De ce nu trebuie să acordăm atenție celor care vorbesc despre noi? – Sfatul înțelept al filozofului Osho

De ce nu trebuie să acordăm atenție celor care vorbesc despre noi? – Sfatul înțelept al filozofului Osho

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 August 2023 in Dezvoltare PersonalaLecții de viațăPersonalitate

“Nimeni nu poate spune nimic despre voi. Ceea ce spun oamenii se referă la ei înșiși.” – Osho

Nimănui nu-i place să fie vorbit de rău sau să se confrunte cu agresivitatea și răutatea altor oameni. Cum putem învăța să nu băgăm în seamă cuvintele răutăcioase sau pe cei care vorbesc despre noi? Iată câteva opinii interesante:

Atitudinea oamenilor este influențată din mai multe părți

Chiar dacă o persoană pretinde că este independentă, cuvintele și comportamentul său sunt influențate de o întreagă serie de evenimente declanșatoare și stereotipuri.

Chiar și o dispoziție proastă dimineața poate duce la pierderea receptivității și la începerea comportamentului irascibil, necioplit, huliganic, agresiv și grosolan față de ceilalți.

O persoană educată nu va acționa niciodată în acest mod, în timp ce una needucată își va revărsa furia și nemulțumirea asupra altor oameni, se va enerva și va jigni.

Prin urmare, dacă se vorbește despre voi în termeni negativi, trebuie să știți că atitudinea unei persoane nu vine doar de la voi, acțiunile și comportamentul vostru. Poate fi vorba de altceva, ceva ce pentru persoana respectivă poate părea neimportant și neesențial.

Așadar, încercați să nu fiți ofensați – dacă o persoană realizează că v-a rănit, va cere rapid iertare și nu va continua să se certe și să vorbească urât în adresa voastră.

Dispoziția și atitudinea sunt schimbătoare

Dacă cineva vorbește negativ, înseamnă că ați atins puncte sensibile sau anumite sfere ale acelei persoane. Poate că i-ați amintit de ceva neplăcut sau ați demonstrat ceva ce nu acceptă categoric în viața sa.

Oamenii vorbesc despre ei înșiși, nu despre voi

Să cunoști cu adevărat o persoană este imposibil, deoarece oamenii văd doar comportamentul exterior, cuvintele, gesturile și acțiunile. Pentru a înțelege și vedea cu adevărat o altă persoană, trebuie să trăiți viața lui, să citiți gândurile sale, să apreciați valorile sale; altfel, nu aveți cum să cunoașteți cu adevărat acea persoană.

Când oamenii vă laudă, înseamnă că rezonați cu ei, sunteți practic pe aceeași frecvență. Voi corespundeți lumii lor interioare, iar acțiunile voastre sunt înțelese, interesante și plăcute pentru ei.

Când oamenii încep să vorbească negativ și să se poarte agresiv, înseamnă că încălcați regulile lor, ceea ce ei consideră important pentru ei.

Mulți nu pot suporta ceea ce nu înțeleg și ceea ce nu corespunde sentimentelor, direcției gândirii și multor altor aspecte ale lor. Prin urmare, orice cuvinte negative pot fi motivate de următoarele situații:

  • Nu sunteți pe aceeași lungime de undă cu acea persoană;
  • Valorile lui nu coincid cu ale voastre;
  • Poate să vă invidieze sau să îi deschideți o rană veche, chiar fără intenție, pur și simplu pentru că trăiți diferit de cum este obișnuit și interesant pentru el;
  • Oamenii sunt obișnuiți să condamne ceea ce nu înțeleg sau ceea ce îi deranjează.

Prin urmare, nu merită să acordați atenție celor care vorbesc negativ despre voi – cel mai probabil, sunteți pur și simplu pe o frecvență diferită de acea persoană sau grup de oameni. Prin ceea ce urăște o persoană, o condamnă pe ea însăși.

Osho este un contemporan indian, învățător spiritual și scriitor specializat în literatura spirituală și ezoterică. Iată cuvintele sale interesante, care ne explică de ce nu ar trebui să acordăm atenție celor care vorbesc despre noi.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!