De ce este bine să mănânci semințe de in: schimbările uimitoare pe care le produce în corpul tău

De ce este bine să mănânci semințe de in: schimbările uimitoare pe care le produce în corpul tău

Publicat de Larisa Moldovan pe 12 September 2021 in Remedii NaturisteSanatate

Semințele de in sunt cunoscute de mult timp pentru proprietățile sale benefice.

Este foarte eficient pentru tratamentul bolilor tractului gastro-intestinal. De exemplu, curățarea colonului. Când o mulțime de toxine se acumulează în intestin, mișcările naturale (peristaltismul) sunt încetinite. Toate acestea contribuie la deteriorarea funcției intestinale. În general, semințele de in au, de asemenea, multe alte proprietăți utile.

Beneficii pentru sănătate

Semințele de in sunt bogate în minerale benefice, în special ca fibre solubile și insolubile. Este principala sursă de acizi grași omega-3, cunoscuți sub numele de acid alfa-linolenic sau ALA . Organismul transformă ALA în DHA și EPA – aceleași substanțe valoroase conținute în uleiul de pește. Dar adevărata calitate a semințelor de in sunt lignanii – compuși vegetali care oferă numeroase beneficii pentru sănătate. Semințele de in sunt o sursă de lignani №1, deoarece conțin de șapte ori mai mult decât semințele de susan.

În principal datorită acestor ingrediente, semințele de in oferă multe beneficii pentru sănătate, inclusiv:

Sănătatea intestinală

Fibrele insolubile din semințele de in previn constipația . Studiile au arătat, de asemenea, că alimentele bogate în fibre ajută resturile alimentare să treacă mai repede prin colon. Când resturile rămân în intestin prea mult timp, unele toxine pot fi absorbite în organism. Tranzitul lent al alimentelor prin intestine poate duce la boli precum „Boala diverticulară a colonului” și cancerul de colon .

Reduce colesterolul

O meta-analiză a 28 de studii a arătat că adăugarea semințelor de in la dietă scade colesterolul total și colesterolul „rău”. Rezultatele au variat în funcție de parametrii studiilor, dar studiile pe animale au arătat deja efecte similare. Linganele derivate din semințe de in au fost utilizate în studii. Studiile folosind ulei de in nu au dat aceleași rezultate.

Prevenirea accidentului vascular cerebral

ALA din semințe de in poate fi eficientă în îmbunătățirea sănătății cardiovasculare și reducerea riscului de accident vascular cerebral . Acest efect pozitiv s-a manifestat atât în ​​studiile pe animale, cât și în observațiile umane. O cantitate mică de semințe de in este suficientă pentru a îmbunătăți sănătatea, iar adăugarea acesteia la dietă nu are consecințe negative majore.

Controlul glicemiei

Când persoanele cu diabet adaugă semințe de in în dieta lor, nivelul glicemiei se îmbunătățește, au arătat mai multe studii. Cercetătorii cred că îmbunătățirea se datorează combinației de fibre, omega-3 și lignani din semințele de in.

Semințele de in sunt bogate în mai multe vitamine și minerale, inclusiv:

  • Mangan
  • Magneziu
  • Fosfor
  • Cupru
  • Vitamina B1 (tiamina)

Deși fibra din semințele de in este excelentă pentru sănătatea intestinală, aceasta poate provoca gaze și balonări. Dacă nu ați mâncat multe fibre, începeți să mâncați semințe de in adăugând o linguriță pe zi în dieta dumneavoastră.

Adăugarea semințelor de in la dieta dvs. este ușoară. Semințele de in își păstrează valoarea nutritivă după coacere, astfel încât una dintre cele mai bune modalități de a le folosi este să le adăugați la produsele de panificație.


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!