Devalorizați pe cei care vă devalorizează

Devalorizați pe cei care vă devalorizează

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2023 in Lecții de viațăPersonalitateRelatiiSfaturi

Să fii devalorizat de către cei pe care îi iubești și îi prețuiești este foarte dureros. Trec pe lângă tine fără să te observe sau aruncă priviri disprețuitoare, după câte lucruri ai făcut pentru ei. Este ca și cum tu le-ai dărui un cadou frumos de Crăciun, iar ei ți-ar oferi o piatră în schimb.

Când ții foarte mult la o persoană și o ajuți atunci când are nevoie, te aștepți să îți răspundă cu recunoștință sau cuvinte frumoase, dar în schimb te ignoră.

Ce trebuie să faceți în acest caz? Ei bine, nu stați cu sufletul întins pe tavă în fața acelei persoane. Sunteți oameni independenți și puteți trăi și fără ea. Dacă el sau ea nu este dispus să vă ofere dragoste, aprobare, susținere sau laude, încetați să le cereți de la ei.

Aveți tot ce aveți nevoie deja, dar, dintr-un motiv oarecare, v-ați coborât atât de jos pentru ei încât nu vedeți asta acum.

Devalorizați pe cei care vă devalorizează.

1. Din păcate, în viață, mulți fac tocmai opusul.

Oamenii aleargă ca niște cățeluși după cei care i-au devalorizat, nu reușesc să vadă realitatea. Cresc importanța acestui personaj în ochii lor.

Îl urmăresc cu toată forța lor. Tânjesc după atenția lui și speră că în cele din urmă vor fi tratați așa cum merită. Din păcate, însă, tot ce primesc este indiferență și dispreț în schimb.

2. De ce nu a apreciat, nu a vrut sau nu și-a dat seama? Poate pur și simplu nu este persoana potrivită pentru voi.

Trebuie să înțelegeți că alegerea este perfect conștientă și nu vă mai privește acum. Este o persoană străină și rece.

Nu puteți construi relații sănătoase dacă începeți dintr-o poziție “inferioară”, dacă cereți și vă străduiți să obțineți atenție. Știți vorba aceea ,,Dacă iubești pe cineva, lasă-l să plece, dacă se întoarce înapoi, înseamnă că vă este destinat.”

Așadar, lăsați persoana să plece, iar dacă nu se mai întoarce înapoi, înseamnă că nu trebuie să o mai căutați, pentru că nu a fost să fie.

3. De ce ați pus această persoană pe un loc așa de important?

De ce ați ridicat această persoană în slăvi și ați făcut-o să pară mai importantă decât ar trebui? Cu cât ați considerat-o mai importantă, cu atât mai mult veți suferi când vă va trata cu indiferență.

4. Decizia este în mâinile voastre – cât sunteți de valoroși, cât sunteți de interesați.

Are el/ea dreptul să decidă dacă sunteți valoroși sau demni? Răspunsul este că nu. Doar voi puteți decide asta.

5. Ați încercat în mod subtil, dar nu a funcționat? Este timpul să fiți duri și hotărâți.

Este timpul să încheiați o poveste în care oricum nu va exista o continuare demnă. Nu trebuie să încercați să demonstrați ceva acestei persoane, ci să vă demonstrați vouă înșivă că puteți fi fericiți fără ea.

6. Poate că într-o zi, această persoană va regreta că nu a înțeles și nu v-a apreciat la timp.

Dar va fi prea târziu. La acel moment, alegerea a fost făcută, iar voi ați urmat propriul vostru drum. V-ați eliberat de povara de a înțelege această lipsă de atenție și această atitudine rece.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!