De ce Dumnezeu intarzie sa ne raspunda la rugaciuni sau nu ne raspunde….

Publicitate

Ești îndemnat adesea să te rogi și atunci când îndrăznești să-I ceri ceva lui Dumnezeu aștepți cu mare interes răspunsul Lui. Și aștepți, dar această așteptare poate fi agonizantă. Este greu să aștepți când nu ești sigur de rezultat. Ar fi mult mai ușor dacă ai știi că ceva bun se va întâmpla sau ai primi cel puțin o promisiune din partea lui Dumnezeu de a continua să aștepți. Sau o reasigurare pentru a-ți ancora rugăciunile. Dar Dumnezeu pare adesea tăcut când aștepți răspunsurile Sale. Nu ai nicio idee dacă îți va răspunde vreodată la rugăciune și te simți debusolat.

“Până când, Doamne, mă vei uita neîncetat? Până când Îţi vei ascunde faţa de mine? Până când voi avea sufletul plin de griji şi inima plină de necazuri în fiecare zi? Până când se va ridica vrăjmaşul meu împotriva mea?” (Psalmi 13:1-2), sunt întrebări pe care le-au avut și personajele biblice și probabil ți-ai pus și tu aceste întrebări de multe ori. Dacă ai știi că Dumnezeu răspunde în cele din urmă rugăciunii cu “da”, ar fi diferit, dar fără o astfel de asigurare, chiar și un “nu” ar fi adesea mai ușor decât “AȘTEAPTĂ”.

Cu ceva timp în urmă, am căutat în Biblie pentru a găsi o promisiune care să mă ajute în mijlocul unei așteptări grele. Ceva de care să mă agăț. Am citit: “Avraam nu s-a îndoit de făgăduinţa lui Dumnezeu, prin necredinţă, ci, întărit prin credinţa lui, a dat slavă lui Dumnezeu, deplin încredinţat că El ce făgăduieşte, poate să şi împlinească”. Romani 4:20-21

Publicitate

În timp ce admiram credința lui Avraam, acest pasaj m-a frustrat. Bineînțeles că Avraam nu s-a îndoit niciodată. Avea un cuvânt direct de la Dumnezeu. Dacă aș fi avut o promisiune directă de la Dumnezeu, o asigurare a răspunsului Său, atunci aș fi fost mulțumit să aștept și eu. Avraam putea aștepta pentru că știa că va obține ceea ce voia în cele din urmă. Deci, l-am rugat pe Dumnezeu să-mi dea măcar un semn. Nu am primit nimic. Nicio confirmare. Doar tăcere în acea problemă pentru mult timp și în cele din urmă răspunsul lui Dumnezeu a fost “Nu”.

La început așteptarea a părut nedreaptă și fără scop. M-am străduit să înțeleg acei ani aparent pierduți. De ce nu mi-a spus Dumnezeu?

Am înțeles în timp ce înseamnă să crezi în promisiunile lui Dumnezeu și am înțeles altfel ceea ce s-a întâmplat în cazul lui Avraam. Credința lui Avraam nu era în rezultatul promisiunii. Credința lui era înrădăcinată în Cel care a făcut promisiunea, în Dumnezeu. Credința lui nu era în ceea ce făcea Dumnezeu pentru el, ci în Dumnezeu Însuși, de aceea Avraam a fost dispus să aștepte. Putea face tot ce a cerut Dumnezeu. Nu se opunea unui anumit rezultat. El se ținea de Dumnezeu. Așteptarea lui Avraam i-a întărit credința, l-a învățat căile lui Dumnezeu și i-a arătat credincioșia lui Dumnezeu. Avraam știa că Dumnezeu va oferi tot ce are nevoie.

Trebuie să ai aceeași asigurare ca și Avraam: că Dumnezeu va oferi tot ce ai nevoie, la momentul potrivit. Când lași rezultatul așteptat deoparte vei vedea așteptarea diferit.

Poate că Dumnezeu te face să aștepți din aceleași motive pentru care l-a făcut pe Avraam să aștepte. Pentru a-ți întări credința, să te facă atent la vocea Lui și pentru a aprofunda relația ta cu El.

