De ce se așează o pisică într-o anumită zonă a corpului și începe să toarcă

De ce se așează o pisică într-o anumită zonă a corpului și începe să toarcă

Publicat de Larisa Moldovan pe 30 January 2021 in CuriozitățiSpiritualitateViata

Majoritatea iubitorilor de pisici știu că acestor animale pufoase le place să doarmă pe oameni. Pufoșenia cu patru picioare se urcă pe burta, pieptul sau picioarele proprietarului și se întinde acolo, ghemuit ca o minge. Mulți oameni se întreabă de ce pisicile fac asta. Există o mulțime de răspunsuri la această întrebare. Printre ele se numără atât cele științifice, cât și absolut fantastice.

Motivele care pot explica acest comportament al pisicilor sunt împărțite în două grupuri: bazate pe dovezi științifice și pe speculații. Să ne oprim asupra fiecărui grup mai detaliat.

Motivul unu: pisica îl vindecă pe proprietar

Multă vreme, oamenii au crezut că pisicile au un fel de energie extraordinară pe care o transmit oamenilor. De asemenea, prietenii noștri cu patru picioare sunt capabili să simtă afecțiunile unei persoane. Aceasta este ceea ce fac atunci când se așază pe corpul proprietarului. Fiecare iubitor de pisici știe că un animal poate veni și se poate întinde exact în locul care îl doare în acel moment. Acesta este modul în care o pisică vindecă o boală direcționând fluxurile de energie către locul potrivit.

Cum putem explica acest comportament al animalului? Biologii pot confirma că pisicile sunt animale iubitoare de căldură, deci caută întotdeauna un loc mai cald. Motivul este că temperatura unui organ bolnav este întotdeauna mai mare decât cea a unui organ sănătos. Acesta este modul în care pisicile determină locul de care se plânge proprietarul la un moment dat. Simțindu-se cald, pisica se întinde să se încălzească în acest loc. Răspunzând la întrebarea dacă un astfel de tratament pentru pisici ajută, trebuie spus că animalul acționează ca un tampon de încălzire, iar în multe boli, căldura ajută la durere. Corpul începe să se refacă treptat, simțindu-se cald.

Desigur, scepticii pot spune că animalul se încălzește pur și simplu lângă o persoană, dar dacă acest lucru duce la eliminarea durerii a unui organ bolnav, proprietarul ar trebui să fie recunoscător pisicii.

Motivul doi: o pisică se încălzește lângă o persoană

S-a menționat mai sus că pisicile pot folosi pur și simplu o persoană ca un tampon mare de încălzire. Deseori animalul se întinde în picioare sau pe stomacul unuia dintre membrii familiei și începe să toarcă confortabil. Mulți oameni cred că un animal de companie cu blană caută să-și încălzească sau să-și vindece proprietarul, dar motivul poate fi banal – animalului îi pasă doar de el însuși, de confortul său. Pisicile iubesc foarte mult căldura și, așezată pe piept sau la picioarele proprietarului, vrea doar să se încălzească.

Iarna, pisica se bagă adesea sub pătură lângă o persoană. Uneori pisica se poate întinde pe capul proprietarului și există și o explicație pentru acest lucru. Motivul este că, creierul, care este cel mai important și mai vulnerabil organ din corpul uman, este încălzit constant de corp. În timpul somnului, fluxul de sânge crește și radiază din corp, care este atât de atractiv pentru pisică.

Motivul trei: pe corpul uman, pisica se simte în siguranță

Puteți explica de ce o pisică se agață atât de mult de o persoană prin faptul că lângă ea se simte în siguranță. Instinctul felin le determină pe aceste animale să fie în mod constant lângă cel care este mai puternic. Așezându-se la picioarele lui, par să se asigure. Unii proprietari încearcă să se convingă că pisicile se întind pe corpul uman datorită marii lor iubiri. Dar nu vă lingușiți – aceste animale, spre deosebire de câini, sunt mari egoiști și se iubesc doar pe ei înșiși.

Motivul patru: pisica își dovedește superioritatea

Se știe că un câine se înclină în fața stăpânului său și îl servește. Dar pisica nu are recunoștință și se consideră perfectă. Prin urmare, unul dintre motivele pentru care se întinde pe capul proprietarului sau pe perna acestuia poate fi tocmai manifestarea superiorității sale. Un instinct felin le determină să-și demonstreze superioritatea și așa că se întind pe pernă pentru a-și lăsa mirosul acolo. Animalul, oricare ar fi el, marchează o persoană, arătând astfel că aparține turmei sale.

Aceleași motive pot influența pisica atunci când urcă pe pieptul proprietarului și stă acolo important. Ar trebui să permiteți animalului dvs. acest comportament? Dacă sunteți sigur că pisica nu va depăși limitele, atunci o puteți lăsa să se simtă ca o regină.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!