De ce nu trebuie să ne fie milă de oameni? – Osho și-a exprimat opinia sa

De ce nu trebuie să ne fie milă de oameni? – Osho și-a exprimat opinia sa

Publicat de Larisa Moldovan pe 15 September 2023 in De SufletLecții de viațăSfaturi

Oricine este nefericit are nevoie de ajutor, dar în loc de asta, noi ne arătăm mila față de ei. De ce ar trebui să evităm acest lucru? Iată câteva opinii interesante pe această temă.

Mila paralizează puterile

Dacă o persoană începe să își plângă de milă, își pierde energia și propriile forțe emoționale. Plângându-se de sine, devine și mai nefericită și simte că nu are niciun scop în viață.

Astfel de gânduri pot duce oriunde, până la acțiuni imprevizibile, paralizând forțele interioare ale persoanei, astfel încât ea nu mai poate percepe realitatea adecvat și să rămână puternică.

Mila privatizează persoana, iar aceasta devine nefericită pentru că nu are nicio direcție. Mai mult decât atât, simpatia unor oameni o corupe pur și simplu, deoarece ea începe să aștepte ajutor de la alții în loc să îl obțină singură.

Dacă o persoană nu primește milă, în acest caz devine mai activă și mai puternică. Simpatia o face pasivă, o face să perceapă eșecurile ca tragedii și suferințe mari.

Din acest motiv, persoana devine și mai suferindă. De aceea, mila paralizează puterile persoanei, fără a-i oferi nicio susținere.

Nu ar trebui să permitem cuiva să se scufunde complet în nefericire

Altfel, mila îl va distruge pur și simplu, îl va privatiza și îi va epuiza puterea de viață. Scufunzându-se în nefericire, mulți oameni:

  • Dramatizează gravitatea problemei;
  • Își pierd controlul asupra sentimentelor și emoțiilor lor;
  • Nu pot să îndure și adesea cad în depresie;
  • Nu caută o cale de ieșire;
  • Se tem să acționeze, de teama nefericirii;
  • Încetează să mai creadă în ei și în propriile lor puteri;
  • Încep să idolatrizeze puterile altor oameni, considerând că aceia pot face mai mult decât li se permite lor.

De multe ori, oamenii care sunt obișnuiți să se plângă devin fără să-și dea seama mari manipulatori. Le este foarte dificil să-și controleze propriile emoții și sentimente.

Mai mult decât atât, ei încep să creadă sincer în propria lor slăbiciune în loc să încerce să devină mai puternici. Acest lucru duce la oboseală constantă, lipsa de energie și multe altele.

Dacă nu hrănim nefericirea lor cu nicio milă, dacă doar simpatizăm, dar nu împingem persoana să se scufunde în suferință, atunci ea începe treptat să simtă în ea puterea de a se confrunta cu circumstanțele negative.

Devenind mai puternică, începe să caute o cale de ieșire, devine activă și încearcă să-și atingă obiectivele. În această situație, nu îi mai rămâne timp să se scufunde în emoții negative și devine treptat înțeleaptă și puternică.

Deci, pentru cei care visează la fericire, este important să învețe să nu își plângă de milă și să încerce să înfrunte dificultățile. Da, uneori, trebuie să mai suferim pentru a înțelege cum să trăim în continuare, dar nu trebuie să transformăm suferința într-un obicei de viață.

Osho – un învățător spiritual și lider indian contemporan, scriitor specializat în literatură spirituală și ezoterică își spune opinia despre simpatizarea oamenilor:

“Să nu te simți prea rău pentru oamenii nefericiți. Dacă cineva este nefericit, ajută-l, dar nu îți arăta mila față de el. Nu îi insufla ideea că suferința este ceva valoros.” – Osho



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!