Destinul sufletului: 5 modalități de a-ți găsi calea

Destinul sufletului: 5 modalități de a-ți găsi calea

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 March 2023 in SpiritualitateViata

Descoperirea scopului sufletului tău este un proces ne-linear. Nu te aștepta să găsești aici un “ghid pas cu pas” sau “5 sfaturi rapide”. Sufletul tău este ilogic. Sufletul tău are propria sa înțelepciune profundă, veche și fără cuvinte și nu corespunde cu ceea ce vrea sau dorește mintea ta.

Gândește-te la sufletul tău ca la un imens spațiu cosmic în interiorul tău. În schimb, mintea ta este ca un omuleț furios și roșu care își flutură pumnii către cer, cerându-i să nu oprească ploaia. Asta pur și simplu nu se va întâmpla.

Există o anumită venerație pe care trebuie să o manifestăm pentru a descoperi scopul de bază al sufletului nostru. Așa cum intrăm într-o biserică sau un templu cu liniște și umilință, la fel trebuie să abordăm sufletul nostru cu un sentiment de sfințenie. Sufletul nostru este centrul a ceea ce suntem: este nucleul arzător, esența luminată, marea cristalină curată sau scânteia divinității unică pe care toți o purtăm.

Ce înseamnă scopul sufletului?

“Scopul sufletului” poate fi considerat ca fiind scopul final în viață. Scopul sufletului poate fi folosit în mod interschimbabil cu cuvântul “destin”. Dar avem și un scop mai profund și individual. Acest scop individual al Sufletului poate fi orice: de la căutarea următorului medicament pentru o boală rară până la construirea unui adăpost pentru animale. Scopul Sufletului tău este complet unic pentru tine și numai tu poți să-l urmezi.

Pierderea și recuperarea sufletului

Când trecem prin pierderea sufletului, începem să simțim o senzație de slăbiciune, oboseală, anxietate și goliciune. Simțim că ceva lipsește din viața noastră, dar mulți dintre noi încearcă din greu să înțeleagă exact ce anume. În majoritatea cazurilor, motivul pentru care ne străduim să ne reconectăm cu scopul Sufletului nostru se datorează faptului că nu am fost conectați cu Sufletul nostru încă de la început. Am pierdut legătura cu Sufletele noastre din cauza traumelor, a neglijării de sine și a unor convingeri toxice moștenite.

Știința și raționalitatea sunt absolut necesare, să nu mă înțelegeți greșit. Dar când ne concentrăm prea mult asupra “yang-ului”, valorilor masculine ale succesului, progresului și cuceririi, ne pierdem sufletele. Pentru a-ți găsi din nou Sufletul, trebuie să practici Căutarea Sufletului. Trebuie să ne conectăm cu “yin” sau feminitatea divină din noi.”

Există multe modalități de a practica găsirea sufletului tău. Pentru concizie (și deoarece acest articol nu se referă la acest subiect), voi enumera câteva dintre acestea mai jos:

 1. Călătorii prin meditație și vizualizare.
 2. Lucrul cu arhetipurile interioare.
 3. Practicarea iubirii de sine și a compasiunii.
 4. Lucrul cu copilul interior și cu umbra interioară.

Cum știm că am “restabilit” cu succes legătura cu sufletul nostru? Aceasta este o întrebare bună, iar primul meu răspuns este că veți simți asta intuitiv.

De exemplu, în loc să vă simțiți plictisit și fără vlagă în interior, veți simți mai multă energie și viață înăuntrul vostru. Puteți simți cum scânteia pasiunii izbucnește brusc în interiorul vostru, viața începe să pară mai impresionantă sau lumea își recuperează culorile.

În esență, veți simți mai multă energie, prospețime, dinamism, inspirație și, poate chiar, cum că ați “renăscut”.

Calitățile pe care trebuie să le dezvoltați în pregătirea căutării scopului sufletului vostru

 1. Onestitatea – concentrați-vă asupra faptului de a fi onest cu voi înșivă, fiți sinceri.
 2. Recunoștința – concentrați-vă asupra lucrurilor pentru care sunteți recunoscători în viață, acest lucru vă va ajuta să deschideți inima, care este poarta către sufletul vostru.
 3. Deschiderea – fii pregătit să trăiești o nouă experiență.
 4. Încrederea – învățați să aveți încredere în propriile idei și descoperiri.

Practica spirituală regulată vă va ajuta să cultivați sau să întăriți aceste calități în voi înșivă. Scopul sufletului: cum să descoperiți scopul vostru și să-l îndepliniți

De îndată ce aveți acces la propriul Suflet, va fi mult mai ușor să vă aflați scopul Sufletului. Nu există nicio rețetă sau instrucțiuni cu puncte de 1-2-3.

Așa cum am spus deja, Sufletul tău nu este liniar: precede mintea și o depășește în toate modurile posibile. Tot ce pot face este să dau sfaturi pentru această călătorie cu flux și reflux. Mi-au trebuit ani de zile să găsesc măcar o formă de “cale adevărată” și chiar și acum, încă învăț.

