De ce este important să folosiți untură. Salvatorul perfect de foame, răceli și chiar cădere a părului!

De ce este important să folosiți untură. Salvatorul perfect de foame, răceli și chiar cădere a părului!

Publicat de Larisa Moldovan pe 7 December 2022 in Remedii NaturisteSanatate

Untura de porc este un produs rural unic care este apreciat în multe bucătării ale lumii. Încă din cele mai vechi timpuri, untura a fost apreciată pentru beneficiile sale pentru sănătate, pentru conținutul caloric și pentru gustul și mirosul său neutru. Acest lucru i-a permis sa fie folosită cu succes atât în mâncăruri, cât și în dulciuri de casă.

Ca orice alt produs, untura poate fi cumpărată din magazin, dar produsul de casă este mult mai sănătos și mai gustos. Pentru a face untură, se folosește grăsimea de la porc, care se taie în cuburi mari și se pune la topit la foc mic într-un ceaun. După ce s-a topit toată grăsimea, se scot jumerile, iar grăsimea translucidă se toarnă în borcane sau vase de ceramică, care se închid etanș.

Untura poate fi folosită pentru prăjirea cărnii, a ouălor ochiuri sau a legumelor, dar și pentru anumite prăjituri de casă, cum ar fi cornulețe cu gem. Untura poate fi folosită și ca gustare, doar o întindeți pe o felie de pâine neagră și adăugați sare. De asemenea, puteți adăuga usturoi, piper, ierburi sau alte mirodenii.

Iată care sunt beneficiile unturii:

Se remarcă în special beneficiile pentru sănătate ale unturii. În ciuda faptului că în procesul de tratare termică a unturii (topirea acesteia), unele dintre elementele sale utile se pierd, rămân totuși vitaminele B4 și E, precum și seleniul. În plus, grăsimea porcilor care au crescut pe pășuni sau s-au plimbat adesea la soare are o cantitate imensă de vitamina D.

Vitamina B4 (colina) ajută la reglarea metabolismului grăsimilor și proteinelor din organism, are un efect benefic asupra activității inimii, previne apariția cheagurilor de sânge și îmbunătățește sănătatea ficatului. Vitamina E întărește vasele de sânge, îmbunătățește coagularea sângelui și regenerarea țesuturilor.

Încă din timpuri imemoriale, untura a fost folosită ca produs medicinal: era aplicată pe articulațiile care dureau, era folosită pentru a trata eczeme, răceli și alte boli.

În caz de chelie, zonele cu probleme ale pielii erau pur și simplu unse cu untură și apoi spălate cu apă caldă. Procedura era repetată de mai multe ori. Mai târziu, părul începea cu adevărat să crească și chiar să se onduleze.

In caz de dureri la nivelul articulațiilor se ungeau noaptea cu untură, se acopereau cu hârtie cerată (acum se poate folosi folie alimentară), înfășurau bine zona ca să stea la căldură și lăsau până dimineață. Dacă adăugați miere în untură, efectul terapeutic este și mai bun.

În cosmetologie, untura era folosită pentru curățarea feței, eliminarea proceselor inflamatorii și întărirea părului. Vitamina D încetinește îmbătrânirea pielii, elimină descuamarea și uscăciunea, o face moale și catifelată. Vitamina B4 îmbunătățește regenerarea celulară și face pielea elastică. Vitamina E netezește pielea, iar seleniul previne apariția acneei.

De exemplu, pentru a trata pielea deteriorată, pur și simplu masați untura în piele timp de 7-10 minute. Principalul lucru este să aveți grijă la pielea din jurul ochilor, ar trebui să faceți mișcări ușoare în acea zonă. Apoi îndepărtați produsul rămas cu un șervețel de hârtie. Pentru a fixa efectul, puteți aplica o cremă hidratantă.

Străbunicile noastre prăjeau cartofi și cotlet de porc exclusiv în grăsime animală și au suferit mult mai puțin de boli cardiovasculare. Dar astăzi, când folosim uleiurile vegetale lăudate, problemele cardiovasculare apar aproape la una din două persoană. Nutriția joacă un rol cheie aici.

Grăsimile animale revin în forță în bucătărie, ceea ce nu este surprinzător, având în vedere caracterul de neînlocuit al acestora pentru organism. În plus, untura de casă este foarte ușor de topit în propria bucătărie, principalul lucru este să luați materii prime de înaltă calitate pentru aceasta.

Contraindicații

Cu toate acestea, medicii nu recomandă consumul de untură pentru persoanele obeze, precum și pentru cei care au probleme cu producerea bilei, care este necesară pentru digerarea alimentelor grase. Dar, în cantități rezonabile, acest produs merită cu siguranță să fie în fiecare bucătărie.

Informațiile au doar scop informativ și educațional și nu înlocuiesc sfatul, diagnosticul sau tratamentul medical profesional. Consultați întotdeauna medicul dumneavoastră cu privire la orice întrebări pe care le puteți avea despre sănătatea dumneavoastră.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!