De ce ar trebui să mănânci ouă fierte moi mai des decât ouă fierte tari și cum să fierbi ouăle să nu se întărească

De ce ar trebui să mănânci ouă fierte moi mai des decât ouă fierte tari și cum să fierbi ouăle să nu se întărească

Publicat de Larisa Moldovan pe 1 March 2023 in Remedii NaturisteSanatateSfaturi

Oul a devenit un produs atât de popular încât i s-a oferit o zi specială în calendar. Ziua Mondială a Oului este sărbătorită anual în a doua zi de vineri din luna octombrie.

În această sărbătoare neoficială, bucătarii de pretutindeni pregătesc mâncăruri în care ouăle sunt ingredientul principal. Un astfel de omagiu față de un produs alimentar obișnuit nu vi se va mai părea atât de surprinzător atunci când aflați despre beneficiile versatile ale acestuia.

Acest produs minunat poate fi consumat într-o varietate de moduri. Cu toate acestea, experții spun că cea mai bună variantă este să fierbeți ouăle încet. În acest articol vă vom explica de ce ouăle fierte oferă cele mai multe beneficii organismului și cum să gătiți corect ouăle în diferite moduri.

Cum să fierbeți ouăle ca să nu se întărească

Unii oameni spun că este bine să consumați ouăle în formă crudă, dar experții nu recomandă acest lucru, deoarece este periculos. Problema este că proteina brută este absorbită de organism cu mare dificultate.

În plus, chiar dacă ouăle au fost depuse de găini de țară crescute de tine, tot există posibilitatea ca acele găini să ,,adune” anumiți microbi de pe jos. Orice microbi, odată ajunși în organismul găinii, intră foarte ușor în albușul de ou și pot provoca boli neplăcute oamenilor. Mai mult, în acest sens, gălbenușul crud poate provoca la fel de multe probleme.

Dacă fierbeți ouăle tare, aceasta nu este cea mai bună variantă. Cert este că proteina fiartă se digeră mult mai ușor și rapid, dar gălbenușul își pierde unele din proprietățile sale utile, în plus, durează aproximativ trei ore pentru a se digera.

Prin urmare, experții consideră ouăle fierte moale ca fiind cea mai bună variantă. Oul gătit în așa fel încât gălbenușul să rămână lichid, dar albușul să devină solid, este cel mai bun și ușor de digerat.

Un astfel de produs poate fi obținut cel mai repede prin metoda de ,,poșare”. Tot ce trebuie să faceți este să fierbeți apa,  să amestecați circular in apă cu ajutorul unei linguri, iar după ce se formează un vârtej în mijlocul apei, puneți oul fără coajă în acel vârtej. Cu ajutorul acestei metode, albușul se transformă într-o masă moale, iar gălbenușul își păstrează starea lichidă.

Pentru a fierbe normal ouăle într-un ibric, trebuie să monitorizați cu atenție timpul. Timpul optim de gătire este de 4 minute din momentul în care apa a început să fiarbă. Timpul este foarte important, de exemplu, atunci când fierbeți ouăle timp de doar 3 minute, o parte din albuș poate rămâne lichid, dar 4 minute de fierbere sunt suficiente pentru a face albușul complet solid.

Înainte de a fierbe ouăle, cel mai bine este să le spălați cu apă rece. De asemenea, atunci când scoateți ouăle de la frigider și vreți să le puneți imediat la fiert, se recomandă să le puneți cât apa este încă rece.

Se recomandă ca ouăle să fie consumate cât sunt încă fierbinți. Pentru aceasta, este mai bine să folosiți un suport special pentru ouă și să așezați oul cu partea mai ascuțită în sus. Curățați partea superioară de coajă, după care puteți mânca oul cu o linguriță, alături de pâine prăjită sau mămăliguță. Poftă bună!

Dacă v-a plăcut acest articol, îl puteți distribui ca să îl citească și prietenii dumneavoastră! Numai bine vă dorim!


Articolele de pe revistasufletului.net sunt destinate doar scopurilor informative și educative și nu înlocuiesc consultările medicale profesionale, diagnosticul sau tratamentul. Consultați întotdeauna medicul cu privire la orice întrebări care pot apărea legate de starea dumneavoastră de sănătate.


Distribuie pe Whatsapp
Distribuie pe Facebook
Distribuie pe Telefon

Despre Larisa Moldovan
Ne bucuram sa o avem in echipa noastra pe Larisa, o profesionista desavarsita care a adus siteului revistasufletului.net un plus de valoare. Se ocupa de editat si publicat articole inca din 2010, in tot acest timp acumuland experienta pe care astazi o imparte cu noi toti!