Destinul, banii și dezvoltarea personală depinde de care din cele 4 tipuri energetice ale personalității aparții

Destinul, banii și dezvoltarea personală depinde de care din cele 4 tipuri energetice ale personalității aparții

Publicat de Larisa Moldovan pe 29 March 2023 in SpiritualitateViata

Trăim într-o lume uimitoare, unde atât componenta materială, cât și cea spirituală sunt la fel de importante. Însă unii oameni au propriile lor obsesii pe aceste teme: unii sunt preocupați prea mult de bani pentru că mereu le lipsesc, alții sunt obsedați de realizări și își pierd viața în goana după achiziții nesfârșite, în timp ce alții își dedică viața dezvoltării spirituale și pierd contactul cu realitatea materială, devenind din ce în ce mai săraci în fiecare zi.

Dezechilibrul, în orice direcție alegi să mergi, nu este benefic. O persoană care își dezvoltă prea mult elementul spiritual suferă un dezechilibru energetic în chakrele superioare și devine energetic ca un balon de aer, unde există multă energie în partea de sus, dar un fir subțire și buzunare goale în partea de jos.

Nici cei care își dedică întreaga prioritate doar părții materiale nu se dezvoltă armonios. În acest caz este o energie grea în partea de jos, iar sus în chakrele spirituale este gol. O astfel de persoană arde din punct de vedere emoțional și fizic într-un timp scurt.

Pentru a obține o armonie ideală și a împăca ambele elemente în interiorul nostru, trebuie să știm cărui tip energetic aparținem. În cultura indiană, acest lucru este explicat prin sistemul de caste. Exemplificând castele, este mai ușor să abordăm problemele destinului fiecărei persoane. Aportul de energie, forța, bani și prosperitate depinde la care castă, grup energetic face parte fiecare individ.

4 TIPURI DE ENERGIE UMANĂ. 4 CASTE.

Viața în afara propriei caste îndeamnă oamenii către dificultăți, eforturi inutile, tensiune internă și stres. În schimb, apartenența la propria castă le oferă oamenilor acces ușor la toate resursele și un trai prosper.

1. Casta SHUDRA (muncitori, servitori)

În vremuri străvechi, acest tip de oameni erau o castă de servitori și muncitori dintr-un strat social scăzut. Ei au fost creați pentru munca fizică. Sunt o grupare de suflete tinere. Sunt construiți solid și se potrivesc armonios cu munca fizică, nu cu munca intelectuală.

Aceasta creează probleme uriașe pentru mulți oameni din acest tip în lumea noastră modernă. Pentru că în era rețelelor sociale, unde anumiți oameni se laudă cu “succesul”, le creează dorința altor oameni de a face același lucru. Dar orice ar face, chiar dacă repetă exact acțiunile altora, este mai greu pentru ei să  atingă succesul.

Totul se datorează construcției lor energetice ca personalitate. Ei nu suportă absolut nicio tensiune psihică sau intelectuală. Acest lucru nu înseamnă că sunt proști sau subdezvoltați. Ei pot fi destul de inteligenti, dar numai atunci când își dezvoltă propria lor minte și nu se chinuie.

În schimb, dacă sunt obligați să facă ceva în afara muncii fizice, prin forță și tensiune, atunci acest lucru îi epuizează foarte mult. Energia se oprește și astfel persoana devine extrem de obosită și epuizată. “Mă retrag în casă” – aceasta este reacția lor la stres. Dacă aceasta se întâmplă regulat, atunci o astfel de persoană este supusă îmbătrânirii rapide și vor apărea probleme de sănătate.

Din cauza faptului că acest tip de personalitate nu poate suporta tensiunea, ei sunt cei mai susceptibili la dependențe și lene. Ei vor mereu să scape de tensiunea lor în orice fel. Subconștient, simt că eforturile mentale și psihice excesive sunt periculoase pentru ei, așa că încearcă să se sustragă de la orice responsabilitate.

Acest tip de personalitate trăiește mai des în poziția copilului. Pentru ei este cu adevărat important să găsească pe cineva mai puternic lângă ei. Dar asta nu înseamnă că trebuie să trăiască pe seama celui mai puternic. Ei sunt foarte predispuși la asta. Despre ei, soțiile active spun că „doar stau pe canapea și nu fac nimic”. Acest tip de personalitate este principalul tip acuzat de divorț.

