De ce vrei sa ajuti, cand nu ti se cere? Sunt momente in viata cand vrei sa faci bine si totul se termina si mai rau. Ce se intampla atunci cand intervenim in viata cuiva

Publicitate

Așa este firea omului, mereu vrea să dea sfaturi și povețe tuturor persoanelor, chiar dacă de cele mai multe ori nici nu vi se cere. Astfel, devenim prea băgăcioși și putem face și mai rău cu „intențiile” noastre bune. Uneori, putem suporta și noi anumite consecințe. De aceea, este binevenit să ne abținem de a da sfaturi oricui și oricând, pretinzând că suntem atotștiutori.

1. Parțial veți prelua karma acestuia, experiența prin care el trebuie să treacă, să învețe, să înțeleagă și să o dobândească.

2. Sfaturile tale pot fi utile și necesare, însă având în vedere că au fost obținute ușor, ci nu cu ajutorul propriilor suferințe, căutări, rugăciuni și greșeli, atunci – acestea nu vor fi nici apreciate, și mai mult, veți avea o răspundere de suportat. Iar acum survine întrebarea: Chiar sunteți perfect și cunoașteți ce are nevoie fiecare?

3. Forțele divine vor observa imixtiunea dumnevoastră în providența divină și va începe propria încercare. Veți atrage ispite, încercări ale răbdării, precum și situații dificile. Sunteți siguri că veți reuși să treceți cu brio orice?

4. Contactând cu cineva, are loc un schimb de energii și astfel, veți obține energia de la interlocutor. Suntem astfel creați încât ne dezvoltăm prin comunicare. Însă, există persoane care au o energie ce ne poate provoacă suferințe sau ne poate abate de la propria cale.

5. Fiecare individ își are nivelul său de dezvoltare și atrage spre sine vibrațiile, informația și persoanele corespunzătoare. Iar în cazul în care nu a obținut ceva la moment, înseamnă că nu a ajuns la nivelul corespunzător, iar hotărârea aceasta nu ne revine nouă, ci Forțelor de Sus.

Repetați în fiecare zi aceste mici reguli și veți fi mult mai liniștiți!

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

De ce vrei sa ajuti, cand nu ti se cere?

Pentru ca esti convins ca omul pe care tocmai te straduiesti sa-l ajuti nu poate. Pentru ca te ridici deasupra lui si te crezi mai grozav decat el. Deseori, nici nu intrebi daca are nevoie, daca si ce vrea, ci te apuci sa ajuti. Fara sa stii ca in felul acesta ii invadezi spatiul si viata.

Cine esti tu, sa stii cine trebuie ajutat? De unde stii ce e bine pentru celalalt? Cum stii daca e bun sau rau, slab sau puternic, daca ce face e corect sau gresit, drept sau nedrept, daca are nevoie sau nu de o experienta anume, daca nu cumva drumul lui in viata trece prin acel punct din care tu tocmai te chinui sa-l scoti?

Adevarul este ca nu poti sti. Nu ai de unde sa stii. Pentru ca pur si simplu nu esti in locul celuilalt, nu-i cunosti drumul, nu-i cunosti experientele traite, nu stii ce simte. Nu poti sti ce si-a propus acea fiinta pentru viata asta, nu stii de ce trairi are nevoie pentru a se desavarsi, nu stii incotro se indreapta.

Tu stii doar ce ai trait pana in acest moment. Doar ce ai invatat, auzit, aflat si, mai ales, experimentat. Tu iti stii trecutul tau. Nimic mai mult si nimic mai putin. Si in relatia cu ceilalti, iti exprimi si aperi punctul de vedere, propriile convingeri extrase din propriul trecut. Etichetele de tip “bine” si “rau” sunt puse prin filtrul experientelor tale, de catre mintea ta.

Publicitate

Dar, sa ne gandim putin, daca tot ne referim la minte… De ce ai vrea sa ajuti pe cineva, de ce ai vrea sa-l critici, chipurile din intentii bune, de ce ai vrea sa arati cuiva drumul “bun”? Pentru ca vrei toate astea pentru tine. Si pentru ca vrei sa arati ca esti mai bun. Crezi ca, in acele momente, iubesti? Este asta o manifestare generoasa? Sau este doar o nevoie de control si dominare?

Aud deseori afirmatii precum: “vreau sa-l ajut neaparat pe X, e pe un drum gresit”, “vreau sa-mi conving sotul/sotia sa vin la un curs”, “trebuie sa gasesc o solutie sa-l fac pe X sa renunte la suferinta”… E ca si cand ar spune “vreau sa-i schimb viata, sa i-o fac mai buna, sa-l fac sa traiasca asa cum cred eu de cuviinta”. Dar ce-ar fi, ca in loc sa convingi si sa intervii fara a fi invitat, sa inspiri prin propriul exemplu, sa intrebi si sa ceri permisiunea?

Unii oameni sunt salvatori permanenti. Mereu isi gasesc cate o victima pe care sa o salveze. Cu inversunare. Cu o tenacitate iesita din comun, aproape obsesiv. Oare nu fac asta doar pentru ca vor sa se salveze pe ei insisi? Oare nu o fac din dorinta de a se simti bine? Oare, unde e disperare si frica, poate fi vorba despre iubire?

Stii… cel pe care tocmai vrei sa-l ajuti esti tu. Acesta este oglinda ta, este parte din tine. Cand vrei sa convingi pe cineva ca face ceva gresit, vrei sa te convingi pe tine ca faci ceva gresit. Cand te chinui sa “repari” pe cineva, este pentru ca asta faci cu tine.