Deci, iată câteva porți, umil oferite în călătoria ta.

Poarta 1: Prindeți flăcările vagi ale bucuriei

Toți avem momente și experiențe stranii care brusc ne trezesc sentimentul de curiozitate, venerație, iubire, magie și inspirație. Majoritatea oamenilor le ignoră pur și simplu și continuă ziua lor, presupunând că poate au fost doar într-o stare ciudată. Sfatul meu: ia-ți în serios aceste cioburi fantomatice de bucurie. Acestea înseamnă ceva.

Poate a fost o melodie nostalgică care te-a pus într-o stare de gândire, sau o picătură de ploaie care alunecă pe geam și a declanșat un moment mistic de pură extaz. Indiferent ce a fost acea flacără de bucurie, nu-i permite să se piardă în etere. Contemplă.

Poarta 2: Sapă intrarea în tine însuți

Valorile tale de bază sunt convingeri profund înrădăcinate care descriu cu exactitate sufletul tău. Personalitatea ta este pământul vieții tale – este fața pe care o prezinți lumii și eu tipul tău obișnuit, din care acționezi atât în ​​public, cât și în interiorul tău.

Dar suntem mult mai adânci decât personalitățile noastre. Gândiți-vă la cum erați la 5, 15 și 25 de ani. Gândiți-vă la modul în care personalitatea voastră s-a schimbat. Cu toate acestea, există anumite trăsături în interiorul nostru care nu se schimbă.

Există trei straturi principale pe care trebuie să le dezvăluim în noi înșine, iar acestea sunt:

 1. Valorile sau principiile de bază, pe care le susținem atât de mult în centrul nostru, încât nu sunt deloc discutabile – niciodată nu am putea renunța la ele.
 2. Darurile de bază sau talentele naturale și abilitățile cu care ne-am născut, care ajută la maturizarea sufletului nostru și în care suntem excepționali.
 3. Înțelepciunea esențială sau cunoașterea misterioasă pe care o descoperim fără să știm cum – marea parte a intuiției provine din această înțelepciune profundă, cu care suntem născuți să o manifestăm.

Există multe căi pentru a „sapa” intrarea în interiorul nostru, unele exemple pot include cititul cărților, meditația, călătoriile, terapia, ținerea unui jurnal, urmarea pasiunilor noastre și experimentarea cu „lucruri noi”, precum și practicarea auto-observării și auto-analizei.

Poarta 3: Liniștea, izolarea și natura

Ego-ul, care este o mască artificială ce ascunde sufletul, generează atât de mult zgomot și agitație în viața noastră de zi cu zi. Nu sunt aici să transform ego-ul în dușman – avem nevoie de el pentru a supraviețui. Aceste liste de sarcini și acțiuni pentru menținerea reputației ne ajută să prosperăm. Însă ego-ul are o tendință de a se interpune în calea nevoilor și dorințelor noastre mai profunde.

Pentru a găsi scopul sufletului tău, trebuie să te detașezi de ego. Trebuie, de asemenea, să eviți ego-ul altor oameni (deoarece, în general, îți întăresc propriul ego). Deci, izolarea este cea mai simplă modalitate de a deschide porțile către taina sufletului.

Dacă aveți luxul de a face o pauză, mergeți într-un loc sălbatic. Odihniți-vă de viața zgomotoasă a orașului sau de țară și înconjurați-vă cu ciripitul păsărilor și freamătul ramurilor de copaci din jurul vostru. Există ceva în singurătate care vă permite să auziți în cele din urmă șoapta sufletului.

Poarta 4: Călătoriți în lumea de dincolo

„Este imposibil să rezolvați o problemă la același nivel la care a apărut. Trebuie să ajungeți la nivelul următor pentru a depăși acea problemă.” – Albert Einstein

Un alt mod de a redescoperi scopul sufletului tău este să faci o pauză interioară, o vacanță interioară de la starea ta obișnuită de conștientizare. Puteți experimenta prin vise lucide (sau învățați să căutați ghidarea conștient în visele voastre) sau cu metodele de lucru cu respirația care induc stări de transă.

Poarta 5: Acceptă puterea exprimării artistice

Simbolurile, imaginile, metaforele, visele și senzațiile sunt principalul mod în care Sufletul „vorbește” cu noi, iar arta ne ajută să ne conectăm direct la această înțelepciune interioară și să o interpretăm.

Pentru a folosi arta ca modalitate de a restabili legătura cu scopul propriului tău Suflet, fă obiceiul să desenezi în fiecare zi ceea ce simți, fără să te gândești prea mult la asta. Doar desenează ceea ce îți vine în minte sau ce îți dorești. Apoi oprește-te să te gândești la ceea ce ai în fața ta. Ce sentimente îți trezește imaginea? Ce înseamnă pentru tine formele și culorile? Descoperiri uimitoare pot avea loc atunci când îți dedici timp să contempli propriile desene.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!