De multe ori repetam greselile pentru ca nu stim sa invatam nimic din ele, o pilda care te va ajuta sa intelegi acest lucru!

Publicitate

A fost odată ca niciodată un om bogat care era foarte mândru şi mulţumit de grădină să. Ei şi cum se plimba el într-o zi prin grădină, deodată văzu o pasăre micuţă de tot care se prinse într-o plasă. Omul o scoase din plasă şi, spre marea lui uimire, pasărea începu să vorbească, spunându-i:

– Dă-mi drumul, om bun. La ce ţi-ar folosi o pasară micuţă ca mine? Ce rost ar avea să mă ţii în colivie? N-am pene frumoase să-ţi bucur privirea, nu ştiu să cânt frumos să-ţi umplu casa cu triluri, iar de mâncat nu sunt bună pentru că sunt prea mică. Dar, dacă mă laşi să plec, am să te învăţ trei lucruri înţelepte.

Stăpânul grădinii se uită la pasărea cea mititică şi îi zise:

– Da, nu eşti frumoasă şi, dacă nici să cânţi nu ştii, într-adevăr nu merită să te ţin. Zi-mi care sunt cele trei învăţături şi, dacă mi se par înţelepte şi învăţ ceva din ele, îţi voi da drumul.

– Bine, zise păsărică, iat-o pe cea dintâi: Să nu-ţi pară rău după ceva ce deja s-a întâmplat.

– Da, zice omul, într-adevăr e un lucru înţelept.

– Iat-o şi pe a doua: Nu-ţi dori lucruri pe care nu le poţi avea.

– Hm, zise omul din nou, şi această învăţătură merită reţinută. Zi mai departe.

– A treia: Nu crede în lucruri care nu sunt cu putinţă.

– Ei bine, m-ai învăţat într-adevăr ceva, aşa că te las să pleci, spuse omul şi îşi deschise palma.

După ce-i dădu drumul păsării, omul se tot gândea la ce-l învăţase, când, deodată, auzi un râs înăbuşit în copacul de lângă el.

– De ce râzi?, o întrebă omul furios pe pasărea eliberată.

– Râd de cât de uşor mi-am recâştigat libertatea, răspunse pasărea. Şi cât de proşti sunt oamenii care se cred cei mai deştepţi din lume. Dacă erai măcar cât mine de deştept, acum ai fi fost cel mai bogat om din lume.

Publicitate

– Ce tot zici? Cum aş fi putut fie u cel mai bogat om din lume?, întrebă omul nedumerit.

– Păi, dacă mă ţineai în loc să-mi dai drumul! Habar n-ai că în burta mea se afla un diamant cât un ou de raţă!

Omul rămase trăsnit o vreme, apoi, revenindu-şi din uimire şi din ciudă, spuse:

– Ascultă, pasăre, crezi că eşti fericită că ţi-am dat drumul? Dar vara e pe sfârşite şi, curând, va veni iarna cea rece cu nămeţi şi furtuni. Paraiele vor îngheţa şi nu vei avea nicio picătură de apă de băut; câmpul va fi acoperit cu zăpadă şi nu vei mai găsi nicio boabă de mâncare. Or, dacă te-ai întoarce la mine, ai avea un adăpost cald unde ai putea zbura în voie şi ai avea câtă apă şi mâncare ţi-ai dori. Vino şi vei vedea că îţi va fi mai bine la mine decât în libertate!, spuse stăpânul grădinii, dar pasărea începu să râdă şi mai tare.

– Acu’ de ce mai râzi?, zbiera omul furios.

– Cum să nu râd când aud aşa ceva?!, răspunse pasărea hohotind de abia se mai ţinea pe creangă. M-ai lăsat să plec pentru că ţi-am dat trei învăţături şi nici pe acestea nu le-ai ţinut mine! Eu mi-am câştigat cinstit libertatea, dar tu ai uitat tot ce te-am învăţat! Ţi-am zis să nu-ţi pară rău după lucrurile întâmplate şi tu deja regreţi că m-ai lăsat să plec.