In plus, cu cat vei pune o presiune mai mare pe cineva, cerandu-i sau sugerandu-i sa se schimbe, cu atat mai multa rezistenta va opune, cu atat mai multe argumente va gasi sa stea acolo. In primul rand, pentru ca acel om va interpreta asta ca o lipsa de apreciere, acceptare si aprobare. Cu alte cuvinte, ii transmiti, subtil sau direct, ca ceva nu e in regula cu el si ca trebuie sa se schimbe. Asta face ca durerea lui sa se adanceasca si sa persiste in nefericire si alegeri “gresite”. Ori oamenii sunt satui sa le fie transmise mesaje de acest gen.

Energia pe care o transmiti atunci cand critici, judeci, vrei sa “corectezi”, sa “repari”, sa arati drumul cel “bun”, nu ajuta, ci raneste. Nu urca pe nimeni, ci coboara. Nu da putere, ci slabeste.

Fiecare fiinta poate face alegerile pe care doreste sa le faca. Si nimeni nu are dreptul sa interfereze cu alegerile sale. Pentru ca nimeni nu stie ce e bine si ce nu e bine. Pentru ca binele e relativ. Si pentru ca fiecare fiinta a venit aici pentru propriul sau drum. Cum spuneam intr-un articol precedent, treaba ta e cu tine!

Poti, totusi, sa ajuti? Da, avand incredere in celalalt, acceptand, fiind compasiv, generos, cald. Iubind fara conditii. Oferind spatiu celorlalti pentru a face alegerile pe care le considera potrivite. Fiind delicat cu sentimentele celuilalt. Dand voie oamenilor sa “greseasca”. Privind cu respect procesul fiecaruia. Sprijinind cand ti se cere si/sau ti se permite. Lasandu-i pe ceilalti sa decida daca si cand au nevoie de ajutor. Lasandu-i sa fie cum aleg sa fie. Acceptand ca totul are un motiv sa fie exact asa cum este. Fiind tu asa cum le ceri lor sa fie.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Cum sa iti dai seama daca cineva incearca sa te manipuleze! 7 metode pe care sa le recunosti usor

Publicitate

“Cineva stă la umbra astăzi fiindcă altcineva a plantat un copac cu mult timp în urmă.” – Warren Buffett

Toată lumea cunoaşte câteva metode simple de manipulare, pe care să le aplice când e la o adică. Dar dacă le foloseşte excesiv, riscă să obţină efectul contrar.

Metodă de manipulare 1: Când ai de-a face cu o persoană care nu-şi poate controla mânia şi mai e şi supărată pe tine, nu sta în faţa ei şi în niciun caz n-o privi în ochi. Încearcă să te poziţionezi alături, aşa te va percepe mai puţin ca pe o ameninţare, şi are mai multe şanse să se calmeze.

Prin urmare, când vezi că cineva se aşează lângă tine exact când tu vrei să-i spui vreo două verzi în faţă, nu te lăsa intimidat. Ridică-te şi spune-i ce ai de spus.

Metodă de manipulare 2: Deschide discuţia cu “Te rog mult să mă ajuţi cu o treabă”. Pentru că în subconştientul colectiv există ideea că a ajuta pe ceilalţi e un lucru bun, şi tuturor ne place să credem despre noi că suntem oameni buni, există mult mai multe şanse să primeşti o favoare.

În regulă, ascultă ce fel de ajutor vrea. Dacă nu eşti de acord, nu te lăsa influenţat, cu riscul de a părea “om rău”.

etodă de manipulare 3: Reformulează fraza pe care o spune celălalt când îi răspunzi. Această repetiţie o să-l convingă că îl asculţi cu atenţie şi il face să simtă că îl aprobi.

Chestia asta poate să devină enervantă la un moment dat, mai ales dacă cel care vrea să câştige simpatia cuiva nu e suficient de inteligent şi reuşeşte doar să îl îngâne.

Metodă de manipulare 4: Dacă vrei ca cineva să fie de acord cu ceea ce spui, dă din cap în timp ce vorbeşti. E un gest molipsitor. Celălalt va începe şi el să dea din cap, gest care subconştient îl va face să te aprobe.

Publicitate

Îmi place să cred că eşti suficient de atent la tine însuţi încât să nu începi să dai din cap ca o oaie când cineva încearcă să te păcălească cu trucuri de-astea de 2 lei.

Metodă de manipulare 5: Dacă cineva dă semne că nu te place, cere-i să-ţi împrumute un pix. E o favoare minimă pe care nu o poate refuza, şi care îi deschide calea către o anumită simpatie.

Când cineva îţi cere un pix, cel mai bine e să devii circumspect. Sau mai bine să-l întrebi direct ce vrea.

Metodă de manipulare 6: Îndoaie braţele pentru a capta interesul. Orice gest pe care îl faci în timp ce vorbeşti, are potenţialul de a fi imitat. Când constaţi că celălalt te imită, poţi să fii sigur că l-ai câştigat.

Acelaşi lucru ca şi la datul din cap.

Metodă de manipulare 7: Când vorbeşti cu cineva, spune-i numele din când în când. Tuturor ne place să ne simţim importanţi,şi nimic nu reuşeşte să convingă mai bine decât repetarea numelui.

“rețuiește-ți viziunile și visurile ca și cum ar fi copiii tăi, copiii sufletului tău și amprenta vibrațională a realizărilor tale ulterioare.” – Napoleon Hill

Tocmai pentru că ştiu acest truc, intru la bănuieli când cineva – mai ales dacă nu suntem apropiaţi – îmi tot repetă numele. Nu-i nevoie să-i spui întruna pe nume cuiva dacă nu-l strigi sau dacă nu-l saluţi.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Dezvoltare Personala