De cele mai multe ori, oamenii buni sunt pretuiti abia dupa ce au fost pierduti…

Publicitate

Oamenii buni nu vor ca alti oameni sa fie raniti asa cum au fost ei insisi raniti.

Cand esti sanatos, ti se pare ca este ceva perfect normal si ca asa trebuie sa fie, nici nu iti trece prin minte sa multumesti sau sa te consideri norocos pentru mintea si trupul sanatos pe care le ai. Dar atunci cand ai o problema de sanatate iti reamintesti cat de fragil esti si te gandesti ca ai fost norocos si protejat in toata perioada cat ai fost sanatos.

Atunci cand esti bolnav iti dai cu adevarat seama ca sanatatea conteaza mai mult decat orice si tot cand esti bolnav iti amintesti din nou de rugaciune si de Dumnezeu.

Asa se intampla si cu oamenii minunati din viata noastra. Uneori nici nu-i observam, nu le dam atentia cuvenita, nu ni se pare prea signifianta prezenta lor.

Dar daca ar fi sa plece, sau sa nu mai fie, am simti ca ajungem in pragul disperarii, nu am mai manca normal, nu am mai dormi normal, nu am mai gandi normal, am simti ca ne sufocam. S-ar produce un intreg dezechilibru. Am simti ca viata nu mai are acelasi sens, parca si pofta de a zambi dispare. Pentru ca intr-adevar, fiecare om ar trebui sa fie suficient pentru el insusi, sa fie implinit, sa simta iubire, dar avem nevoie de un suflet pereche.

A devenit din ce in ce mai dificil sa gasesti oameni minunati, oameni pe care sa-i simti alaturi de sufletul tau, care sa vibreze in acelasi fel ca tine, deoarece fiecare are un interes. Dar daca totusi ai cel putin un astfel de om minunat alaturi de inima ta, care te sprijina, te sustine, te asculta si e umarul pe care poti plange atunci cand ai strans prea multa durere si dezamagire, multumeste-i si pretuieste-l. Apreciază-l acum, nu mai tarziu!

Viata ne testeaza in fiecare zi. Si din motive pe care nu le cunoastem, fiecare dintre noi primeste un test diferit.

Publicitate

Unii se chinuie cu analiza matematica, in timp ce altii sunt testati la matematici de baza. Oricare ar fi cazul, fiecare dintre noi trebuie sa se descurce cu ce ii este dat. In ultima instanta, tot ce primim este aleatoriu. Genetica, locatie sau statut financiar, totul tine de noroc.

Totusi, indiferent de ce ne arunca viata in fata, fiecare dintre noi decide daca este victima sau supravietuitor. Noi suntem cei care controlam daca viata ne face mai buni sau mai rai. Iar cei ce aleg sa fie mai buni, supravietuitorii, sunt cei mai puternici.

Elisbeth Kubler-Ross, psihiatru si scriitor elvetian, a spus la un moment dat: „Cei mai frumosi oameni pe care ii cunoastem sunt cei care au cunoscut infrangeri, au cunoscut suferinte si lupte, au suferit pierderi, dar si-au gasit iesirea din acele genuni. Acesti oameni au o apreciere, o sensibilitate si o intelegere a vietii care ii umple de compasiune, bunatate si o iubire adanca. Oamenii nu sunt intamplator frumosi.”

Cu alte cuvinte, oamenii nu se nasc buni, ci devin asa.

Oamenii buni aduc lumina in lume pentru ca au un trecut intunecat. In lumea intunecata din care vin, oamenii buni folosesc atitudinea pozitiva ca pe o lanterna, pentru a crea mai multa lumina. Acestia au avut deseori foarte mult ghinion. S-au trezit in situatii distructive, care le-au facut mult rau, precum prezenta persoanelor toxice in familie sau saracia. Insa ei au invatat nu doar sa reuseasca in viata, ci si sa treaca peste toate acestea. Au invata sa prinda din urma o lume care nu pare a astepta pe nimeni.

Oamenii buni iubesc cel mai intens pentru ca au fost raniti cel mai mult. De ce se intampla asta? Pentru ca cei care au avut inimile frante din dragoste stiu cat de grea este revenirea si nu doresc ca alti oameni sa treaca prin aceleasi experiente.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Cea mai puternica rugaciune de dezlegare a blestemelor si a farmecelor spusa de părintele Ilarion Argatu

Publicitate

Unii cred în ele, alții le contestă vehement existența și puterea. Cert este, însă, că blestemele sunt amintite în Biblie, primul blestem fiind cel îndreptat de Dumnezeu către Adam și Eva care au mușcat din fructul oprit.

Dacă faci parte din categoria celor care cred în blesteme sau, mai rău, a celor care au fost loviți de acestea, îți propunem să rostești rugăciunea părintelui Ilarion Argatu pentru dezlegare de blesteme.

