De ce Dumnezeu trimite suferințe oamenilor? – Răspunsul scurt dat de Ioan Gură de Aur

De ce Dumnezeu trimite suferințe oamenilor? – Răspunsul scurt dat de Ioan Gură de Aur

Publicat de Larisa Moldovan pe 27 July 2023 in CredințăDezvoltare PersonalaLecții de viațăSpiritualitateViata

Oamenii se tem de suferință ca de foc. Li se pare că viața nu va mai fi la fel după nefericirile trăite. Prin urmare, omul încearcă să se protejeze în orice fel posibil.

Dar nu întotdeauna reușește. Adevărul este că nu poți să-ți previi destinul. Necazurile apar neașteptat și nu poți face nimic în legătură cu asta. Rămâne doar să te încrezi și să accepți.

Ce fel de necazuri pot apărea în viață?

Diverse probleme aduc diverse suferințe. Uneori, oamenii nu reușesc să-și găsească fericirea în viața personală. Caută fericirea, dar nu o găsesc.

Prin urmare, mulți oameni se tem foarte mult să nu greșească și să fie dezamăgiți din nou în dragoste. În special, oamenii suferă din cauza sentimentelor neîmpărtășite. Visează la relații, dar primesc indiferență în schimb.

Viața de familie, de asemenea, aduce multe motive de suferință. Mai ales atunci când soții nu se iubesc unul pe celălalt. Aceasta se întâmplă destul de des. Cu timpul, sentimentele se estompează. Rutina și obișnuința distrug relațiile dintre oameni. Este rău atunci când soțul și soția sunt nefericiți în căsnicie. Adesea, bărbații comit adultere.

Femeile bănuiesc asta, dar se tem să întrebe deschis. Pentru ele, adevărul este mai înspăimântător decât fanteziile. Ele încearcă să tragă de timp cât vor, doar pentru a nu ști cu siguranță. Viața lor pare un iad, în care nu există loc pentru fericire.

Suferința poate fi adusă și de alte aspecte ale vieții. Este foarte important ca fiecare persoană să aibă grijă de sănătatea sa. În caz contrar, poate primi un diagnostic teribil.

Când oamenii nu merg deloc la medici și speră că totul va trece de la sine, atunci uneori este prea târziu. Boala progresează și uneori nu se mai poate face nimic. Oamenii suferă mult timp din cauza durerilor și se sting din ce în ce mai mult în fiecare zi.

Munca aduce și ea neplăceri. Șeful are întotdeauna dreptate. Iar subalternii trebuie să se adapteze. Dacă angajatul are propria sa opinie, cel mai bine este să o păstreze pentru el.

Conducerii nu-i place să fie corectată. Fiecare profesie are atât avantaje, cât și dezavantaje. Prin urmare, să fugi de la un loc de muncă la altul nu are sens.

Cum să faci față suferințelor?

Pentru oameni este dificil să-și păstreze calmul în situațiile critice. De cele mai multe ori, ajung la isterie. În momente de stres intens, oamenii îi acuză pe toți din jur pentru necazurile lor. Desigur, ei nu uită să dea vina și pe Dumnezeu.

Omul consideră că Dumnezeu îi trimite astfel de încercări, însă el nu le merită. Probabil, Domnul vrea să se amuze. Sau pur și simplu îi place să urmărească suferințele oamenilor. În realitate, Creatorul iubește oamenii și nu le dorește răul. Să ne aducem aminte de povestea dreptului Iov.

Bărbatul și-a pierdut totul. Soția și copiii au murit, averea a dispărut, bolile i-au distrus corpul. Dar dreptul Iov nu l-a acuzat pe Domnul. Dimpotrivă, i-a mulțumit pentru faptul că El încă se gândește la el. Pentru o asemenea credință puternică, Domnul l-a răsplătit pe Iov. I-a dat tot ceea ce i-a luat și chiar mai mult.

Desigur, în lumea modernă nu veți întâlni astfel de oameni. Oamenii s-au obișnuit să dea vina pe Dumnezeu pentru toate necazurile lor.

Ei sincer nu înțeleg de ce au toate acele probleme și neplăceri. Deci, de ce Dumnezeu trimite suferințe? La această întrebare a răspuns Ioan Gură de Aur:

„Pentru a te pedepsi este suficient să te îndepărtezi de Dumnezeu” – Ioan Gură de Aur.Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!