De ce cei dragi devin atât de insuportabili la bătrânețe?

De ce cei dragi devin atât de insuportabili la bătrânețe?

Publicat de Larisa Moldovan pe 24 January 2021 in De SufletLecții de viațăLifeStylePilde

Probabil că mulți dintre noi, mai ales cei care au bunici, au observat că temperamentul lor s-a schimbat pe măsură ce au îmbătrânit, iar noi am crescut. La fel se întâmplă și cu părinții noștri, de multe ori, pe măsură ce creștem, ne înțelegem tot mai dificil cu ei.

Iată o pildă frumoasă pentru a înțelege mai bine de ce se întâmplă aceste lucruri:

Odată am întrebat o persoană foarte dragă pentru mine:

– De ce cei dragi devin atât de insuportabili la bătrânețe? La urma urmei, ei sunt cei care știu să ne rănească cel mai bine, știu toate punctele noastre de durere și cum să lovească la țintă. Uneori cu mare precizie și urmăresc în continuare cu plăcere, cum suntem plini de durere.

Iar acest om înțelept mi-a spus.

– Știi, de două ori în viața unei persoane vine o vârstă de tranziție și o persoană devine insuportabilă pentru cei dragi. Aparent pentru a facilita despărțirea și plecarea. Toate astea fac parte din ciclurile vieții, care ne pregătesc de despărțire, ne fac o tranziție mai ușoară, iar atunci când se produce ruptura, suferința este mult mai mică.

În adolescență, adolescenții devin insuportabili înainte de a pleca și de a începe o viață independentă. Vorbesc cu părinții în așa fel încât să fie deja bucuroși că vor pleca și vor începe să trăiască separat.

Toate legăturile subtile sunt rupte și nu mai este dureros să te despărți de copil. Gingășia se subțiază. Același lucru se întâmplă și la bătrânețe. Așa ne pregătește natura pentru ultimul rămas bun. Cu cât o persoană este mai insuportabilă în ultimii ani de viață, cu atât este mai ușor să ne luăm la revedere, deoarece toate legăturile delicate sunt rupte în timpul vieții, și rămâne doar datoria.

Este mai rău pentru cei care, atât în ​​primul, cât și în al doilea caz, păstrează sensibilitatea relației.

Uneori această tandrețe rupe viețile.

Dumnezeu nu vrea să suferim prea mult la pierderea unei persoane dragi, și astfel ne pregătește!Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!