Pentru reprezentanții acestui tip de castă este mai greu să se separe de părinți și pot trăi împreună cu mamele lor până la pensie, chiar dacă pentru ele separarea este cel mai important lucru.

Există și o latură pozitivă a acestui tip de personalitate. Ei sunt executori ideali dacă nu sunt leneși. Această castă este direct conectată la sursa divină, așa cum părinții iubitori își protejează copiii, acest tip de personalitate este protejat de deasupra datorită tinereții sufletului lor. Când încep să muncească, devin muncitori ideali sau pot ocupa și poziții de conducere, dar de nivel intermediar, când altcineva poartă responsabilitatea principală.

Dar! Aceste persoane nu trebuie să fie leneșe sub nicio formă. Ei știu cum să scape de responsabilitate și să găsească 1000 motive pentru a nu face nimic. Prin urmare, recomandarea pentru acest tip de persoane este să-și crească treptat sarcina, să acționeze, fără a se suprasolicita, să acorde o atenție specială dezvoltării formei lor fizice și fericirea va veni.

2. Casta KSHATRIYAS (războinicilor)

Născuți pentru a lupta. Au o tendință de a se contrazice, a intra în conflicte puternice și a concura cu alți oameni. Dacă primul tip de personalitate nu suportă tensiunea, atunci aceștia trăiesc mult mai eficient sub tensiune. Dacă au multe lucruri de făcut, obligații și sarcini pe care trebuie să le îndeplinească, atunci au o a doua suflare și obțin multă energie.

Cu cât au mai multe lucruri de făcut, cu atât au mai multă energie. Acești oameni nu ar trebui să se gândească la pensie ca la o perioadă de odihnă. Într-adevăr, ei se aprind rapid dacă iau o pauză bine meritată și nu găsesc un nou sens al vieții și o modalitate de a-și utiliza eforturile. Pentru acest tip de personalitate, cea mai bună pensie este munca, cum ar fi grădinăritul, cultivarea legumelor sau petrecerea timpului cu nepoții.

Acesta este singurul tip de personalitate care nu este încărcată de datorii și care este stimulată să câștige mai mult. Dacă ar fi să comparăm acest tip de personalitate cu vârstele, atunci ar fi suficient să spunem că este sufletul adolescent cu toate caracteristicile lui de rebeliune. Ei vor găsi un motiv de ceartă oriunde: în carieră și acasă.

Prin urmare, recomandarea pentru aceste persoane este să își asume cât mai multe obligații posibile, pentru că îndeplinirea acestora va crește fluxul de energie către ei. În lene și procrastinare, acest flux este complet blocat, ceea ce înseamnă că veniturile lor sunt, de asemenea, blocate.

Este important pentru ei să lucreze, totul vine numai prin tensiune. Această categorie de oameni poate avea familii mari și mulți copii, ceea ce îi va stimula să muncească și să crească.

Dacă acești oameni sunt implicați în afaceri, atunci își vor asuma mai multe responsabilități în același timp. Cu cât își asumă mai multe sarcini, cu atât devin mai eficienți. Într-o manifestare pozitivă, aceștia sunt principalii apărători și pacificatori.

3. Casta VAISHYA (comercianților)

Dacă reprezentanții castei de războinici nu știu să se înțeleagă și ajung mereu în conflicte, atunci casta comercianților sunt cei mai buni comunicatori. Este foarte important pentru ei ca chakra gâtului să nu fie blocată. Ei sunt creați pentru comunicare, interacțiune și prezentări publice.

Ei știu să găsească compromisuri și sunt întotdeauna înconjurați de oameni. Reușesc în afaceri și, spre deosebire de tipul de personalitate anterior, astfel de oameni devin bloggeri și au cariere de succes. Comercianții știu să delege, să distribuie sarcinile în mod eficient și să-și construiască echipa. Sunt mai mult antreprenori decât oameni de afaceri din punct de vedere al caracterului.

Este foarte important pentru ei să urmeze calea lor. La un moment dat, viața îi va determina să își găsească scopul. Ei au talente și, prin urmare, este important să nu le piardă în timpul vieții, ci să le dezvolte și să slujească lumii prin talentele lor.

