De ce unora Dumnezeu le dă în abundență, chiar dacă nici măcar nu au nevoie. În schimb, alții, în ciuda numeroaselor rugăciuni, nu primesc nici măcar o fărâmă?

De ce unora Dumnezeu le dă în abundență, chiar dacă nici măcar nu au nevoie. În schimb, alții, în ciuda numeroaselor rugăciuni, nu primesc nici măcar o fărâmă?

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2023 in CredințăSpiritualitate

Recent, în comentarii, mi s-a pus următorul întrebare: “Pot să pun o întrebare filosofică: De ce unora Dumnezeu le dă ceva în abundență, chiar dacă uneori nici nu au nevoie de asta. În schimb, alții, în ciuda numeroaselor rugăciuni, nu primesc nici măcar o fărâmă…” Și eu mi-am pus această întrebare destul de des…

Întrebarea este atât de amplă și filosofică încât ar putea fi scrisă tratate întregi.

Prima asociere care mi-a venit în minte este o conversație între un învățător înțelept și un discipol. Discipolul a venit la învățător cu o întrebare, iar acesta l-a ascultat și i-a răspuns:

“Întrebarea ta este atât de bună. Chiar dorești să o schimbi cu un răspuns anume?”

În al doilea rând, aș remarca că întrebarea este prea generală. Fiecare om și fiecare situație sunt foarte individuale. Să oferi un răspuns care să acopere totul ca o panaceu este imposibil. Încercarea de a simplifica și de a se potrivi într-un anumit șablon este greșită.

Ai scris: “De ce unora Dumnezeu le dă ceva în abundență, chiar dacă uneori nici nu au nevoie de asta.” Noi nu știm ce au nevoie sau nu acei oameni. Pentru a înțelege viața unei persoane, trebuie să “mergi în papucii ei”.

Continui: “În schimb, alții, în ciuda numeroaselor rugăciuni, nu primesc nici măcar o fărâmă.” Iarăși, noi nu știm ce cer și ce primesc acești “alții”.

Totuși, în ciuda întrebării complexe și a abordării prea generale, voi încerca să-mi exprim gândurile despre esența ei.

Mi se pare că darurile generoase și abundența sunt adesea legate de faptul că o persoană a înțeles voia Domnului și trăiește îndeplinindu-și misiunea și punând în aplicare abilitățile și talentele sale. Merge pe propriul său drum în viață. Și Domnul îl ajută pe acest drum, răsplătindu-l generos.

De asemenea, se întâmplă ca cineva care nu se află pe drumul potrivit să ceară ceva și să nu primească.

În plus, un aspect important este că oamenii pot gândi și trage concluzii din dorințele lor imediate. Dar există lucruri care se dezvăluie în timp. De exemplu, poți să-ți dorești foarte mult ceva, dar să nu se îndeplinească. Dar o dată cu trecerea timpului, viața poate oferi o altă oportunitate sau o altă persoană, care aduce fericirea și bunăstarea. Și dacă s-ar fi îndeplinit atunci acea dorință inițială, poate că nu ar fi existat această fericire actuală. Ți se pare cunoscut?

Rugăciunea noastră este încrederea în Dumnezeu și înțelegerea că El va aranja totul în cel mai bun fel. Dar cum? “Căile Domnului sunt de neînțeles“.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!