De ce permite Dumnezeu ispitele? Ca diavolul să ne chinuiască? Sau pentru altceva?

De ce permite Dumnezeu ispitele? Ca diavolul să ne chinuiască? Sau pentru altceva?

Publicat de Larisa Moldovan pe 26 July 2023 in CredințăSpiritualitate

Dumnezeu a lăsat nu doar oamenii să fie liberi, ci și demonii, pentru că ei nu le fac rău sufletelor oamenilor și nu pot leza sufletul cuiva (bineînțeles, cu excepția cazurilor în care omul însuși dorește să-și rănească sufletul).

Dimpotrivă, oamenii răi sau neatenți, care, fără să vrea, ne fac rău, pregătesc răsplata pentru noi. “Dacă nu ar fi ispite, nimeni nu s-ar mântui“, spune un părinte*. De ce afirmă el așa? Pentru că din ispite rezultă o mare folosință.

Nu pentru că diavolul ar fi vreodată capabil să facă bine, nu – el este rău. El vrea să ne spargă capul și ne aruncă cu pietre, dar Bunul Dumnezeu… prinde acea piatră și ne-o pune în mână. Și în palma cealaltă ne presară alune, ca să le spargem cu acea piatră și să le mâncăm!

Deci, Dumnezeu nu permite ispitele pentru ca diavolul să ne chinuie. Nu, El îi permite să ne ispitească pentru ca, astfel, să dăm examene pentru intrarea într-o altă viață și să nu avem pretenții exagerate la A Doua Venire a Lui Hristos.

Trebuie să înțelegem bine că ne luptăm împotriva diavolului însuși și vom lupta cu el până când vom pleca din această viață. Atâta timp cât omul este viu, are multă muncă de făcut pentru a-și îmbunătăți sufletul. Atâta timp cât este viu, are dreptul să susțină examene spirituale.

Iată câteva dintre motivele frecvente pentru care oamenii sunt ispitiți de demoni:

Testarea credinței: Demonii încearcă să-i ispitească pe oameni pentru a testa și a pune la încercare forța credinței lor. Aceste ispite ar putea să-i determine pe oameni să abandoneze credința în Dumnezeu sau să cadă în păcate pentru a-i îndepărta de calea dreaptă.

Încercarea de a slăbi spiritul uman: Demonii pot căuta să slăbească voința umană și să submineze principiile morale ale oamenilor, pentru a-i face mai vulnerabili în fața păcatului și răutății.

Răzbunarea și răutatea: Uneori, demonii sunt considerați a fi ființe malefice care doresc să provoace suferință și să aducă rău oamenilor, inclusiv prin ispite.

Înșelarea și manipularea: Demonii pot încerca să-i înșele pe oameni, inducându-i în eroare cu promisiuni mincinoase sau cu aparențe înșelătoare pentru a-i face să se îndepărteze de bine și să aleagă calea răului.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!