De ce trebuie să ne păzim în această viață? – Un sfat cu adevărat înțelept de la Rudyard Kipling.

De ce trebuie să ne păzim în această viață? – Un sfat cu adevărat înțelept de la Rudyard Kipling.

Publicat de Larisa Moldovan pe 16 September 2023 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăSfaturi

Mulți oameni se feresc de poziția socială scăzută și de lipsa banilor. În realitate, sărăcia materială și poziția în societate nu sunt cele mai înspăimântătoare lucruri. Atunci ce este cel mai înfricoșător? Răspunsul la această întrebare l-a oferit Rudyard Kipling.

De ce oamenii visează adesea la bani, putere și faimă?

Oamenii care au mulți bani spun că o cantitate mare de resurse materiale oferă un sentiment de libertate. Într-adevăr, o persoană bogată poate călători unde își dorește, poate să se trateze la clinici private, să cumpere tot ce își dorește.

În plus, mulți oameni ajung să-i influențeze pe alții. Puterea și celebritatea au avantajul empatiei și uneori al indulgenței. Chiar dacă o persoană nu poate fi considerată celebră peste tot, în cercul său poate avea fani și admiratori. Exemple:

“Acesta este directorul companiei noastre. Fără el nu vom reuși să ducem la sfârșit acest proiect profitabil, trebuie să îl ajutăm urgent cu bani pentru a învinge o boală gravă.”

“Da, a purtat o ținută mai scurtă, dar este o vedetă. Unei vedete i se permite mai multe.”

Importanța lumii interioare a individului

Banii sunt o resursă epuizabilă. În orice moment, se poate întâmpla neașteptatul care să-l pună pe omul bogat în situația de a strânge cureaua. De exemplu, nimeni nu este ferit de crize financiare, inflație și alți factori.

Odată ce o persoană pierde mulți bani, începe să înțeleagă că depinde de ei. El nu este obișnuit să facă economie. În schimb, săracul se va descurca: nu îi va fi ușor, dar nu este pentru prima dată, astfel că nu va fi un șoc puternic.

În plus, adesea oamenii bogați (mai ales cei faimoși) cred că au mulți prieteni. Totuși, pierzând într-o clipă faima și banii, își pierd și “prieteniile”. Pentru că aceștia erau în preajmă doar pentru propriul lor beneficiu. Însă durerea morală, probabil, este chiar mai puternică.

La fel se întâmplă și cu cei care au dobândit puterea. Pe lângă asta, a apărut și tentația de a abuza de puterea lor. Puteți să vă imaginați consecințele. Dar chiar și dacă acest lucru nu se va întâmpla, întotdeauna vor apărea concurenți ambițioși.

Reiese că nimic nu este veșnic. Cu puține excepții. Această excepție este chiar libertatea interioară. În contrast cu libertatea exterioară, cea interioară rămâne pentru totdeauna și este un semn al forței spiritului uman.

Cum să dobândiți libertatea interioară?

Este important să rămâneți fideli vouă înșivă, mai ales principiilor voastre. Dacă sunteți convinși că banii sunt cei mai importanți, gândiți-vă de ce. A avea mulți bani nu este un scop final, deoarece o persoană liberă nu trăiește pentru bani, ci îi folosește pentru o viață împlinită.

Exemplu: “Vreau să am mulți bani pentru că visez să zbor în Maldive. Vreau să zbor în Maldive pentru că este la modă.”

Stai. Moda nu este o convingere. Deci, probabil, o vacanță în Maldive nu este adevărata ta dorință.

Este altceva atunci când doriți să zburați în Maldive datorită serviciului de excepție. Cu toate acestea, puteți căuta și stațiuni mai ieftine cu un astfel de serviciu.

Voi încheia cu citatul lui Rudyard Kipling:

Nu vă concentrați excesiv pe bani, putere sau faimă. Odată veți întâlni o persoană pentru care toate acestea nu au nicio importanță. Atunci veți înțelege cât de săraci sunteți.” – Rudyard Kipling



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!