Ţi-am zis să nu doreşti ceva ce nu poţi avea, iar tu vrei să mă ţii în colivie pe mine, care nu pot trăi decât în libertate. Apoi ţi-am zis să nu crezi în ceva ce nu poate fi cu putinţă, iar tu ai crezut că am înghiţit ditamai diamantul, cât oul de raţă, când eu nu sunt nici cât o jumătate de ou!, ciripi pasărea şi zbrrrr! dispăru în văzduh.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Pilde

4 pasi spre un om mai bun! Atunci cand te iubesti si apreciezi, toate lucrurile iti vor iesi mai bine!

Publicitate

“Fericirea este armonia dintre ceea ce gândești, ceea ce spui și ceea ce faci.” – Gandhi

Sa te iubesti mai mult nu inseamna sa iti spui fraze de genul “ma iubesc orice ar fi!”. Inseamna ca mintea si corpul tau sa fie in armonie si sa fii recunoscatoare pentru tot ce ai!

Daca te straduiesti prea mult sa fii fericita, iar asta te face incrancenata, daca esti prea dura cu tine, din dorinta de a fi perfecta, daca ai indurat multe de-a lundul timpului sau daca tanjesti dupa dragoste de sine, priveste-te pe tine cu adevarat, asa cum esti, ca intr-o oglinda in care te vezi in intregime.

Poate ca ti se pare ca esti multumita de tine. Mai ales ca in ziua de azi exista o mare presiune care te face sa te simti obligata sa fii fericita. Peste tot auzi fraze motivationale despre cum sa te iubesti, despre cat de multe meriti, despre cat de minunata esti. Si asa si este! Numai ca, de cele mai multe ori, doar iti spui aceste lucruri fara sa le crezi cu adevarat.

Nu e usor sa te iubesti mai mult, dar chiar sa te iubesti cu adevarat. Ca in orice relatie, si in relatia ta cu tine, dragostea adevarata iese la iveala in momente dificile, scrie mindbodygreen.com.

Cum sa te iubesti mai mult cand incepi sa te indoiesti de tine

1. Simte-ti sentimentele

E usor sa iti masori valoarea in functie de cat de bine te simti. Dar, daca esti trista sau furioasa, te vei intreba ce e in neregula cu tine. De fapt, emotiile sunt un raspuns la felul in care ego-ul interactioneaza cu lumea inconjuratoare. Daca reusesti sa iti simti si chiar sa iti constientizezi sentimentele, vei fi mai conectata la adevarata “tu” si iti vei da seama cand te sabotezi singura si cand nu. De exemplu, daca esti trista, inseamna ca ai asteptari nerealiste sau ca nu iti satisfaci nevoile. Cand iti dai spatiu ca sa simti inseamna ca inveti sa te iubesti mai mult.

Publicitate

2. Fii in armonie cu corpul tau

O metoda ce te ajuta sa te conectezi la adevaratul sine este a ajunge sa te cunosti. O poti face practicand yoga, petrecand timp in singuratate, plimbandu-te in natura sau chiar la sala. Energia pe care o simti prin tot corpul face parte din tine, iar corpul e mai important decat crezi! Foloseste energia corpului ca sa te reconectezi la sine in fiecare zi!

3. Primeste viata din fata ta!

Cand esti intr-o situatie neplacuta, incepi sa te gandesti la toate deciziile pe care le-ai luat in ultima perioada si care te-au pus in contextul nefavorabil. Te intrebi daca ti-ai distrus viata. Ca si cand ar trebui sa fii in alt loc, facand altceva, cu alti oameni in jur. Ideea ca ai esuat in viata iti va cauza o tristete profunda.

Ca sa te iubesti mai mult, trebuie sa accepti situatia in care te esti in prezent si sa fii deschisa catre o viziune mai ampla. Vei vedea indata oportunitatile pe care le ai si pe care le puteai rata din cauza faptului ca mintea ta era prea fixata pe ideea de “cum ar fi trebuit” sa arate viata.

4. Practica recunostinta

Oamenii vorbesc mereu despre cum recunostinta creste nivelul de fericire. Si asa si este. Dar gratitudinea mai face si altceva: odata ce iti dai seama cate lucruri bune sunt in jurul tau, o sa incepi sa crezi ca poate chiar meriti toate acele lucruri. Si o sa te iubesti mai mult! Poti sa incepi prin a face o lista cu 30 de lucruri pentru care esti recunoscatoare. Odata completata lista, e foarte posibil sa iubesti lucrurile care, pana de curand, te faceau sa te incrunti.

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala