Există o legătură puternică între minte și corp. Chiar dacă nu ți cont de asta, toate gândurile se vor reflecta în corpul tău. Sentimentele ostile sau de cruzime pe care le ai față de o altă persoană, precum invidie necruțătoare, anxietate dureroasă, răutate, toate acestea distrug cu adevărat celulele corpului și provoacă dezvoltarea bolilor de inimă, a ficatului, rinichilor, splinei, stomacului ș.a.m.d. Anxietatea și stresul pot duce la noi boli mortale, hipertensiune arterială, leziuni ale inimii și ale sistemului nervos, la cancer.
Iată cum se reflectă gândurile negative în corpul nostru:
Prin apetit
Apetitul nostru depinde în totalitate de atitudinea față de noi înșine și față de esența noastră, de sentimentele de foame emoțională și de sațietate. Sațietatea insuficientă duce la foamea interioară profundă, la lipsa nu numai a mâncării, ci și a iubirii, a emoțiilor, cu alte cuvinte, duce la goliciunea interioară.
Apetitul lacom indică o reticență în a căuta răspunsuri la întrebări dificile din interiorul nostru, ca și cum absorbția incontrolabilă a alimentelor poate aduce oarecare plăcere și eliberare. Când suntem mulțumiți emoțional (ne iubim pe noi înșine și pe ceilalți), atunci pofta de mâncare devine normală.
Prin bulimie
Această afecțiune se datorează în principal acelorași cauze psihice ca și anorexia sau obezitatea, dar se manifestă prin absorbția unor cantități uriașe de alimente urmate de vărsături forțate. În acest caz, antipatia față de sine este atât de mare, încât se preferă vărsăturile față de sănătate, ceea ce scade și mai mult stima de sine.
Mâncatul și apoi vărsatul mâncării nu face nimănui plăcere. Toate acestea indică o depresie evidentă și disperare. Este important să înveți să te accepți și să te iubești așa cum ești, deoarece dorința de a scăpa de mâncare ascunde nevoia de a scăpa de disperare.
Prin hipoglicemie
Nivelul scăzut de zahărul din corp este un semn că dăm prea mult altora fără să păstrăm nimic pentru noi. Asta înseamnă că trebuie să începi să te iubești pe tine, și abia după aceea să-i iubești și pe ceilalți. Hipoglicemia se poate dezvolta și datorită unui stres crescut sau a unui efort exagerat, atunci când depozitele de zahăr din sânge se epuizează mai repede decât le putem umple.
Prin depresie
Depresia implică o profundă tristețe interioară și o dorință de a-ți schimba viață, o contradicție între ideal și real, între cine am vrea să fim și cine suntem cu adevărat. Desigur, această afecțiune este determinată de un dezechilibru chimic sau hormonal, dar cauza poate fi găsită în atitudini de bază și probleme emoționale. De exemplu, ce dificultăți am întâmpinat în copilărie?
Prin probleme la stomac
Aici începe procesul de digestie, iar acest lucru se aplică în mod egal digestiei alimentelor și digestiei realității, evenimentelor și emoțiilor. Dacă realitatea nu se poate digera, atunci poate provoca cu adevărat indigestie sau greață. Problemele de stomac apar atunci când viața nu se ridică la înălțimea așteptărilor noastre și reacționăm negativ la aceasta prin formarea acidului în stomac.
Prin indigestie
Trebuie să ne gândim ce sau pe cine „nu digerăm”? Stomacul este locul în care digerăm hrană, realitate, gânduri, sentimente și evenimente din exterior pentru a le asimila și integra în sistemele noastre. Dacă ceva a tulburat digestia, atunci într-un fel, realitatea cu care avem de-a face și pe care am acceptat-o în noi înșine ne provoacă frustrare și dizarmonie.
Prin nervozitate
Se manifestă printr-o reacție înțepată față de alte persoane, indicând o lipsă de contact cu propria ființă interioară. Este o stare egocentrică în care percepem toate lucrurile doar subiectiv, adică în conformitate cu modul în care acestea se raportează la noi. În același timp, trăim cu frica constantă de resentimente; suntem incapabili să ne relaxăm și să ne eliberăm de percepțiile noastre egoiste.
Prin adipozitate
Această condiție este adesea văzută ca o recompensă pentru succes: acum ne simțim atât bine încât ne putem permite să mâncăm orice vrem. Mâncarea este o modalitate excelentă de a vă relaxa și de a obține satisfacție emoțională, deoarece în mintea noastră este asociată cu dragostea.
Cu toate acestea, dacă este utilizată pentru a înlocui golul emoțional sau ca compensare pentru izolarea emoțională, atunci apare obezitatea. În același timp, așezăm un strat de grăsime între sinele nostru interior și lumea exterioară, oferindu-i rolul unui șanț defensiv, care ar trebui să ne protejeze de judecăți, de propria noastră vulnerabilitate și posibile resentimente. Obezitatea apare adesea în urma unui șoc emoțional sever sau o pierdere, pe măsură ce sentimentul de tristețe devine insuportabil.
Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.