Nivelurile scăzute ale acestui mineral din organism ne distrug sănătatea și pot provoca boli grave! Acest lucru se datorează faptului că potasiul este foarte important pentru funcția nervoasă, forța musculară și pentru funcționarea sănătoasă a sistemului cardiovascular.
Să știți cum să diagnosticați deficitul de potasiu este foarte important pentru toată lumea și despre asta vom vorbi astăzi.
Cele mai frecvente simptome ale deficitului de potasiu în organism sunt:
1. Bătăile inimii
Acest lucru nu se poate datora doar deficitului de potasiu, dar bătăile puternice ale inimii sau prea slabe sunt unul dintre simptomele deficitului de potasiu.
Pentru a evita probleme mai grave, asigurați-vă că vă verificați ritmul cardiac și adăugați alimente cu conținut de potasiu în dieta dumneavoastră.
2. Oboseala
Acesta este unul dintre cele mai frecvente simptome ale nivelurilor scăzute de potasiu în organism. Oboseala din cauza deficitului de potasiu nu apare din stres excesiv, ci din motive complet necunoscute. Adică, o persoană se simte obosită dimineața.
3. Leșin sau amețeli
Un nivel prea scăzut de potasiu vă poate reduce frecvența cardiacă, ceea ce este suficient pentru a vă face să vă simțiți slabi, amețiți și chiar să leșinați. Consultați un medic cât mai curând posibil.
4. Hipertensiune arterială
Potasiul poate ajuta la echilibrarea tensiunii arteriale și, cu deficiența sa, putem avea faimoasa „hipertensiune arterială”.
5. Slăbiciune
Potasiul este responsabil pentru contracția mușchiului neted. Cu toate acestea, dacă nivelul de potasiu este scăzut, corpul dumneavoastră poate suferi de crampe și dureri.
6. Amorțeală și furnicături
Potasiul ajută la menținerea sănătății nervilor și fără el putem simți adesea amorțeală și furnicături în corp. Mulți oameni ignoră acest semnal, dar acesta poate fi direct legat de potasiu. Apropo, dacă consumați acest element în exces, este posibil să suferiți și de aceste simptome.
7. Constipație
Conținutul scăzut de potasiu poate reduce funcțiile organismului și acest lucru include sistemul digestiv. Pot apărea și convulsii și balonări.
Pentru a preveni deficiența de potasiu, puteți consuma alimente precum:
- Avocado
- Iaurt
- suc de portocale
- Arahide
- Frunze de sfeclă
- Banane
- Pepene
- Țelină
- Nuci
Dacă aveți astfel de simptome, nu vă neglijați sănătatea și mergeți să vă faceți analizele!
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.