Prin urmare, la un moment dat, se vor confrunta cu situații în care este important să colaboreze cu alți oameni, să știe să se înțeleagă și să-și promoveze și să-și vândă serviciile. Cursurile de afaceri există exact pentru astfel de oameni. Ei știu să câștige bine și să atragă bani.

Din punct de vedere al tensiunii în auto-realizarea lor, este important să găsească un echilibru între muncă și odihnă, deoarece pot fi prea încărcați și să își neglijeze mesele sau să își asume prea multe responsabilități și să sufere din cauza supraîncărcării.

Pentru acești oameni, principalele recomandări sunt disciplina și managementul timpului, unde timpul de muncă și timpul de odihnă sunt planificate în avans. Aceștia sunt oameni cu suflet matur, iar un echilibru armonios între “vreau, trebuie și pot” este foarte important pentru ei.

4. Casta BRAHMAN (guru)

Reprezentanții tipului anterior de personalitate pot fi profesori sau mentori pentru alții, dar fac asta ca niște ghizi, adică informația nu stă în ei prea mult timp, ci o pot lua și o pot transmite mai departe. În schimb, Brahmanii sunt tipul de înțelepți care sunt plini de cunoștințe, și pot ține o prezentare captivantă cu multe exemple practice pentru orice subiect.

Acest tip de personalitate este format din suflete mature, cei care sunt creați pentru transmiterea și păstrarea valorilor. În India, reprezentanții acestei caste puteau fi apreciați chiar mai mult decât conducătorii lor. Aceștia sunt cei care transmit cu claritate și cu grijă cele mai importante și valoroase cunoștințe dintr-o generație în alta. Atât oamenii puternici ai lumii, cât și oamenii simpli urmează sfaturile lor.

Viața Brahmanilor va fi supusă la încercări mai aspre decât cele ale altor oameni, iar lecția principală a sufletului va fi victoria asupra mândriei. Aceasta va fi o adevărată luptă cu sine, deoarece astfel de oameni sunt bătuți de viață înainte de a oferi ceva.

Chiar și înțeleptul are sentimentul că dezvoltă specialiști sau îi ridica pe oameni la un nivel mai înalt de dezvoltare. Iar în schimb primește situații în care aceștia iau ceva de la el și își construiesc mai departe propria lor viață, fără a cere permisiunea.

În special, Brahmanii sunt împovărați de sindromul de salvare și primesc lovituri pentru asta în timpul vieții lor. În loc de recunoștință, vor primi invidie, trădare sau ceva rău în schimb pentru binele lor.

Acest tip de personalitate este, de asemenea, protejat de sus, dar este ispitit de forțele întunecate, care nu vor să-l lase să ajungă mai sus, astfel că vor primi multe încercări de la viață în care vor părea că nu înțeleg acțiunile altor oameni și, într-un anumit moment, vor dori să devină un fel de călugăr retras.

Recomandarea principală pentru Brahmani: înfrângeți-vă mândria și înțelegeți că pentru acest tip de personalitate, bogăția va veni pe lumea cealaltă.

Brahmanii consideră că este important să semene fructele, să le dea cu generozitate lumii, știind că banii și recunoașterea vor veni în mod inevitabil, dar nu de la ei, ci de la cineva altcineva. Schema de interacțiune cu banii a brahmanilor este, în cea mai mare parte, indirectă.

Prin urmare, ei pot oferi informația în mod gratuit, dar pot obține bani, de exemplu, pentru a furniza alte servicii sau prin investiții și venituri pasive. Devenirea unei versiuni perfecte a sinelui tău prin dăruire este principalul lor obiectiv.

Ei se simt mai armonioși în jurul adulților decât în jurul celor de vârsta lor. Sunt foarte interesați de cauze și efecte, fiind cercetători științifici în natura lor, capabili să observe ceea ce nu este vizibil pentru toți ceilalți.

Pentru acest tip de personalitate, Destinul devine o idee numită vocație, este foarte important să răspundă chemării sufletului lor, să știe să-l asculte, să iasă în slujba oamenilor, aplicând cele mai bune calități în beneficiul lumii în general.

În ce tip de personalitate energetică te regăsești tu?Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!