Acesta este motivul pentru care nu ar trebui să luați suplimente de calciu pentru osteoporoză! Este trist să vezi femei în vârstă diagnosticate cu osteoporoză forțate să ia suplimente de calciu sau, chiar mai rău, medicamente cu bifosfonat. Această abordare a îmbătrânirii osoase naturale este irațională, dogmatică și dăunătoare.
Calciul nu este un panaceu
Mulți pacienți care iau doza recomandată de calciu suferă de boli vasculare. Examinarea relevă vasele de sânge calcificate, precum și calcificarea valvelor cardiace.
Calcificarea arterelor este frecventă la femeile care sunt tratate pentru hipertensiune arterială. Principalul medicament pentru hipertensiune sunt diureticele tiazidice. Acestea determină corpul să rețină calciu și să piardă magneziu și potasiu.
Cu toate acestea, această problemă poate fi evitată. Suplimentele nutritive nu înlocuiesc o dietă sănătoasă și echilibrată.
În primul rând, ar trebui să consumați alimente bogate în vitamina C, vitamina K2, magneziu și minerale precum borul și siliciul. Siliciul este, de asemenea, important pentru oase. Și rețineți că slăbirea țesutului osos poate avea multe cauze.
Dacă aveți suficientă vitamină C, D și K2, corpul trimite calciu din dietă în locul unde este necesar, nu către inimă și vasele de sânge.
Vitamina C întărește oasele
- Mineralizează osul și stimulează creșterea celulelor formatoare de os.
- Previne degradarea osoasă excesivă.
- Reduce stresul oxidativ care accelerează îmbătrânirea în organism.
- Esențial pentru sinteza colagenului.
Dacă aveți un deficit de vitamina C, atunci proliferează osteoclastele, celule care distrug țesutul osos. Multe studii au arătat că pacienții în vârstă care au oasele fragile, au niveluri semnificativ mai scăzute de vitamina C decât cei fără fracturi.
Se știe că vitamina K2 este esențială pentru sănătatea cardiovasculară și a oaselor. Dacă sunteți îngrijorat de inima și puterea oaselor, atunci ar trebui să mâncați astfel de alimente:
- brânză de oi,
- brânză de vaci,
- ouă,
- ficat de pui,
- unt etc.
Desigur, nu uitați de vitamina D. Ajută la asigurarea funcționării corecte a sistemului imunitar, precum și la menținerea rezistenței osoase. Este recomandat în special să stați la soare în fiecare zi și să consumați alimente care conțin vitamina D. Dacă acest lucru este problematic, atunci trebuie să discutați cu medicul dumneavoastră despre suplimentele acestei vitamine.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.