Trăim într-o lume în care stresul, tensiunea, emoțiile negative ne așteaptă la fiecare pas: ne certăm cu familia și prietenii, ne confruntăm cu nesimțirea pe stradă și în transportul public, ne îngrijorăm de situația noastră financiară, de relațiile cu oamenii, încercăm să ne înțelegem pe noi înșine și ceea ce se întâmplă în jurul nostru.
Majoritatea oamenilor sunt prea stresați!
De regulă, oamenii se obișnuiesc cu disconfortul constant din corp, se obișnuiesc cu stresul și cu durerea. Dar tensiunea, în cele din urmă, duce la insomnie, căderi nervoase, apatie, depresie și solicitări excesive asupra lumii exterioare.
Cum putem vorbi despre schimbări în bine atunci când o persoană are un corp suprasolicitat? Acum este important să înțelegem cauzele majore ale tensiunii în organism, de unde vin problemele corporale și cum să rezolvăm aceste probleme într-un mod ecologic.
Cauzele tensiunii în organism:
1. Emoții neexprimate
Fiecare emoție are o proiecție clară în corpul nostru. De exemplu, furia se află cel mai adesea în abdomenul inferior și se ridică, ajungând chiar până în degete și maxilare. Dragostea își are originea adesea în centrul pieptului și apoi se răspândește în întregul corp.
Cum se întâmplă:
– O persoană experimentează o emoție vie (de exemplu, furie)
– Emoția este înfrânată de voință (reguli de etică)
– Emoția este fixată în corpul fizic (în stomac)
– Disconfortul fizic atrage o parte din atenție
– Atenția intensifică emoția negativă și în concluzie consecința stresului constant sunt bolile psihosomatice.
Cum să rezolvi problema
Crește gradul de conștientizare, controlează singur starea psihicului tău. Meditația ajută cel mai mult la autocontrol.
2. Durerea
De exemplu, există o deformare a coloanei vertebrale, care provoacă suprasolicitare (hipertonicitate) a anumitor mușchi. Efortul excesiv provoacă durere. Pentru a se proteja, creierul oprește capacitatea de a percepe și controla acești mușchi, deci apare tensiunea, dar noi nu o observăm. O astfel de stare poate fi rezultatul trăirii unor situații de șoc.
Cum să rezolvi această problemă
– Practică meditația pentru a stabili conexiunea creier-mușchi (minte-corp) și proiecția stării de relaxare.
– Este bine să exerciții articulare pentru mobilitatea articulațiilor.
Posibilitățile conștiinței noastre sunt mult prea subestimate. Prin intermediul minții, suntem capabili să creăm un corp nou, sănătos, energic, puternic, cu ajutorul unor practici de meditație efectuate corect .
3. Gândurile minții
Studiile și observațiile asupra corpului aflat în stări meditative profunde au arătat că există un segment de gânduri care sunt conectate cu microtensiunile din corpul fizic.
Dacă ne oprim complet gândurile (dialogul intern) pentru o perioadă, o mare parte din tensiunile corporale pot dispărea și în schimb va veni un val de energie.
Iată procesul de apariție a unor astfel de tensiuni:
– Apare un gând în mintea unei persoane
– Acel gând provoacă o reacție emoțională (pozitivă sau negativă)
– Emoția este proiectată asupra corpului și creează o micro-tensiune care atrage atenția și energie.
– Energia hrănește reacția emoțională, iar mintea continuă să se gândească la acel lucru.
Dacă gândul nu ar fi provocat o emoție, atunci tensiunea nu ar fi apărut.
4. Obiceiul de a se încorda
Atenția noastră nu poate capta 100% din informațiile pe care le percepem. Este imposibil să fim prezenți în toate acțiunile pe care le realizăm. Pentru a ne ușura viața, trebuie să învățăm să nu ne mai încordăm. Pentru a face acest lucru, există anumite tehnici, dar cea mai utilă este cea a impunerii. Adică, trebuie să ne impunem în minte ideea de relaxare și eliberare a tensiunii. Dacă ne concentrăm pe acest lucru, vom putea simți cum corpul începe să se relaxeze.
5. Planuri nerealizate
Când planificăm ceva, creăm planuri, stabilim obiective, atunci energia este alocată pentru asta. Dacă aceste lucruri nu sunt realizate – scopul nu este atins, dar ce se întâmplă cu sarcina energetică? Pur și simplu rămâne în corp și creează tensiune fizică, un bloc energetic.
Eliberarea acestor energii este, de asemenea, ușor de realizat cu tehnici simple de meditație. Obiectivele noastre neîmplinite formează tensiuni în corp. Chiar dacă tu nu te gândești la ele, inconștientul tău le va aduce în gând.