Pregătiri înainte de a rosti rugăciunea de dezlegare de blesteme

Conform site-ului www.ortodoxia.rol.ro, rugăciunea care ne-a rămas de la părintele Ilarion Argatu este una dintre cele mai puternice rugăciuni de dezlegare de blesteme, dar funcționează numai dacă respecți anumite condiții.

1.Astfel, timp de 9 zile postește, iar lunea, miercurea și vinerea ține post negru până la ora 24.00. Dacă nu poți sta nemâncată până la miezul nopții, ține postul până la orele 18.00 sau, și mai bine, până la 21.00 și mănâncă numai o singură dată, evident, alimente de post.

2.În fiecare din cele 9 zile, fă 40 de metanii și rostește rugăciunea Tatăl Nostru de mai multe ori.

3.Între orele 22.00 și 24.00, așază 9 lumânări în formă de cruce și aprinde-le. Lipește-le pe o tavă, o placă de faianță sau o cărămidă și, foarte important, lasă-le să ardă complet.

Apoi fă 3 metanii, rostește Tatăl Nostru, apoi rugăciunea de dezlegare. Repetă această succesiune de 3 etape până ajungi la 40 de metanii.

Rugăciunea pentru dezlegare de blesteme

Iată care este rugăciunea părintelui Ilarion Argatu pentru dezlegare de blesteme:

“Dezleagă, Doamne, toate vrăjile, farmecele şi blestemele cu care m-au legat vrăjmaşii mei ştiuţi şi neştiuţi, dezleagă-le şi întru nimica să se prefacă. Cearta, duhurile necurate, pe pustiu să se ducă, unde om nu locuieşte, şi apoi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (aici, rostești numele tău), apără-mă!

Dezleagă, Doamne, toate vrăjile cu care m-a legat vrăjmaşul meu (numele vrăjmașului), dezleagă-le! Dezleagă şi întru nimic să se prefacă, alungă duhurile necurate, pe pustiu să se ducă şi la mine să nu se mai întoarcă, iar pe mine, robul tău (numele tău), iartă-mă!

Dezleagă, Doamne, darul de bani, de casă, de îmbrăcăminte, de încălţăminte, darul de Cununie, priceperi ca: priceperea de a face bani, de a face curat, memoria, puterea de munci cu pricepere şi spor etc (aici completezi cu tot ce crezi că ţi-a fost legat). Amin!”

Publicitate

Cunoști și alte rugăciuni de dezlegare de blesteme? Ți s-a întâmplat să fii lovită de blesteme?

***

“Iartă-mă, Doamne:

Pr. Ilarion Argatu

– pentru tot ce puteam sa vad si nu am vazut!

– pentru tot ce puteam sa aud si nu am auzit!

– pentru tot ce puteam sa simt si nu am simtit!

– pentru tot ce as fi putut sa inteleg si nu am inteles!

– pentru tot ce puteam sa constientizez si nu am constientizat!

– pentru iertarea pe care as fi putut sa o dau si nu am dat-o!

– pentru bucuria pe care as fi putut sa o traiesc si nu am trait-o!

– pentru Lumina pe care as fi putut sa o primesc si nu am primit-o!

– pentru viata pe care as fi putut sa o ocrotesc si nu am ocrotit-o!

– pentru visele pe care mi le-as fi putut împlini si nu le-am implinit!

– pentru necunoscutul in care as fi putut sa pasesc si din teama, nu am indraznit sa pasesc!

– pentru iubirea pe care as fi putut sa o exprim si nu am exprimat-o!

– pentru tot ce puteam sa creez bun si frumos si nu am creat pentru gloria Ta Doamne si a Imparatiei Tale Divine!

Pentru tot ce stiu si nu stiu ca am gresit, pe Tine, Doamne, care esti Mila si Iubirea infinita,Te rog, iarta-ma si ma imbraca cu nesfarsita Ta Iubire si Lumina!

Îţi mulţumesc, Doamne:

– pentru toata frumusetea pe care am vazut-o izvoranddin Tine !

– pentru muzica tacuta a Inimii Tale, pe care mi-ai dezvaluit-o auzului!

– pentru tot ce am simtit bun si minunat in viata mea!

– pentru tot ce prin harul Tau am inteles!

– pentru lumina pe care am sorbit-o in adancul meu!

– pentru iertarea pe care daruind-o, am dobandit pace!

– pentru bucuria fiecarei clipe traite in Tine, Doamne!

– pentru toate cadourile spirituale care mi-au imbogatit fiinta!

– pentru viata mea, care e a Ta, o mica parte a simfoniei existentei!

– pentru visele care au prins forma prin armonia iubirii Tale pentru mine!

– pentru necunoscutul in care am pasit plin de curaj, regasindu-Te!

– pentru iubirea coplesitoare cu care ma dezmierzi clipa de clipa!

– pentru tot ce am creat prin Tine bun si frumos, aducand cu umilinta lauda Imparatiei Tale divine!

Dumnezeu, Tatăl nostru, plimbandu-se prin casa mea imi va lua toate grijile şi va vindeca toate bolile mele si ale familiei mele în Numele lui Iisus, Amin.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Spiritualitate