De ce pleaca femeile de langa barbatii pe care ii iubesc?

De ce pleaca femeile de langa barbatii pe care ii iubesc?

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2020 in SfaturiViata

Barbatii ajung in cabinetele psiho-terapeutilor in momente emotionale dificile carora nu stiu cum sa le faca fata: sunt parasiti si nu stiu cum si cu ce au gresit, caci relatia cu femeia iubita parea, in opinia lor, una ideala.

De ce pleaca femeile de langa barbatii pe care ii iubesc: 5 motive esentiale

Pentru iubitele lor insa, relatia era departe de a fi una ideala. Si de cele mai multe ori, inainte de a pleca, femeile fac absolut tot ce le sta in putinta pentru a le arata barbatilor pe care ii iubesc unde gresesc si cum situatia poate fi remediata.

Iata cateva motive care ar putea sa ii alerteze pe barbati, inainte ca totul sa fie prea tarziu:

1. Femeile pleaca pentru ca barbatii nu sunt prezenti

Acesta este cel mai mare motiv pentru care femeile ii parasesc pe barbati, chiar daca ii iubesc. Dupa ce au facut tot ce le statea in putinta, realizeaza ca nu vor sa fie simple accesorii in vietile acestora. Ele isi doresc mai mult, adica ca ei sa fie prezenti.Cand se simte neglijata si neimportanta pentru persoana draga, dorinta de a fi in acea relatie se stinge incet, incet intr-o femeie…

Daca pentru un barbat, femeia din viata lui nu este o prioritate, atunci o va vedea pe aceasta plecand, mai devreme sau mai tarziu. Da, munca este importanta, proiectele si pasiunile sunt importante, dar nu ar trebui sa fie mai importante decat persoana iubita, care are nevoie sa petreceti timp impreuna si sa i se acorde atentie. Daca un barbat nu isi face timp pentru persoana pe care o iubeste, se poate astepta ca la un moment dat, aceasta sa oboseasca sa tot astepte si atunci il va parasi.

2. Femeile pleaca pentru ca barbatii le fac sa se simta invizibile

In acest sens, este important ca o persoana care te iubeste sa stie „sa te vada”, sa te faca sa te simti importanta. Sa vada care sunt pasiunile, aspiratiile, dorintele si felul tau de a fi. O femeie vrea sa stie ca barbatul care o iubeste este acolo si ca o asculta si o intelege. Femeile nu vor sa fie precum niste fantome in vietile voastre!

O femie vrea sa stie, alaturi de barbatul pe care il iubeste, ca ceea ce simte si vrea ea este relevant pentru el. Partenerul trebuie sa ii arate ca este prezent prin actiuni, nu prin vorbe. Este important ca un barbat sa isi vada partenera ca pe o individualitate, ca pe un om valoros care are multe de aratat lumii. Daca o femeie nu se simte valorificata de cel pe care il iubeste, mai devreme sau mai tarziu, va pleca.

3. Femeile pleaca pentru ca barbatii nu stiu sa asculte

A asculta nu inseamna sa fii de acord cu ea tot timpul, pentru ca asta este la fel de deranjant cu a o ignora. Ea vrea ca tu sa o asculti in mod activ si sa fii atent la toate detaliile. Ea vrea sa stie ca iti pasa de ceea ce are sa iti transmita, chiar daca tu nu esti de acord cu totul.

Nu se supara daca a gresit, atata vreme cat se simte ascultata si sfatuita constructiv. Acesta este unul dintre elementele principale pe care o femeie care stie ce vrea, se asteapta sa le gaseasca intr-o relatie. Altfel, este gata sa plece fara a mai privi in urma.

4. Femeile pleaca pentru ca uneori, barbatii le trateaza pe femei ca pe niste proprietati

O femeie pe care se presupune ca o iubesti, nu vrea sa se simta ca o proprietate. O femeie care te iubeste vrea sa stie ca si tu o iubesti in aceeasi masura, ca esti gata sa i te dedici cu adevarat, ca aveti o relatie de la egal la egal. Chiar daca te iubeste, nu va suporta gandul ca o tratezi ca pe o proprietate, ca pe o “non-fiinta” fara drepturi, opinii si aspiratii… si atunci va pleca.

5. Femeile pleaca pentru ca barbatii de langa ele nu mai stiu „sa traiasca”

Barbatii isi pierd interesul pentru a avea activitati constructive impreuna cu partenerele lor. Au tendinta de a se lasa captivi in alte aspecte ale vietii, considerand ca persoana de langa ei este “deja acolo” si ca nu mai trebuie sa lupte pentru ea.

Femeia de langa tine nu isi doreste insa un barbat care isi pierde cheful de viata si aventura. De altfel, activitatile creative pe care le aveti impreuna sunt acel ingredient minune care redinamizeaza mereu dinamica de cuplu.

Credeti ca am mai putea adauga si alte aspecte negative care ne fac sa ii parasim pe barbatii pe care ii iubim, pe langa cele deja mentionate?

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!