De la cine cere Dumnezeu mai mult și de ce? Înțelepciune din cartea lui Angel de Cuatáe

De la cine cere Dumnezeu mai mult și de ce? Înțelepciune din cartea lui Angel de Cuatáe

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2023 in CredințăDe SufletSpiritualitateViata

Oamenii sunt diferiți. Partea de suferință și bucurie adesea nu depinde de persoană și poate fi distribuită în mod inegal între diverse personalități. De la cine cere Dumnezeu mai mult și de ce? Iată câteva opinii interesante.

De la cei talentați și pricepuți

Dacă o persoană are abilități speciale, va fi fericită numai dacă și le poate exprima. Adesea, talentul este ca o mâncărime interioară care îi determină să trăiască o viață diferită de majoritatea oamenilor.

Talentul începe să facă exact ceea ce dorește, chiar în ciuda bunului simț, rațiunii, opiniei celor apropiați și multe altele. Nimeni nu poate înțelege de ce o persoană schimbă un loc de muncă prestigios, o activitate de succes cu ceva cu totul diferit, care nu aduce bani, siguranță și stabilitate.

Talentul adesea atrage către o persoană anumite oameni, care pot fi neînțeleși de cei din jur. Din acest motiv, este important pentru o persoană să încerce să-și găsească locul și să încerce să fie fericită.

Dacă persoanei căreia i s-a dăruit un talent nu reușește să-și găsească locul în viață, atunci ea suferă și cei din jur nu pot înțelege de ce se comportă într-un anumit fel, în ciuda banilor și stabilității în viață. Iar dacă îi oprești cuiva talentul și posibilitatea de a se dedica acestuia, va fi nefericit și nu va mai putea înțelege ce înseamnă fericirea în viață.

De la oamenii cu inimi mari

Dacă o persoană are în mod natural bunătate și suflet, atunci el va avea mai multe cerințe decât oamenii obișnuiți.

Adesea, aceștia sunt supuși unor încercări serioase, inclusiv conflictelor cu cei din jur și probleme cu oamenii apropiați. Cu toate acestea, acești oameni au forța voinței, dorința interioară și determinarea de a-și îmbunătăți viața.

Ei pot ajuta pe toată lumea, chiar dacă relațiile sunt dificile. Acestor oameni le revin mai des încercări și trăiri negative, dar ei fac față acestora.

Dacă o persoană suferă și nu are obiective speciale, atunci de la el nu există nici cerințe mari. El trăiește o viață liniștită și ritmată, care îi permite să facă față dificultăților și să trăiască fără necazuri.

Dacă o persoană primește multe lucruri în viață, atunci cerințele către el devin mai mari și mai ridicate decât cele către oamenii obișnuiți. Adesea, el este supus unor încercări și neplăceri foarte serioase, cu care îi este dificil să facă față și să reziste tentațiilor. Din acest motiv, omul suferă profund și se plânge de încercările constante.

Deci, oamenii simpli, cărora li se oferă puține lucruri în viață, pot întâmpina încercări mai mici decât cei cărora li se oferă mult, inclusiv abilități, sănătate și multe altele.

Angel de Cuatáe – Iată opinia sa interesantă despre acest subiect:

„Există o anumită justiție în acest univers. Dacă Dumnezeu te lipsește de ceva, nu cere nimic de la tine. Dar dacă îți dă, atunci cere înapoi.” – Angel de Cuatáe.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!