ce trebuia sa invatam si pentru a ne determina sa devenim mai puternici, mai buni si mai intelepti acum. Sa insistam sa condamnam situatiile si oamenii din trecut si sa ne gandim la ei cu ranchiuna si repulsie, ne distrage de la a invata lectiile pe care trebuia sa le invatam din trecut si in acelasi timp ne creeaza un prezent nefericit.

Trebuie sa intelegem ca viata nu este construita doar din momente placute, ca uneori apar in viata noastra oameni si situatii destul de dificile si neplacute. Insa ceea ce trebuie sa facem noi, e sa vedem acele situatii ca fiind OPORTUNITATI pentru evolutia noastra prezenta si viitoare.

Tot ceea ce ni s-a intamplat odata ne-a fost absolut necesar pentru a ne ajuta sa devenim ceea ce suntem astazi. NU putem schimba trecutul, insa cu siguranta putem schimba ATITUDINEA pe care o adoptam fata de trecut.

Daca invatam sa privim trecutul doar ca pe o lectie de viata si ca pe o oportunitate de evolutie, cu siguranta trecutul nostru va capata o alta nuanta, una mult mai putin tragica si mai deprimanta. Totul tine de noi si de reactia pe care continuam sa o avem prin gandurile noastre cu privire la trecut.

De ce sa nu ne gandim doar la momentele frumoase si pline de bucurii cu acei oameni din trecut care intr-un final ne-au facut sa suferim? De ce sa insistam pe gandurile negative care ne fac mai mult rau decat bine?

Da, au fost oameni care ne-au gresit si ne-au facut sa suferim, dar cu siguranta au existat si momente frumoase. De ce sa nu pastram in sufletul si mintea noastra doar aceste momente frumoase, iar pe cele urate sa le lasam deoparte si din aceste momente sa pastram doar lectiile pe care le-am avut de invatat?

Odata ce invatam sa extragem lectiile din aceste situatii si sa ne gandim doar la acele momente frumoase din trecut, ne va fi mult mai usor sa-i IERTAM pe acei oameni care odata ne-au ranit atat de mult si va asigur ca doar IERTAREA este adevarata eliberare de trecut. Pana nu inveti sa-i ierti pe cei din trecut, cu siguranta NU te vei elibera si nu iti vei gasi linistea in prezent.

Trebuie sa intelegem un lucru: oamenii din trecut care ne-au parasit sau au plecat pe o alta cale, au facut asta pentru ca NU erau destinati sa ramana in viata NOASTRA. Ei au venit in acesta lume cu un alt scop si cu o alta cale, total diferita de a noastra. Tocmai de aceea nici nu au ramas. Cei care trebuie sa fie in viata noastra si care au aceeasi cale cu noi, cu siguranta vor fi. Asadar, trebuie sa-i lasam sa plece pe drumul lor si noi sa ne vedem de drumul nostru.

Daca insistam prea mult sa traim in TRECUT, pur si simplu ne pierdem PREZENTUL. Traim nefericiti si deprimati, blocati fiind intr-o chestie care chiar nu mai conteaza, in loc sa traim cu bucurie toate sansele si situatiile frumoase pe care viata ni le ofera in prezent.

Si viata chiar ne ofera multe sanse la fericire, insa tine doar de noi sa le vedem, sa le acceptam si sa le traim.

Insa daca insistam sa traim in trecut NU vom vedea toate aceste sanse si vom continua sa traim deprimati cu gandul la trecut si lamentandu-ne cat de nedreapta este viata cu noi. NU viata e nedreapta cu noi, ci NOI INSINE suntem, atata timp cat insistam sa traim intr-un trecut trist si deprimant, in loc sa profitam de tot ceea ce viata ne daruieste frumos in PREZENT.

Asadar, invata sa renunti la gandurile negative legate de trecutul tau, lasa-l in urma pentru ca acolo este locul lui, fii ATENT doar la PREZENTUL tau pentru ca doar el conteaza cu adevarat si acorda-ti sansa sa fii fericit in fiecare zi traind doar in PREZENT!

de Camelia SerbanDistribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!