De ce judecam oamenii si cum sa scapam de acest obicei care nu ne aduce nimic bun

De ce judecam oamenii si cum sa scapam de acest obicei care nu ne aduce nimic bun

Publicat de Larisa Moldovan pe 13 December 2018 in Dezvoltare Personala

“Singurele limite pe care le ai sunt limitele în care crezi.” – Wayne Dyer

Toti avem povesti nespuse despre durere si tristete care ne fac sa iubim si sa traim diferit. Nu mai judeca! In schimb incearca sa intelegi cu sufletul.

Cat timp petreci judecand alte persoane? Ne-ar placea sa putem spune ca aceasta lume este una minunata, cu oameni deschisi, plini de iubire, care nu judeca niciodata pe nimeni… insa nu este cazul. Majoritatea judecam. Judecam din suflet. Si uram din inima. Este un obicei toxic pe care il facem des si care aduce nefericire in jurul nostru. Judecam tinute, judecam actiuni, judecam judecata altora. Judecam tot! Am gasit pe positivelypresent 3 motive pentru care ajungem sa judecam si 6 moduri de ne opri din judecat oamenii.

3 Motive pentru care ii judecam pe cei din jurul nostru:

1. Judecam pentru ca suntem nesiguri

Acesta este principalul motiv pentru care judecam. Atunci cand suntem nesiguri si/sau nefericiti cu cine suntem, incercam sa ii punem pe ceilalti la pamant. Vrem sa ne simtim bine facandu-i pe altii sa se simta prost.

2. Judecam pentru ca suntem speriati

Adesea, atunci cand suntem speriati sau intimidati de alte persoane, incercam sa le judecam. Doua femei vad o femeie mai frumoasa ca o amenintare si rad de tinuta ei. Doi colegi de munca se distreaza pe seama sefului lor. Cand oamenii sunt persiati, ei incearca sa se simta mai bine judecand alte persoane.

3. Judecam pentru ca ne dorim o schimbare

Cand ne dorim ca propria noastra viata sa fie diferita, vom judeca rapid vietile altora. De exemplu, daca cineva doreste sa aiba o relatie cu o persoana care deja este intr-o relatie, va spune “El/ea nu este suficient de bun/-a pentru ea, nu stiu de ce sunt impreuna.”

6 Moduri de a te opri din judecat oamenii:

1. Analizeaza-ti gandurile

Analizeaza ceea ce gandesti. Sunt momente in care ajungi sa te gandesti la lucruri negative despre alti oameni, sa ii judeci fara sa iti dai seama. Incearca sa acorzi o mai multa atentie gandurilor tale si sa faci tot posibilul sa le aduci intr-o directie pozitiva.

2. Cauta lucrurile pozitive

Exista intotdeauna ceva pozitiv pe care il poti gasi in cineva sau ceva. In timp ce mintea ta se poate concentra imediat asupra negativului, impinge-ti gandurile intr-o directie mai pozitiva si cauta ceva frumos de spus mintii tale. Si, desigur, daca nu poti gasi nimic frumos de spus, nu mai spune nimic.

3. Evita stereotipurile

Stereotipurile nu sunt niciodata bune. Acestea reusesc sa creeze negativitate in aceasta lume; incearca sa le eviti cu orice pret, nu ai nevoie de ele in viata ta.

4. Nu te judeca singura

Nu este atat de usor de facut, insa cu cat te judeci mai mult cu atat mai mult ii vei judeca si pe altii. Lucreaza la gandurile tale, concentreaza-te asupra aspectelor pozitive cu privire la persoana ta si apoi iti va fi mult mai usor sa vezi lucrurile pozitive din alti oameni.

5. Concentreaza-te asupra vietii tale

Cand totul esueaza si problemele sunt dificile, concentreaza-te asupra ta. Nu iti face griji cu privire la ce fac/zic/gandesc alte persoane. Gandeste-te doar la tine. Concentreaza-te asupra drumului tau, asupra misiunii pe care o ai in aceasta viata. De asemenea, incearca sa vezi reusitele si tot ce ai realizat pana acum.

6. Aminteste-ti cum se simte

Aminteste-ti cum se simte sa fii judecat. Si aminteste-ti cum te-ai simtit ultima data cand ai judecat pe cineva. Foloseste-te de aceste amintiri de fiecare daca cand un gand negativ pare sa iti treaca prin minte.

Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare cele mai frumoase articole, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!



Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!