De ce sunt atât de mulți oameni falși în jur?

De ce sunt atât de mulți oameni falși în jur?

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 September 2021 in De SufletDezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitatePsihologie

Când te prefaci că ești cineva doar ca să te ridici la înălțimea așteptărilor altora, vei obține exact opusul: vei da impresia că ești o persoană falsă și oamenii nu vor mai avea încredere în tine.

Dacă am învățat ceva de-a lungul anilor, este că pentru anumite persoane contează mai mult modul cum sunt văzute de către cei din jur decât sinceritatea. Și aceasta este o mare greșeală.

Ei încearcă să facă anumite lucruri, să spună anumite lucruri și să fie mereu de acord cu lumea doar ca să facă impresie bună, dar în realitate ei nu sunt deloc așa. Și nu vor recunoaște niciodată asta. Unii au mers atât de departe încât și-au schimbat total planurile de viitor, obiectivele și interesele doar ca să se ridice la așteptările rudelor sau a prietenilor.

Cu alte cuvinte, pentru ei este mai importantă imaginea decât anumite calități precum sinceritatea și decența. Ei încearcă să trăiască după normele impuse de societate, deși în adâncul sufletului nu le place și nu vor acest lucru. Adică, îi mint pe ceilalți și, cel mai important, se mint pe ei înșiși în același timp. Ei sunt gata să spună orice doar ca să pară mai interesanți.

Dar la urma urmei, niciunul dintre noi nu este perfect. Devenim mai înțelepți prin experiență, succese și eșecuri, încercări și greșeli. Eșecurile și greșelile noastre fac parte din dezvoltarea noastră personală: învățăm de la ele și devenim mai buni. Atunci când o persoană nu își recunoaște greșelile, nu va putea niciodată să învețe de pe urma lor, va rămâne la același nivel și va continua să repete acele greșeli.

În ceea ce privește alte persoane, vor exista întotdeauna persoane care te plac și persoane care nu te pac. Niciodată n-o să poți mulțumi pe toată lumea și acest lucru este perfect normal. Nu trebuie să te schimbi doar ca să faci pe cineva să te placă. Fii tu însuți și vezi cine rămâne lângă tine, aceia sunt prieteni adevărați. De asemenea, există persoane care te displac fără un motiv anume, orice ai face, cu orice te-ai îmbrăca, oricum ai vorbi, ele tot vor avea ceva de obiectat despre tine.

O vorbă spune că sinceritatea este cel mai bun mod de abordare a situațiilor. Deși mulți nu vor fi de acord cu mine, acest lucru este total adevărat. Când încerci să te prefaci că ești cineva doar pentru a te ridica la înălțimea așteptărilor altora, vei obține exact opusul: vei da impresia că ești o persoană falsă.

Aș prefera să fiu prieten cu oameni sinceri și imperfecți decât cu oameni falși care vor să dea impresia de perfecțiune. Ba chiar mai mult, în general încerc să stau cât mai departe de ei pentru că nu poți știi niciodată când mint și când spun adevărul.

Oameni cu adevărat respectabili sunt cei cărora nu le pasă de ceea ce spune lumea și aleg să trăiască după propriile lor credințe și principii. Adică, aleg să rămână ei înșiși, chiar dacă nu se ridică la așteptările impuse de societate.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!