De ce să vă spălați părul cu apă minerală

De ce să vă spălați părul cu apă minerală

Publicat de Larisa Moldovan pe 23 July 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Trichologii din întreaga lume afirmă că apa de la robinet nu este cea mai bună opțiune pentru îngrijirea zilnică a părului. Aceasta conține o concentrație destul de ridicată de depuneri de calcar, care afectează negativ scalpul și sănătatea foliculilor de păr în general.

Spălarea părului cu apă minerală este unul dintre cele mai bune sfaturi pentru îngrijirea acestei zone. Folosirea apei filtrate vă permite să evitați multe consecințe dăunătoare.

De ce să vă spălați părul cu apă minerală

Cu utilizarea corectă, apa minerală devine cu adevărat magică pentru orice tip de păr. Comparativ cu produsele de îngrijire a părului, este un truc destul de eficient și economic pentru frumusețea dvs.

În primul rând, experții recomandă să o utilizați ca peeling cu efect de curățare delicată. Dioxidul de carbon din apa minerală curăță eficient părul și, de asemenea, reduce secreția de sebum. Este benefic să vă clătiți părul cu acest lichid după ce ați fost în contact cu apa clorinată din piscină sau apa sărată a mării.

Apa minerală obișnuită hidratează, întărește și tonifică pielea scalpului, contribuind la funcționarea adecvată a glandelor sebacee. Cu utilizarea regulată, proprietățile benefice ale acestei ape pot ajuta chiar și la eliminarea mătreței.

Cum să utilizați apa minerală pentru păr

Apa minerală cumpărată este absolut sterilă din punct de vedere biologic. Conține 85% minerale, care hrănesc complet pielea scalpului. Spre deosebire de spălarea cu apa dură de la robinet, veți obține o îngrijire suficient de delicată și blândă a părului dvs. Apa minerală elimină eficient clorul și are un efect cosmetic.

  • În primul rând, spălați bine părul cu șampon (se recomandă un șampon fără sulfat).
  • Apoi clătiți toată spuma formată cu apă minerală. Veți avea nevoie, în medie, de 1,5-2 litri de apă, în funcție de lungimea și densitatea părului.
  • La final, utilizați o mască potrivită pentru tipul dvs. de păr.

Dioxidul de carbon (bulele cunoscute de toți) stimulează creșterea părului și menține senzația de prospețime și curățenie pentru o perioadă lungă de timp. Simplu și minunat, nu-i așa?

Cum să accelerați creșterea părului

În ciclul nesfârșit al sarcinilor zilnice, adesea uităm să avem grijă de noi înșine. Stresul, lipsa de somn cronică, alimentația nesănătoasă – toate acestea se reflectă în aspectul nostru exterior, iar părul nu este o excepție. Respectând următoarele sfaturi, veți păstra nu doar frumusețea, ci și sănătatea în general.

Masajul scalpului. Efectuați-l măcar o dată la 2-3 zile și, într-un interval de o lună, veți observa îmbunătățiri semnificative. Masajul scalpului relaxează și ajută la eliminarea stresului.

Conform cercetărilor medicale, masajul regulat cu mâinile sau cu o perie specială îmbunătățește semnificativ dispoziția, starea pielii și a părului.

Utilizați uscătorul de păr cât mai puțin posibil. Dacă trebuie să folosiți adesea uscătorul de păr, încercați să uscați părul cu aer rece, nu cald.

Nu vopsiți părul prea des. Încercați să nu vopsiți părul mai des de o dată pe lună. În caz contrar, chiar și părul nou crescut va suferi în structură.

Apa minerală, la fel ca și apa termală, este un instrument cosmetic eficient, care cu siguranță va conferi părului dvs. un aspect sănătos și îngrijit. Ați folosit deja acest truc? Scrieți în comentarii care este părerea dvs.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!