De ce fac oamenii mizerie, chiar dacă i-ai rugat să nu facă

De ce fac oamenii mizerie, chiar dacă i-ai rugat să nu facă

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 March 2023 in Dezvoltare PersonalaLifeStylePersonalitatePsihologie

Șosete aruncate, cești murdare, prosoape lăsate pe podea în baie – toate acestea sunt lucruri neînsemnate! Dar acest joc nu duce la nimic bun. Este o formă de “vampirism” și un semn al problemelor în relații. Întotdeauna, în spatele căștii murdare se ascunde altceva, la fel de murdar și secret…

În general, oamenii sunt buni, dar fac mizerie – în sensul propriu al cuvântului. Întotdeauna lasă lucrurile  aruncate, fac dezordine, murdăresc, nu fac curat, nu spală vasele și răspund la observații cu un zâmbet sau cu un acord lipsit de entuziasm.

Uneori clătesc chiar și ceștile în mod demonstrativ: ,,Vezi că spăl? E totul în regulă!” Sau ridică șoseta cu un oftat și o duce în coșul de rufe. Totuși, o face neîndemânatic. Dar apoi face același lucru din nou: face mizerie. Acesta este un tip de agresiune pasivă.

Agresiunea secretă din viața de zi cu zi

Șosete aruncate, cești murdare, prosoape lăsate pe podea în baie – toate acestea sunt lucruri neînsemnate! Sunt complet de acord. Sunt lucruri mărunte. Există și o farfurie pe care o iei și o crezi curată, dar este unsuroasă și murdară pe partea opusă. Adică a fost spălată în interior, dar nu în exterior.

Sau o ceașcă cu ceai se află pe cotiera îngustă a fotoliului. O lingură și firul de la plicul de ceai ies din ea. În timpul mesei, oasele de pește sau de pui sunt așezate pe masă. Toate acestea sunt lucruri mărunte. Ceea ce contează cu adevărat este dragostea și înțelegerea. De ce să te cerți? Important este să înțelegi! Și da, există înțelegere.

Persoana înțelege perfect că nu ar trebui să facă asta. Nu este deloc dificil să duci ceașca în bucătărie după ce ai terminat. Sau să speli farfuria pe ambele părți. Să așezi oasele într-un castron separat sau pe un șervețel.

Persoana înțelege totul și nu numai o singură dată i s-a cerut să nu mai facă asta, chiar i s-a implorat; dar totuși face exact la fel. Acesta este un tip de agresiune casnică subtilă. Este un fel de umilință calmă.

Oamenii nu fac nimic rău aparent, dar repetă în mod persistent trucurile lor până când își enervează persoana iubită. Apoi, are loc un scandal și o dramă, iar cel care s-a supărat pare un isteric din cauza unui nimic. Că a strigat la iubitul său că a murdărit masa din nou, că a lăsat o ceașcă murdară prin casă. Sau la soț pentru că pe masă sunt oase și resturi, sau la soție pentru un bol unsuros.

Dar acest scandal a pornit numai de la acțiunea lor îndelungată și intenționată. Iar acum se simt ofensați și spun că sunt certați pe nedrept. Apoi fac același lucru din nou și din nou.

Poate că acestea sunt niște exemple mici și banale, dar esența este alta: anume că rogi o persoană de 100 ori să facă un anumit lucru sau să îl facă într-un anumit fel sau să nu facă un anumit lucru pentru că te deranjează, iar acea persoană nu ia în considerare ceea ce spui tu.

Poate pentru ei sunt lucruri mici, dar doar pentru că, pentru o persoană este un lucru mic, nu înseamnă că și pentru cealaltă persoană este la fel. Poate că cealaltă persoană consideră aceste lucruri foarte importante. Nu degeaba pune accent pe ele. Dar este ignorată în continuare.

Astfel te simți sfidat și ajungi la concluzia că vorbele tale nu au nicio valoare. Că nu ți se dă importanță, că nu ai niciun fel de autoritate în fața celeilalte persoane. Că nu îi pasă de dorințele tale.

La un moment dat scandalurile nu vor mai avea loc, pentru că persoana care le începe se va sătura. Iar când cel care a fost umilit se va sătura să îți atragă atenția, atunci se va termina totul. Va pleca. Fără să explice nimic – nu are rost să explici, deoarece totul a fost explicat și spus de un milion de ori deja.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!