De ce sunt trimise bolile în viața oamenilor. În timpul vindecării, Domnul spunea adesea:  „Credința ta te-a vindecat”.

De ce sunt trimise bolile în viața oamenilor. În timpul vindecării, Domnul spunea adesea: „Credința ta te-a vindecat”.

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 October 2021 in SanatateSfaturiSpiritualitate

În timpul bolii, o persoană dobândește ceva. Domnul nu vindecă pe toți. Îi vindecat doar pe cei care, din cauza bolii, au ajuns mai aproape de a înțelege ce este smerenia, răbdarea, dragostea Lui Dumnezeu și multe alte lucruri importante. Adică, atunci când o persoană este aproape gata să devină creștină.

De aceea, în timpul vindecării, Domnul spunea adesea:

„Credința ta te-a vindecat”.

Adică scopul bolii este înțelegerea lui Hristos, Fiul lui Dumnezeu.

Boala este prima etapă. Este ca un om care, după conceperea sa în această lume, își petrece prima etapă a vieții în uter. De asemenea, boala este prima parte a înțelegerii a ceea ce se întâmplă în general în Universul nostru.

Dezvoltarea științifică și tehnică a societății moderne este însoțită de apariția unor noi boli, despre care nu știam în trecut. Și nici măcar imunitatea nu ne poate salva uneori. Și, deși medicina modernă permite unei persoane să trăiască mai mult și să fie mai sănătoasă, boala nu va dispărea niciodată din viața umană, în ciuda oricărei dezvoltări a medicinei.

De ce? Boala contribuie la dezvoltarea spirituală a unei persoane.

Boala ne scoate din mediul nostru zilnic obișnuit. Atunci când suferă, o persoană realizează că nu poate face totul de una singură, și începe să înțeleagă că are nevoie de ajutorul cuiva. O persoană care este conștientă de limitările sale nu va muri din mândrie, care provine din conștientizarea abilităților sale, a poziției sale în societate, a puterii și a succesului.

Pacientul are nevoie să plaseze pe altcineva în centrul vieții sale, care l-ar putea salva – un medic sau o rudă. Persoana bolnavă pare să-și scoată propriul „eu” (ego) din centrul vieții și plasează pe altcineva în acest centru. În mod ideal, totuși, el cedează acest centru Lui Dumnezeu. El începe, nevrând, să trăiască conform poruncilor lui Dumnezeu.

Cel mai frumos lucru este atunci când o persoană realizează că viața lui este în mâinile Lui Dumnezeu. Domnul ne iubește și își întinde mâna. Uneori, prin boală, te trage spre o regândire a valorilor vieții și la găsirea căilor spre mântuire.

Nu trebuie să disperăm când ne îmbolnăvim. Trebuie să mergem la medici și să luăm medicamente. Dar dacă veți vedea vreodată că medicina este neputincioasă, nu va trebui să disperați.

Amintiți-vă cuvintele Sfântului Vasile cel Mare:

„Trupul suferă pentru ca sufletul să fie mântuit”.

Boala trebuie acceptată cu răbdare și curaj. Este cu adevărat dată de Dumnezeu. Domnul aduce boli și tot El le ia.

După cum spune Scriptura:

„Căci El pedepsește și are milă, coboară în iad și ridică…”

Iată câteva recomandări pentru recuperare, atunci când treci prin perioade grele ale vieții.

În primul rând, trebuie să beți apă sfințită (agheasmă) mai des. De aceea ar trebui să mergeți la Slujba de Bobotează, și să luați agheasmă, pe care să o folosiți pentru a binecuvânta casa și trupul din când în când. Dimineața, înainte de a bea sau mânca, după ce vă spuneți rugăciunea, luați o gură de agheasmă, în zilele cu Cruce Roșie.

În al doilea rând, dacă este posibil, respectați posturile din Calendarul Ortodox. În afară de semnificația spirituală, postul aduce o mulțime de beneficii pentru sănătate.

În al treilea rând, încearcă să nu judeci pe nimeni. Nu ține în inima ta furia față de cineva sau resentimentele sau invidia. Acest lucru subminează sănătatea umană. Invidia și ura ne mănâncă pe interior precum termitele rod lemnul.

În al patrulea rând, împărtășește-te cu sfintele taine ale lui Hristos și roagă-l pe Dumnezeu să te întărească cu sfintele rânduieli. Dacă nu puteți ține posturile mari de Paște și Crăciun (chiar dacă este mare, aveți dezlegare la pește destul de des) sunt și alte posturi mai scurte în timpul anului când vă puteți împărtăși.

În al cincilea rând, dacă este posibil, vizitați locurile sfinte, scufundați-vă în izvoarele sfinte. Mergeți și vizitați Bisericile și Mânăstirile din țară, astfel de ieșiri vă curăță sufletul și mintea, o să observați că vă întoarceți încărcați cu energie.

Dacă aveți o boală gravă, rugați-vă. Cereți preotului să îndeplinească rânduiala de binecuvântare – miruire.

Iar dacă ești sănătos, atunci încearcă să fii sănătos în folosul lui Dumnezeu. Oricine trăiește în folosul lui Dumnezeu, trăiește sănătos.

Cere-i lui Dumnezeu sănătate, dar cu condiția să știi să păstrezi această sănătate. Să faci ceva pentru Domnul atunci când ești sănătos.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!