De ce părinții stricți garantează succesul unui copil

De ce părinții stricți garantează succesul unui copil

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2021 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPsihologieRelatiiSfaturiViata

Trebuie remarcat imediat că severitatea nu are nimic de-a face cu violența fizică. Aceasta se referă la exigență și limitări, dar nu la o curea și la coji de nucă. Studiul se bazează pe un sondaj efectuat pe mai mult de 15.000 de copii cu vârste între 13-14 ani timp de 6 ani. Deci, copiii ai căror părinți erau foarte stricți au mult mai multă persistență și încredere în sine.

Copiii care aveau mame exigente și fără compromisuri deseori absolveau facultatea și obțineau locuri de muncă bune. Poate părea ciudat, dar cu mame exigente și stricte, copiii au avut succes. Rezultatele studiului au arătat că fetele ale căror mame sunt prea exigente au cu 4% mai puține șanse să rămână însărcinate la o vârstă fragedă.

În multe cazuri, reușim să facem ceea ce simțim că este cel mai convenabil pentru noi, chiar dacă este împotriva voinței părinților noștri. Dar, oricât am încerca să ne evităm părinții, oricare dintre recomandările lor influențează deciziile pe care le luăm. Cu toate acestea, credem că decidem totul noi înșine ”, spune Dr. Rasson.

Chiar și dacă ne uităm la exemplele din viața noastră, puteți vedea că cercetarea este corectă. De exemplu, părinții tăi într-o formă de ultimatum ți-au interzis să comunici cu Maria de la a doua intrare sau cu Andrei, care stă la primul apartament. Și chiar ți-au explicat de ce nu ar trebui să faci acest lucru.

Bineînțeles, ai ocolit toate interdicțiile și ai comunicat cu ei, dar ai privit deja mai atent acești oameni. Drept urmare, în timp ai încetat să mai comunici cu ei și ai înțeles că părinții tăi au dreptate. Rezultat: la vârsta adultă, eliminați automat persoanele de care nu aveți nevoie.

Sau în timp ce prietenele tale de 13-16 ani alergau prin discoteci și sărutau băieți, părinții tăi te-au forțat să-ți faci temele, să cânți la pian și să-ți pui stăpânire. Drept urmare, prietenele au intrat într-o școală profesională sau au rămas repetente, iar tu ai devenit studentă la o universitate bună, ai întâlnit un tip respectabil și ți-ai găsit un loc de muncă bun. Din nou, restricțiile stricte au fost benefice.

Se știe că copiii care au fost crescuți mai strict au un bun simț al responsabilității. Menține în liniște ordinea, plătesc la timp facturile, vizitează medicul la timp și face alte o mie de lucruri mici care îi fac pe ceilalți să se simtă neputincioși. Dar pentru ei nu este deloc greu. Pentru că așa au fost obișnuiți.

Sfat pentru părinți

Preia controlul asupra vieții copilului tău. Dar nu doar să-i limitați libertatea sau să interziceți ceva, ci explicații și de ce faceți asta. Desigur, va fi deranjat, mai ales în adolescență, dar în viața ulterioară explicațiile tale corecte se vor transforma în intuiția și prioritizarea corectă a evenimentelor din viață. Permisivitatea distruge nu numai soarta cuiva, ci distruge națiuni întregi.

Spuneți-ne în comentarii ce metode de creștere preferați. Și împărtășiți această cercetare interesantă cu prietenii dvs. pe rețelele de socializare!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!