De ce ne alegem barbatii care ne ranesc si ii ignoram pe cei care ne-ar face fericite?

Publicitate

“Iubește-mă când o merit cel mai puțin, căci atunci am cea mai mare nevoie. “– proverb chinezesc

Deși știi că nu este potrivit pentru tine, continui să fii cu el, pentru că te aștepți ca relația să evolueze diferit de cea anterioară. Însă, îți vei da seama că nu este așa cum te aștepți. Pe parcurs, vei observa că partenerul tău are aproximativ aceeași personalitate și atitudine ca foștii tăi iubiți.

Ignori asemănările dintre el și cei din trecut

Îți place un bărbat și el te place pe tine, dar ignori semnele care-ți arată asemănarea dintre el și foștii iubiți, pentru că spui că el nu poate fi la fel ca ceilalți. Adevărul este că tu permiți să treci prin aceeași experiență din nou, acesta fiind unul dintre motivele pentru care continui să atragi partenerul nepotrivit.

Iei comediile romantice ca referință

În filme, vezi că femeia reușește să schimbe un tip mai puțin bun în unul bun. Însă, oamenii nu se pot schimba peste noapte, ci o vor face doar atunci când își doresc cu adevărat acest lucru. Iar multe dintre lucrurile pe care le vedem în filme nu se întâmplă și-n realitate.

Nu faci diferența între ce vrei și ce ai nevoie

De cele mai multe ori, atragi partenerul nepotrivit deoarece nu-l cauți pe cel care-ți satisface așteptările. Într-o relație este foarte important să știi de ce ai nevoie și să nu renunți la ce-ți dorești. De aceea, încearcă să găsești un punct de echilibru între dorință și nevoie.

Nu-ți dai seama că persoana care trebuie să se schimbe ești tu

Trebuie să te ocupi de viața ta și să-ți impui niște reguli de bază. În clipa în care-ți dai seama de ce ai nevoie de fapt, vei fi capabilă să știi și ce vrei de la partener. Apreciază-te și iubește-te mai mult.

Publicitate

Îți este frică să ieși din zona de confort

Încercarea de a fi cu cineva diferit de ceea ce știi deja este ceea ce te sperie cel mai mult. Preferi persoanele pe care le cunoști, și-ți construiești așteptările în jurul acestei idei. Crezi că doar acel tip de persoană ți se potrivește, și de aceea atragi mereu partenerul greșit. Oferă o șansă și altor bărbați. Acest lucru te va ajuta să ieși din zona ta de confort.

Femeile au obiceiul ăsta să iubească pe cei care le-au rănit.

Sau alături de care nu au trăit o dragoste împlinită. Atunci femeile asta și iubesc, iubesc amintirile cu el, iubesc pozele lui, iubesc fiecare cuvânt, fie el cât de urât. Iubesc reflecția unui viitor trăit în doi. El însă pe departe nu iubește la fel. El o lasă, el o ceartă, el o cucerește din nou și poate de asta așa zisa dragoste este și mai intensă.

Femeile iubesc bărbații cu experență, bărbați maturi care au lăsat în viața lor o urmă, indiferent ce fel de urmă. Iubesc puterea lui, chiar dacă în relația lor e pornită greșit spre agresiune. Iubește nebunia lui, chiar dacă alături de ea trece în inconștiență. Femeile iubesc fie ce nu au avut pe deplin, fie ce au pierdut. De obicei iubirea asta se reflectă în unul și același om: bărbatul care le-a rănit. Iar asta e o problemă pentru iubirile care vor urma.

Dragostea e mai simplă. Mult mai simplă, chiar dacă are în spate mii de emoții, de gesturi, de acțiuni. Cei care iubesc nu se complică cu omul de alături, cu reproșuri, cu întrebări de genul dacă se merită sau nu. Ei știu pe cine iubesc, ei știu de ce și ei știu că e reciproc.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii

Iata ce ar trebui sa stie un barbat despre iubire, femei si realtii

Publicitate

Tot mai multe femei lasă în urma lor mărturii testamentare, scrise pentru copiii deja născuți ori cei care urmează să vină pe lume. Erika Huber este una din ele. Tânăra a mărturisit, pentru Elite Dialy, 12 lucruri pe care i le-ar spune fiului său despre dragoste și femei. Cu siguranță că vă vor inspira cuvintele ei.