Nu dispera!

Așteptarea nu este doar despre ceea ce obții la sfârșitul așteptării, ci despre cine devii când aștepți.

Sursa: respirotime.ro

Daca ti-a placut articolul te invit sa-l distribui si prietenilor tai. Iti multumim!

Publicitate
Alte Articole
De Suflet

Cum sa iti dai seama daca un barbat are intentii serioase sau este doar un prefacut lipsit de caracter

Publicitate

“Fericirea adevărată e totdeauna o clipă. Mai multă n-ar putea îndura firea omului care, deseori, într-o viață de mulți ani, nu are norocul să întâlnească nici clipa aceasta, nici măcar să se apropie de ea.” – Liviu Rebreanu

Desi titlul este cat se poate de clar, subiectul merita atentia noastra.

Sa fim sincere de la inceput si sa recunoastem ca ne plac baietii rebeli, cei care ne ignora si ne raspund la mesaje dupa ce noi am epuizat toate energiile si ne-am facut filme mai ceva ca la Hollywood. Problema este a noastra in acest caz: am fost oarecum obisnuite cu perceptia ca trebuie sa salvam oamenii si deseori ajungem sa credem ca putem schimba un om, evident se spera in mai bine.

Daca n-ai intalnit pana acum un barbat superficial, esti o norocoasa si ai scapat de o mare durere de cap… si suflet.

Acesti domni au un charm deseobit, te imbrobodesc de ajungi sa crezi ca ai luat-o razna, ca te-ai indragostit pana peste cap si ca incepi sa exagerezi. Te cuceresc cu mesaje si apoi incep cu ignore, scuze peste scuze, abureli si alte treburi. Vei reactiona in functie de experientele tale. La un moment dat, daca ai mai patit-o, ii vei trata si tu in acelasi mod si atunci sa castige care e mai ambitios.

Vei vedea ca daca ignori un barbat superficial – tipul acela care nu iti poate spune ca te iubeste pentru ca nu este genul, cel care vrea sa arati perfect si posteaza selfiuri in care arata ce misto este el – te va cauta la un moment dat. Pentru ca ei nu sunt obisnuiti cu indiferenta, tu trebuie sa-i cazi la picioare… intelegi? (hahahahahah)

Publicitate

Diferenta dintre un barbat cu intentii serioase si un barbat superficial este destul de clara: primul nu promite, ci dovedeste. Al doilea se place mai mult pe el decat pe tine. Primul chiar tine la tine. Al doilea… depinde de ce-i mai apare prin drum. Primul vrea sa te vada zambind si este atent la acele nimicuri importante pentru tine. Al doilea spune ca nu are timp, nu este cu dulcegariile si „asa este el”.

Primul nu-si ascunde slabiciunile, al doilea incearca (am ales verbul potrivit) sa para cel mai misto barbat pentru ca aparentele conteaza. Atentie: nu tot ce zboara se mananca. Un costum elegant nu inseamna neaparat intentii serioasa. Cand totul pare perfect, cauta verigheta sau … detalii ascunse.

Primul te respecta, al doilea te place. Primul te face sa razi cu lacrimi, al doilea te face sa-ti pierzi noptile asteptand un semn. Ah, primul te suna si iti raspunde la un mesaj, al doilea… raspunde cand are timp si CHEF. Problema este ca uneori barbatii seriosi se pierd printre indivizii astia fara caracter si suntem atat de obisnuite cu indiferenta si raspunsuri nasoale … incat atunci cand primim tandrete si iubire nu stim ce sa facem si fugim. Sa nu faceti asta. Barbatul care va iubeste cu adevarat nu este un fraier sau un om fara caracter, din contra…

Sursa: eusuntfemeie.com / Mai multe articole + o carte pentru femei!

Ce ai mai adauga la acest articol? Scrie-ne parerea ta in comentariile de mai jos! Aici invatam impreuna despre viata! Facebook ascunde articolele celor care nu interactioneaza cu ele. Daca vrei sa primesti in continuare articole de la noi, apreciaza, comenteaza si distribuie acest articol si astfel vei primi si articolele viitoare! Multumim!

Publicitate
Alte Articole
Relatii