„Dacă voi avea vreodată un fiu, sper că voi fi capabilă să-i vorbesc despre relații de iubire. Atunci când își va căuta o femeie pe care să o iubească, mi-ar plăcea să-i împărtășesc un pic de înțelepciune maternă. Mi-ar plăcea să-i spun fiului meu că:

1. Femeile sunt confuze. Uneori, nu știu ce vor, iar idealurile lor sunt pur și simplu blocate. Multe femei se transformă în Cenușărese timide. Dacă vei vrea să mergi pe urmele tatălui dău, va trebui să alegi o fată confuză (ca mine). Pentru asta, vei avea nevoie de multă răbdare și mult timp, iar uneori, te vei simți neputincios.

2. Femeile au nevoie de atenții frecvente. Nu neglija efectul lucrurilor simple. Odată ce vei putea să-ți exprimi emoțiie, nu uita să acționezi. Acțiunile sunt mult ma puternice decât un șir de silabe emoționante!

3. Ai putea să o crezi nebună și poate că este așa, dar a devenit astfel pentru că îi pasă de tine. Atunci când se dedică unei relații, femeile se dăruiesc în totalitate. Apreciază o femeie care îți va fi dedicată mereu și nu te grăbi să o acuzi de nebunie.

4. Unele fete știu să manipuleze, deci ferește-te de ele. Este aproape inevitabil că vei întâlni o femeie care va vrea doar să te folosească. O astfel de fată va fi ca fi ca un șarpe încolăcit în jurul unui măr strălucitor și roșu și va fi gata mereu să te muște. Nu trebuie să-ți placă o astfel de fată. Ar putea să arate bine, dar atunci când îi vei descoperi interiorul, s-ar putea să vezi că este gol.

Publicitate

5. Mergi după fata care te poate face să crești. Nu pierde timpul cu cineva care te plictisește, ci alege să iubești o femeie care poate ajunge sus. Alege fata care rămâne misterioasă chiar și atunci când crezi că știi totul despre viața ei.

6. Fii sincer. Vor exista și momente în care relația voastră va ajunge la o limită moartă, însă nu recurge nicicând la minciună!
foto: huffingtonpost.com

7. Dacă vrei să fii iubitul ei, pregătește-te să-i accepți prietenii. Pentru ea, contează nu doar opinia ta, ci și a prietenilor săi. Pregătește-te de faptul că își va împărți timpul liber nu doar cu tine!

8. Dacă nu-ți place, asta e o problemă! Relația dntre voi doi nu progresează cu ceva serios? Va fi ridicol să o continui.

9. Dacă o iubești, iar prietenii tăi – nu, nu-i lăsa să-ți ruineze relația. Nu permite nimănui să facă asta din gelozie. Un prieten care nu vrea să te vadă fericit, face asta din egoism. Nu lăsa pe nimeni să te despartă de cineva pe care îl iubești cu adevărat.

10. Fii pregătit să pierzi, asta se întâmplă cu toată lumea. Toată lumea experimentează pierderi amoroase, iar atunci când pierzi, te simți cel mai nenorocit de pe pământ. Fii sigur că vindecarea va sosi inevitabil, iar totul va fi bine!

11. Distrează-te atâta cât poți. În liceu, ești încă un copil, dar mai târziu, îți vei schimba punctele de vedere. Fă-ți timp ca să poți face ceea ce vrei, atâta timp cât ești tânăr. Niciun prieten sau o iubită nu ar trebui să te împiedice să faci acest lucru. Doar folosește prezervativul, îți cer asta în numele a tot ce e sfânt.

12. Atunci când găsești o persoană dragă, fă-o să creadă că este cel mai un lucru din câte ți s-au întâmplat. Atunci când vei afla dragostea adevărată și vei vedea că ai cui să-i porți grija, poți considera că ai găsit cheia fericirii”, spune Erika.

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii